Connect with us
Hirdetés

Magyar Kupa

A Sopron kiejtette a házigazdát

Roberto Iniguez együttese okosan tartalékolt a Győr ellen, amely egy félidőig tudta tartani a lépést.

CMB Cargo UNI Győr – Sopron Basket 55–69 (17–17, 10–12, 16–26, 12–14)

Killik László Női K&H Magyar Kupa negyeddöntő,
Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 500 néző
V.: Benczur T., Tözsér D., Győrfy R. (dr. Valovics I.)

Győr: Mandics 2, Raksányi 8/3, Krnjics 6, Spanou 15/6, Gray 19. Csere: Brown 3/3, Varga 2, Czank -, Török -.

Sopron: Fegyverneky 9/3, Czukor -, Dubei 13/6, Dupree 4, Határ 16. Csere: Turner 12/6, Honti -, Zahui 2, Jovanovics 10, Weninger 4, Varga -.

Elérkeztünk az első nap legjobban várt összecsapásához, a házigazda és a bajnok találkozójához.

Jó hangulatban indult a derbi. Határ kezdett remekül, tarthatatlan volt a Sopron magasembere, de a Győr remek csapatjátékkal és szívós védekezéssel fel tudta venni megyei riválisával a versenyt. Sőt, az első negyedet jórészt uralta is, a tízedik perc végén 17-17-es döntetlen állt az eredményjelzőn.

Továbbra is fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a csapatok. Dubei és Gray léptek elő pontfelelőssé, az első félidő 27-29-es állással zárult. A vendégek benevezték ugyan, de pályára nem küldték Aleksza Crvendakicsot, Queralt Casast pedig nem is nevezték a találkozóra.

Belefért, mert a fordulás után így is kezdett egyre jobban meglépni a Sopron. A 27. percben már tíz volt közte (37-47). Hiába kért időt Pavlovics, nem változott a játék képe, a záró játékrésznek 43-55-ről vágtak neki a csapatok.

Mandicsék egy félidőig bírták (Fotó: Pókász Endre/MKOSZ)

Hiába próbálkozott becsülettel a házigazda, innen már nem volt visszaút. Már csak a végeredmény volt a kérdés. A Sopron okosan tartalékolt erejével és a játékpercekkel, megérdemelten jutott tovább az elődöntőbe, ahol holnap a PEAC-DVTK párharc győztese ellen folytathatja. A Győr búcsúzott.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés