Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Sopron idegenben nem bírt a Zetével

A zalaiak a kiélezett meccsen jobban bírták a hajrát, így ünnepelhettek közönségük előtt.

Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC 91-84 (25-21, 21-16, 18-22, 27-25)

Bajnokság, 22. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Papp P., Pozsonyi L., Goda L. (Dr. Gencsev P.)

ZTE: Ware 18/6, Thompson 15/3, Green 11/3, Szabó Zs. 15/3, Agafonov 8. Csere: Doktor P. 9/9, Durázi 8, Gulyás 7, Bagó -.

SKC: Warner 15, Lemar 5, Fuller 19/3, Wiggins 9/3, Gordon 22. Csere: Takács N. 8/6, Supola 4, Dénes G. 2.

Három vereséget követően szerette volna győzelemmel megörvendeztetni szurkolóit hazai pályán a Zalakerámia ZTE KK. Mindkét csapatnak égetően szüksége volt a győzelemre, így jó meccset várt a közönség.

Papp Péter továbbra is injekciós kezelést kap, így Bencze Tamás csapata nem volt teljes, Gulyás Milán pedig vállsérülést szenvedett, ám a fiatal bedobó vállalni tudta a játékot. A decemberben Egerszegen próbajátékon levő, majd februárban a Sopron által leigazolt J.C. Fuller csapattársai ellen lépett pályára – mint kiderült, extra motivációval.

Thompson betörésére Gordon zsákolással felelt, majd Warner is hasonló módon juttatta a gyűrűbe a labdát. Nagyon jól szedte a pattantót a Sopron, s a második esélyekből rendre betalált. Hazai szempontból a legjobbkor érkezett Ware két hármasa, az irányító 10 pontig jutott az első negyedben, 100%-kal célozva. A vendégeknél Gordon vitte a prímet, 15 pontból 11 fűződött a nevéhez. 25-21-es hazai előnynél ért véget az első negyed.

Oda-vissza legyőzte a ZTE a Sopront (fotó: Zsu)

Takács vétett sportszerűtlen hibát, Green értékesítette is a két büntetőt. Vezetett a ZTE, ám nem játszott meggyőzően, amikor Thompson és Doktor is távolról szánta el magát dobásra – mindkettő célba ért, s máris tízzel ment a hazai csapat. Labdát szerzett, de egyből el is veszítette a ZTE, Fuller pedig hatalmasat zsákolt. 46-37-cel ért véget az első félidő, a lepttanócsatában továbbra is a Sopron dominált.

Takács saroktriplája indította a második félidőt, gyengén kezdett a ZTE, mindent kihagytak a hazaiak. Nem volt igazán ritmus a hazaiak játékában, centereikhez pedig nem igazán jutott el a labda. A rendkívül motivált Fuller duplájával 50 pontnál utolérték a vendégek a Zetét, ám a vezetést nem tudták átvenni. 13-4-et repesztett a Sopron 6 perc alatt, jött is Bencze Tamás fejmosása, miután 40 másodperc alatt 5 pontot ért el csapata – s máris Sabáli Balázsnak kellett időt kérnie. Doktor elkapta a fonalat, egymás után két hármast is behintett, majd Durázi percei következtek. Előbb Agafonov adott tanári passzt neki, majd szerencsés duplája esett be, aztán még két pontot tett a közösbe. Héttel ment a ZTE, ám a végén Thompson két büntetőt ajándékozott a vendégeknek.

A Sopron nagy elánnal kezdte a zárónegyedet, a ZTE pedig megzavarodott. Fuller továbbra is extrát hozott, az ő hármasával lett egál a meccs, azonban a ZTE ismét magára talált. Gulyás zsákolása ötpontos előnyt eredményezett, a mérkőzés pedig egyre izgalmasabb lett. 2:40-nel a vége előtt négypontos volt a hazai előny, amikor az addig nem túl jó napot kifogó Szabó vette vállára a csapatát. Előbb ziccert szerzett, majd egy hármast is behintett, végül egy szemfüles ejtéssel ragadtatta tapsra a hazai publikumot. Fuller hármasa a gyűrűből jött ki, végül hét ponttal győzött a ZTE, s a Falco vereségével közelebb került a vasiakhoz.

Ezúttal 24 pont érkezett a kispadról a ZTE fiataljaitól, ez nagyban hozzájárult a győzelemhez. Gulyás, Durázi és Doktor is jól teljesítettek, a túloldalon pedig hiába hozott extrát Gordon – 22 pont, 12 lepattanó, 5 blokk, 7 kiharcolt fault, 3 assziszt – 43 VAL-ig jutott a soproniak magasembere; és dobott remekül közelről Fuller is,  a távolról gyengébben célzó vendégek vereséggel távoztak Zalából.

Kép és szöveg: Bálizs Zsuzsa

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Trombitás_FrédizterulezMandulapoétazete93 Recent comment authors
zterulez
Olvasó

“Ezúttal 24 pont érkezett a kispadról a ZTE fiataljaitól, ez nagyban hozzájárult a győzelemhez. ” – Pontosabban e nélkül nem győztünk volna.

Durázit, Doktort, Gulyást csak emiatt a meccs miatt is érdemes volt idehozni, és végre először a szezonban megvillantották azt, ami bennük van. Úgy értem, hogy nemcsak faultoltak és garbage time-ban dobtak 1-2 pontot, hanem mérkőzést befolyásoló periódusban tudtak komoly teljesítményt nyújtani a soproni légiósok ellen.

Amit még kiemelnék, hogy végre Thompson megint jól mozgott védekezésben a periméteren…

Mandula
Olvasó

Grat a Zalaegeszegnek!

poéta
Olvasó

Bojkott a cikkeinknél zetések! ( ne írj, ne lájkolj)

Trombitás_Frédi
Olvasó

mondjuk elhiszem, hogy erre a szarra nem is sokan kíváncsiak

Tomika2
Vendég
Tomika2

Tudom, hogy ez nagyon fáj kedves “szerkesztők”, de a helyes cím a “Sopron idegenben SEM bírt a Zetével” A Falcot otthon megverte a Sopron, a Zetét nem.
A Falco meccshez azért találtatok imponáló címet.

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Ez egy cinege oldal, az ilyet kapásból engedd el, ennyi öröm jutott ma nekik! 😀

Csapajev
Vendég
Csapajev

A ZTE be fog jutni szerintem a felsőházba. Nekem kívülállóként szimpi, amit Bencze csinál. Négy légiós, fiatalok és egészen jó csapatjáték. Jövőre meg Agofonov köré még ütősebb csapatot lehet formálni.

zete93
Olvasó

Milyen jó, hogy az ellenfelek szurkolói így látják, csak a mieink nem tudnak pozitívak lenni.

SopronKCfan
Olvasó

Miért nem lepődök meg…

Zeg
Olvasó

Nehéz volt…de a lényeg ,hogy sikerült…
Viszont a “kedves” Armada “szurkolókat” nem igazán értem…miért kell anyázni a játékvezetőt ha kivételesen nem nekünk fújtak rosszat…sajnos amúgy sem igazán szeretnek minket…

Kék-Fehér
Olvasó

Szép munka! Hajrá ZTE!

EricCartmanZTE
Vendég
EricCartmanZTE

Nagyon kellett!
Hajrá Zete!

caxor
Olvasó

Gyenge.. Gyenge..

Papp te.. 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés