Connect with us
Hirdetés

Euroliga

A Sopron is kikapott török ellenfelétől

Izgalmas végjátékban, négy ponttal nyert a Fenerbahce.

Sopron Basket - Fenerbahce 80-84 (12-19, 22-21, 30-21, 16-23)

Euroliga, 10. forduló
Sopron, Novomatic Aréna

Sopron Basket: Casas -, Zahui 19/12, Crvendakics 18/6, Jovanovics 2, Turner 19/6. Csere: Fegyverneky 3, Dubei 2, Dupree 17.

A Fenerbahce legjobb dobói: Zandalasini 24/6, Verameyenka 13/3, Vaughn 10.

A csoport második helyének megszerzése szempontjából kulcsmérkőzést vívott a Sopron az ikonikus török klub, a Fenerbahce ellen az Euroliga 10. fordulójában. A sérüléssel bajlódó Fegyverneky Zsófia és Határ Bernadett is bemelegített a társakkal, de mindketten a kispadon foglaltak helyet a feldobáskor, utóbbi nem is tudta vállalni a játékot.

A feldobás után egy villám akcióval adta meg az alaphangot a mérkőzésnek a hazai csapat, melynek végén Crvendakics ugrasztotta talpra a szurkolókat. A törökök ellentámadása is sikeresen zárult, Vaughn ejtette be a labdát közelrõl (2-2). A 3. perc közepén a törökök hibáztak először dobást, de Zandalasini triplája révén nem sokkal később egyenlítettek (9-9). Vardarli a 7. percben beemelt egy triplát a sarokból, Roberto Iniguez pedig időt kért. Szükség is volt erre, hiszen 8-0-ás futásban voltak a sötét mezesek (9-14). Az első negyed 12-19-es állással zárult.

Bria Hartley rögtön egy látványos, hátralépéses triplával folytatta a mérkőzést. A Sopron is nagy energiával dolgozott, de a dobásoknál jobban céloztak a török sztárok, így megérdemelten volt náluk az előny (12. perc 17-24). Ennek ellenére mégis csökkenteni tudták a hazaiak a különbséget. A 13. percben Cvrendakics hármasa után a francia válogatottat is irányító Valerie Garnier hívta magához tanítványait (20-24). Dupree duplájával két pontra jöttek fel a sárga-zöld mezesek (24-26). Dubei két sikeres büntetőjével a 17. percben átvette a Sopron a vezetést (31-30). A hibákat azonban azonnal megbüntette a török csapat, így a 18. percben időt kellett kérni (31-34). Zandalasini igazolta félelmetes hírét, extra megmozdulásaival ismét nőtt a törökök előnye a szünetre (34-40) – tudósított a soproniak hivatalos oldala.

Dupree verte meg egy csellel a magasabb Verameyenkát, de Zandalasini ott folytatta, ahol az előző játékrész végén abbahagyta (21. perc 36-43). A 26. percben Turner tempója fokozta ismét a hangulatot a csarnokban (51-54). Turner két pontos büntetője után ismét egy labdára voltak csak a vendégektől a soproniak. Időt kértek a törökök (27. perc 53-55). Sottana vette elő a rutinját, és egy klasszis triplával verte vissza a fordítási kísérletet (53-58). A 29. perc végén Turner rohant fel nagy elánnal, és látszott az arcán, hogy ezt az akciót ő fogja befejezni. Így is lett! Triplájával utolérte a Sopron a törököket (60-60). Vaughn kapott sportszerűtlen hibát, Fegyverneky pedig odaállhatott büntetőzni, vezetésről várhatta a folytatást a Sopron (64-61).

Ki más, mint Zandalasini vette hátára csapatát, 22. pontját szerezve a 31. percben (64-63). Óriási mérkőzést volt, mindkét csapat ezer fokon égve ment előre. Valamivel előbbre jártak a vendégek, az üldözésük pedig láthatóan sok energiát fogyasztott el a soproniaknál. Három perc maradt a fordításra (72-77). Crvendakics remekbe szabott triplája után egy pontos hátrányból indult az utolsó 45 másodperc (77-78). Majdnem kivédekezték a hazaiak a törökök akcióját, de Zandalasini emberrel a nyakán, az utolsó pillanatban dobta be a labdát. Gyors akció mellett döntött a Sopron az időkérés után, és Turner révén végre is hajtotta. Török időkérés következett 14 másodperccel a lefújást megelőzően (79-80). Verameyenkának ütöttek oda, aki mindkét büntetőjét elhibázta a nyomás alatt, de Vaughn leszedte a lepattanót, majd őt is faultolták a soproniak. Az amerikai klasszis nem hibázott (79-82). 10 másodperc maradt egy triplára, de ezúttal a Fener döntött egy gyors fault mellett. Fegyverneky az első büntetőjét elhelyezte, majd a másodiknál ahogy kihagyta, a soproniak léptek be a lepattanóért, de a játékvezetők Zahuinál látták a hibát. Így Verameyenka eldöntötte a mérkőzést (80-84).

A Sopron ezzel a vereséggel visszacsúszott a tabella negyedik helyére.

 

Kiemelt kép: fiba.basketball

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés