Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A Sopron nyerte a Göcsej Kupát

Hosszabbítás döntött.:

:

Sopron KC- Zalakerámia ZTE KK 103-102 hu. (33-28, 27-12, 16-25, 18-29, 9-8)

Zalaegerszeg, Jv: Kapitány, Farkas, Győrffy

Sopron KC: Archibald 30/3, Nichols 20/6, Meszlényi, Da Silva 13/9, Molnár 18, Archibald, csere: Csendes 6/3, Polster 3/3, Sitku 10/6, Schöll, Fazekas 3/3, edző: Bors Miklós

Zalakerámia ZTE KK: Hicks 24/9, Csátaljay 8/3, Green 19/9, Lekunas 2, Tóth 18, csere Németh 2, Keller 2, Mishula 25/15, Makkos, Csuti 2. edző: Lubomir Ruzicka

A Körmendet izgalmas meccsen legyőző Sopron mellett a Zalaegerszeg jutott a Göcsej Kupa szombati döntőjébe.

Mindkét oldalon akadt egy olyan játékos, aki a másik csapatban nevelkedett: míg Polster Attila az SKC keretébe került a nyáron, Csátaljay Péter a Zala folyó mellé tette át székhelyét. A sérült magasember, Danilo Ostojic továbbra is csak mankóval tudott közlekedni, így a ZTE négy légióssal állt fel, az SKC keretében pedig továbbra is három külföldi játékos található. Green nagy kedvvel játszva indított hazai oldalon, és Tóth Ádám is motiváltan kosarazott, egy darabig a hazaiak vezettek 4-5 ponttal. Az SKC azonban Da Silva remek megmozdulásainak köszönhetően egyre közelebb került, majd Archibald triplájával a vezetést is átvette. Fazekas hármasával 33-28-as soproni vezetéssel zárult az első játékrész.

7-0-val nyitottak Bors Miklós tanítványai, egy perc után máris időt kellett kérnie Ruzicka mesternek. A soproniaknak minden beesett, a különbség pedig egyre nőtt. A hosszú egerszegigólcsendet egy Tóth Ádám büntető törte meg, ám a vendégek elképesztő dobóformájára nem volt a ZTE-nek válasza. PolsterAttila triplájával már húszra nőtt az SKC előnye. A negyed végén Green lopta közelebb csapatát, ám egy húszas így is megmaradt a két csapat között.

Nagy elánnal érkezett ki a ZTE a folytatásra, 10-0-s rohanással – Mishula és Hicks hármasa, valamint Tóth Ádám duplái révén – máris újra élt a remény. Hullámzó volt a játék, ám közelebb nem sikerült férkőzniük Keller Ivánéknak.

76-65-ről kezdődött a negyedik negyed, a közönségétől űzött ZTE pedig egyre jobban elkapta a fonalat. Remek volt a hangulat, beakadtak a triplák, elbizonytalanodott a Sopron. Mishula többször is betalált a 6,75-ös vonalon túlról, két perccel a vége előtt ismét a ZTE vezetett, 91-89-re. A fáradhatatlan Archibald betörésével lett egál, ám Hicks előbb trükkös módon labdát lopott, majd 2+1-es akcióval ismét hárommal ment a ZTE. Volt azonban még annyi idő, hogy Nichols rádobja a labdát a triplavonalról – s bár már a dobás előtt faultot fújtak a játékvezetők, mégis megadták a hármast… A ráadásbüntető kimaradt, csakúgy, mint Lekunas távolija, jöhetett a hosszabbítás, 94-94-el zárult a rendes játékidő.

Hol egyik, hol másik csapat vezetett egy ponttal, óriási izgalmak közepette folyt a játék. Archibald higgadtsága aranyat ért a Sopronnak, ráadásul Tóth Ádám is megkapta 5. hibáját, érkezett azonban a 41 percet végigjátszó Tony Hicksés egy kulcsfontosságú triplával megszerezte csapatának a vezetést. Alig több, mint 4 másodperc maradt hátra, az oldalbedobás után a Green által szorongatott Nichols dobása lejött, a lepattanóra pedig a kiválón játszó Molnár Márton érkezett a leggyorsabban és vissza tudta pöcizni a labdát – más kérdés, hogy mindez valószínűleg már időn túl történt. Amennyiben bajnoki mérkőzés lett volna, hosszas videózásbakezdtek volna a játékvezetők – nem egy vitatható jelenet volt a találkozón, – így azonban ez elmaradt, a ZTE pedig sportszerűen nem kezdett reklamálni.

A végletekig kiélezett találkozó vége így egypontos soproni győzelem, 103-102 lett, azt pedig, hogy mennyire kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, jól mutatja, hogy a VAL-értékekben is csupán ezzel a kosárral fordult a kocka az SKC javára, 113-112-re.

A kilátogató nézők remek meccset láthattak, ellentétes félidőkkel, ahol mindkét oldalon akadtak remek teljesítmények. A vendégeknél a 30 pontig és 10 kiharcolt faulti jutó Archibald, a csupán egyetlen mezőnydobást hibázó, 18 pontig jutó Molnár Márton, valamint a húsz pontja mellett 7 asszisztot kiosztó Nichols tettek a legtöbbet a győzelemért. A ZTE KK motorja a 24 pontot szerző és 7 gólpasszt kiosztó Tony Hicks, a remekül dobó Quinton Green, valamint a nagyszünet után megtáltosodó Sasha Mishula voltak, de Tóth Ádám is hatalmasat harcolt. A találkozó kiváló hírverése volt a kosárlabdának, mindkét csapat nagy dicséretet érdemelt ezen az estén – a közönség a ZTE feltámadását honorálta nagy tapssal, a néhány vendégszurkoló pedig Bors Miklós csapatát ünnepelte, a Göcsej Kupát 15 év után nyerte újra a Sopron

Fotó és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

16 hozzászólás

16
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
6 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
JondonnarummaRózsabimbóKovàcsIstvànzterulez Recent comment authors
Jon
Olvasó

Az a csapat, amiben egyes játékosok kettőzött erőbedobással küzdenek, az csak nyerhet. 😀
“Sopron KC: Archibald 30/3, Nichols 20/6…….Archibald”

KovàcsIstvàn
Olvasó

Ez a Zte a bajnokságban oda-vissza fogja verni ezt a Sopront! Úgy ahogyan szokta! 😉

zterulez
Olvasó

Én nem szólnál le az SKC-t, főleg a mai első félidőben látottak alapján. Ügyes légiósaik vannak, és motiváltak. Veszélyes csapat lesz. Ugyanakkor egy Ostojic-csal kiegészült Zete (Lekunas is kisebb sérüléssel játszott ma), egy egész más csapat lesz, mint akiket ma láthattunk.

zterulez
Olvasó

Gratulálok a csapatnak a 2. félidőért! Az első félidőt viszont nem tudtam értelmezni. Hicks és Lekunas engem még nem vettek meg egyelőre, a többiek igen. Mishula a 25-öt gyakorlatilag 1 félidő alatt rámolta be, szerintem a személyében egy rég nem látott jó minőségi légiós érkezett Zalaegerszegre, Green pedig valószínűleg a legolcsóbb volt az 5 légiós közül és ár/érték arányban (meg amúgy is) egy nagy találatnak tűnik az eddigiek alapján. Tóth Ádit is nagyon pozitívan látom, sokkal jobb formában van, mint azt vártam. Van még pár hét összerakni ezt a kirakóst, van még munka bőven. Ma a küzdenitudásból 5-ösre vizsgázott a… Olvass tovább »

Mendez
Olvasó

A 3 légióssal felálló, de szakmailag jóval az ellenfél előtt járó csapat diadalmaskodott a hazai pálya és a sokkal
nagyobb anyagi lehetőségeket kihasznàlni képtelen gárda felett.

ZTE_KK
Olvasó

Neked jobban áll az anyázás, kérlek ne változz meg 🙁

Mendez
Olvasó

Nektek viszont továbbra is jól áll ez a lúzer szerepkör, kérlek tartsátok magatokat a hagyományokhoz.
😆😆😆

Rózsabimbó
Olvasó

Sárga a sálad …….

heraklith
Olvasó

Jó meccs volt, mindkét csapat megérdemelte a győzelmet. Gratulálok a Sopronnak! Jó csapat lesz ez, ha teljes lesz a keret, nagyot küzdöttek, ahogy mi is. Nichols nagy huzás, jó eséllyel a mezőny egyik legjobb légiósa lesz. Az első félidőt nagyon edzőmeccsre vettük, a nagy részét olyan felallásban játszottuk, ahogy egyszer sem fogunk a bajnokságnak játszani. Ennek az lett az eredménye, hogy adtunk 20 pont előnyt, de így legalább jó meccs lett belőle. A vége időn túl volt, Kapitány videozott volna, de nem szóltak neki, hogy ez egy edzőmeccs. Ruzsicska – házigazdaként – jelezte, hogy legyen az ővék és ez rendben… Olvass tovább »

Zombi
Olvasó

Lekunast gyorsan cserélni kellene…..Baromira nem idevaló.

heraklith
Olvasó

Még nem volt Litvanián kívül sehol. Én bízom benne, hogy megtalálja a helyét. Talán csak idő kell neki. Mondjuk Smitht ziher, hogy nem fogja pótolni.

Zombi
Olvasó

Úgy legyen! De sajnos szerintem nem a legjobb választás volt….

heraklith
Olvasó

Egyelőre nagyon úgy tűnik, de tavaly pl Smith is nagyon nehezen indult be. A Göcsej Kupán még csak lézengett a pályán. A litván bajnokság nagyon más szint és a szerepe is teljesen más itt. Majd meglátjuk.

lujo
Olvasó

Hicks a végén 3 tamadást elönzőzött, a vége tőlünk is időn túlinak tűnt. Ettől függetlenül megérdemelte a Sopron, nekik 2 kemény meccsük volt.

donnarumma
Olvasó

Szégyen! A magasabb költségvetést nem kihasználni….

magister_officiorum
Olvasó

Szép volt, Fiúk! Csak így tovább a bajnokságban is! Hajrá Sopron! Hajrá SKC!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés