Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Sopron legyőzte a Zetét

A hazaiaknál Ubilla és Szabó nem játszott.

Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK 95-92 (26-18, 32-32, 16-25, 21-17)

50. Nemzetközi Göcsej Kupa Felkészülési Torna
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Praksch P., Farkas G., Lovas P.

Sopron: Pitts 23, Johnson 18/6, Takács 4, Rivers 17/9, Carter 23. Csere: Molnár 3/3, Werner -, Supola 7.

ZTE: Doktor 15/9, Johnson 28/6, Williams 24/12, Djurics 15/3, Agafonov 8. Csere: Farkas -, Gulyás -.

Alaposan rájár a rúd sérülések terén a ZTE-re. Simon Kristóf és Emmanuel Ubilla korábbi sérülése után a tegnapi találkozón Szabó Zsolt bokáját vizsgálta az orvosi stáb, Bagó Martin pedig a csípőjét fájlalta egy földre érkezés után. Így mindössze hét játékossal játszhatta végig a találkozót a ZTE a Sopron ellen.

Jól kezdett az SKC, főként Carter révén, majd Doktor triplája és Williams kettese után sikerült a hazai egyenlítés. Csupán Agafonov maradt magasposzton, így amikor ő pihent, többször is Djuric volt kénytelen centerezni. Molnár saroktriplája után már héttel is vezettek Sabáli Balázs tanítványai, a hátrányon az első félidőben kiválóan dobó Doktor csökkentett – remek tempóban kapta a labdát, s már dobta is a következő hármast. Supola szép távoli tempója és Melvin Johnson kettese után 26-20-al zárult az első negyed.

A kisszünetben Bencze Tamás azt kérte tanítványaitól, hogy próbáljanak túlesni a holtponton és igyekezzenek gyorsabban reagálni. Willims tempójával már csak kettő volt közte, ám Pitts mint kés a vajon, úgy kígyózott át a zalai védelmen. Djurics hármasára Melvin Johnson válaszolt, majd ismét a soproni irányító következett: 2+1-es akciójával már tíz volt közte. A ZTE védelme eléggé átjáróház volt ebben a negyedben, amit a kapott 32 pont is mutat – igaz ugyanennyit kapott a Sopron is.
Williams és Rivers is triplát dobott, majd a soproni 23-as – akit a ZTE is szeretett volna megszerezni nyáron – ismét betalált távolról. Pitts ziccere alakította ki az 58-50-es félidei eredményt, melyhez alaposan hozzájárult, hogy a vendégek 56, a ZTE pedig 60%-al célzott távolról. A két irányító, Doktor és Pitts egyaránt 15 pontig jutott, előbbi 100%-os teljesítménnyel tette mindezt.

A nagyszünet után Djurics lopott labdát, majd zsákolt, aztán Williams köszönt be távolról. Johnson is úgy érezte, ideje összekapnia magát, előbb egyenlített a ZTE (66-66), majd a vezetést is átvették az ezúttal kékben játszó hazaiak, akiknél ezen a meccsen debütált a szezon új meze. Agafonov és Carter harcolt nagyot a palánkok alatt, a negyed végére egypontos zalai vezetés alakult ki.

Williams zsákolt, majd triplát szórt. Már nyolc ponttal is elhúzott a ZTE, Pitts és Johnson viszont visszahozta a Sopront. Izgalmas végjátékot hozott az utolsó perc, egyszer egyik, majd a másik csapat vezetett egy ponttal a büntetők révén. A végén aztán Reggie Johnson hibázott, mindkét dobása kimaradt, a lepattanót megszerző Riversnek odaütöttek, ő pedig mindkettőt bedobta. A végén még Johnson próbálkozott távolról, ám dobása a gyűrű tövéről kipattant, így a Sopron 95-92 arányban győzött, s nagy lépést tett a kupagyőzelem felé.

fotó: Zsu

14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
8 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Kinter for presidentzterulezMastersonTom67Tomika2 Recent comment authors
royalka
Olvasó

Én nem írtam és nem is írom le a Sopront. Nekem Carter játéka tetszett a legjobban. Agafonov nem tudta tartani vele a lépést, ez is egyértelmű. A bejátszásoknál simán levált róla, és szórta is a pontokat. Ezért is hiányzott annyira Bagó.

zterulez
Olvasó

Február vége előtt nincs értelme számolgatni, esélyt latolgatni. Sajnos a magyar bajnokság átigazolási szabályai miatt, addig folyamatosan változnak a keretek. A Zete az 5 légióssal jelenleg NBA szóhasználattal élve “dark horse contender”, de van még hasonló csapatból jó néhány. A Falconak például 3 szezon és egy példátlan szolnoki sérüléshullám kellett ahhoz, hogy erről a szintről bajnok is tudjon lenni.

Kinter for president
Olvasó

Tény, hogy a Falco az általad említett 3 szezon közül az elsőben ebbe a kategóriába tartozott, de tavaly előtt és főleg tavaly már nagyon nem; tavasszal konkrétan eljutottak arra a szintre, hogy aki pályára lép, az vagy minőségi légiós (leszámítva max Balmazovicot, de ő is elégszer nyúlt szarba) vagy válogatott. És még mindig ott volt egy Bíró Olivér, akit bármelyik magyar csapat elfogadna a magyar magjába. Na ettől mi baromira messze vagyunk. Egyetértek a dark horse contender titulussal ránk nézve, de hogy a Falco nem ez a kategória volt már az utóbbi két szezonban, az is biztos. Megnéztem volna egy… Olvass tovább »

Masterson
Olvasó

Egy edzőmeccs volt. Lesz még idő védekezni.

Tom67
Olvasó

El sem kezdődött a bajnokság és már sokan leírták ezt a Sopront. Most bebizonyították, hogy nem kéne. Ha találunk még egy jó 4-5-öst akkor okozhatunk szerintem bárkinek meglepetést!

Tomika2
Vendég
Tomika2

A Zetéből hiányzott 2 kezdő játékos és két fontos csere. A tegnapi két cserének a bajnokságban talán 1-1 perce lesz. A Sopronból egy játékos hiányzott. Ha teljes lesz mindkét keret, akkor ez a Sopron sajnos nem lesz ellenfele a Zetének… A védekezése mindkét csapatnak kritikán aluli volt. A Zetéből Doktor és Bagó is jobb lesz, mint tavaly, Gulyásnak ez a sport sajnos nem jött be. A Sopron magyarjai már nem fejlődnek, náluk a légiósok nagyon jók, Pitts és Johnson is nagyon erős. Johnson viszont hajlamos lesz túlvállalni magát, fog okozni fejfájást Sabinak. Ha a Zetében Williams ilyen ponterős marad és… Olvass tovább »

royalka
Olvasó

Nem gondolom, hogy rosszak leszünk.
Tegnap az is hozzátartozik a képhez, hogy Agafonov, Szöszi és Bagó hiányában gyakorlatilag csere nélkül játszotta végig a meccset.
Williams pedig nagyon jó játékos, nagyon jó kézzel megáldva.Ha tegnap csak eggyel többen vagyunk, sima meccs lett volna. Teljes kerettel ez a csapat jó lesz, sokkal jobb, mint a tavalyi. Majd meglátjátok.

Torpedó
Olvasó

Sopronnak van még remény,de ha ZTE így folytatja akkor gondjai is lehetnek.

Beniben
Olvasó

A vereség ellenére is gratulálok! Foghíjas csapattal is teljesen ki/ki meccset vívtunk. Ez bizakodásra ad okot a szezonkezdet előtt!
Hajrá ZTE!

Portik Tamás
Vendég
Portik Tamás

Ne feledjük, hogy a Sopronból is hiányzott egy légiós így 4—4légióssal egyenlő erők küzdelme alakulhatott ki! Ja tudom itt szöszi is hiányzott! Ubilla Kaposvári szezonjában is vagy sérülten játszott vagy a végén már nem is!Szöszi és Ubi is karrierje vége felé közeledik ahol már a sérülések is sokasodnak!Apropó védekezés? Még 2hónap és 1éve lesz az hogy a csapat nem tud védekezni ez tegnap is kibukott csak úgy mint a Falco és a Léva ellen is!

KovàcsIstvàn
Olvasó

Sajnos egyet kell értenem!! Még annó Stefan Toth mondta (akinek a védekezés volt a mindene),hogy a védekezés 70℅-ban akarati tényező!! Akkor most mi van a Zte-vel?

KPSVRKK
Olvasó

Reggienek is a támadás az erőssége, Ubi pedig, tavaly már ritkán akart és akkor sem tudott védekezni, ráadásul egyre lassabban szervezte a támadásokat. Biztos lesznek jó meccsei, de a tendencia ez.

Tomika2
Vendég
Tomika2

Hát igen az említett két hátvéd nem a védekezéséről lesz híres. Ebben inkább Doktornak és főleg Simonnak kell többet vállalnia majd. Utóbbi extra lesz ezen a téren. Djuric és Szabó is jó védő, meg Williams sem lest rossz hátul a hosszú kezeivel és Agafonov is jó lesz, ha tud majd pihenni. A Zete így is nagyon sok kosarat fog kapni, de dobni is.

Tomika2
Vendég
Tomika2

A Zetéből hárommal több kulcsjátékos hiányzott, mint a Sopronból.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés