Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Sopron bírta jobban az idegek harcát

Kikapott az ASE.

Atomerőmű SE – Sopron KC 75-80 (22-15, 15-16, 21-22, 17-27)

Bajnokság, 4. forduló
Paks
Papp Péter, Ádám József, Rácz Zsolt Róbert (Fekete László)

Atomerőmű SE: Edwin 18/6, Green 8/6, Pajor -, Eilingsfeld 18/3, Atkinson 11. Cserék: Grubor 9/9, Kovács 8/3, Taiwo -, Frank 3/3.

Sopron KC: Joseph 19/6, Jones 19/3, Valerio-Bodon 9/3, Barnett 5/3, Molnár 2. Cserék: Supola 2, Shine 10, Durham 14, Takács -, Sitku -.

A soproniak kezdték jobban a mérkőzést, Barnett, Jones és Joseph is betalált, míg a hazaiaknál Eilingsfeld és Edwin volt eredményes a találkozó első perceiben. A negyed derekán 5-9 volt az eredményjelzőn. Edwin pontjaival zárkóztak a hazaiak, de Jones tempója is beesett, így a különbség nem változott. Kovács hármasával egyenlített az ASE, majd a vezetést is átvette Csirke Ferenc csapata. A hazaiaknál több játékos teljesítménye is feljavult: Eilingsfeld nagyon élt a palánk alatt, de jól kosarazott Edwin is. Kovács Ákos duplát dobott a negyed utolsó percében, amire Shine büntetőkből válaszolt. A negyedet Green hármasa zárta. 22-15.

24-20-ra zárkózott fel a második negyed elején a Sopron, Kovács dobta be egyik büntetőjét, de Jones is betalált: duplát dobott a soproniak légiósa. Durham zsákolt egy nagyot, Csirke Ferenc pedig időt kért. Eilingsfeld dobott egy hármast. Sokáig 30-26 volt az eredményjelzőn, Joseph kosara törte meg a gólcsendet. Óriási küzdelem volt a pályán. A negyed vége a hazaiaké volt, Edwin és Eilingsfeld is jól büntetőzött. Időt is kért a Sopron. A félidő azonban paksi tripla zárta, Frank talált be távolról. 37-31.

Durham zsákolásával indult a második félidő. A folytatásban is a vendégek játszottak jobban, Jones két kosarával egyenlítettek is. Távolról és közelről is betalált a légiós. Csirke Ferenc időt kért, amikor Shine duplájával a vezetést is átvették a soproniak. Edwin dobott egy hármast, majd Jones és Shine pontjai következtek. Atkinson egyenlített. Feszült, kemény mérkőzés volt. 49-49-es állásnál Joseph talált be közelről, de aztán paksi “percek jöttek”. Visszavették a kezdeményezést a hazaiak. A negyedet Kovács Ákos büntetői zárták. 58-53.

Atkinson és Joseph kosaraival indult a negyed, de a záró etap ezen periódusa a vendégeké volt, akik át is vették a vezetést. Valerio-Bodon pontjaival már 65-62 volt a soproni előny. Edwin büntetőzött hibátlanul, de Valerio-Bodon ismét betalált. Grubor triplája nagyon jókor jött a hazai oldalon, 67-67 volt a táblán a negyed közepén. Grubor újabb triplájával átvette a vezetést az ASE, időt kért a Sopron. Jones remek játékának köszönhetően vette vissza a vezetést a Sopron. Green dobott egy hármast, de Joseph azonnal válaszolt rá. A folytatás is a vendégeké volt, akik jobban bírták a végjátékot és fontos idegenbeli győzelmet szereztek a nagyot küzdő ASE ellen. 75-80.

HIRDETÉS
25 hozzászólás

25
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
JessyRózsabimbólddHeindrichchicago_81 Recent comment authors
ldd
Olvasó

Nem érdemtelen a Sopron győzelme…
Az ő közelükben voltam, igazi egymást segítő csapatként viselkedtek végig.
Nem véletlenül játszották jobban a végjátékot.
A paksi 9-es minden kulcs 3 pontost kihagyott.
A játékvezetés kiegyenlített volt. Nem rajtuk múlott.
Amíg Csirke nem rotál többet, szerintem, minden szoros végjátékot elbuknak…

Heindrich
Olvasó

Ha nem tudja Csirke megfékezni az amcsi streetballt ,akkor szétesik az amúgy sem erős csapategység.

chicago_81
Olvasó

Paksi fiatalok miért nem játszanak? (Karosi,Gulyás?) 2.félidő hozható lett volna, ha történik egy-két csere! Gruboron meglepődtem, Greenbe ugyanakkorát csalódtam. Szedjük össze magunkat, Paks!

Emőkefan
Olvasó

Grat a Sopronnak. Most leírom megint, amit mindig is írtam , hogy a bajnokság végére megint kiégnek a légiósok a sok játékperc miatt!

Jessy
Olvasó

Sajnos igazad van… Na de kit játszatna helyettük?? Takácsot vagy Supolát?

Tom67
Olvasó

Gratulálok, de ezt a meccset még ha belevesszük a mocskosan fújt hazai pályát, még akkor is egy laza huszassal kellett volna nyernünk!

Gézuka
Olvasó

Taiwo hozza a tőle elvárt színvonalat. Bohóc…

margit
Olvasó

“nem értek hozzá” Ezt írta valaki a legutóbbi hozzászólásomnál.
Hát ma mit lehet elmondani a légiósainkról??
Green 9/2 a tripla vonalról…
Taiwo minek van itt??Ennyi erővel én is ülhetnék a kispadon…
Eladott labdák?

Gézuka
Olvasó

“Taiwo minek van itt??Ennyi erővel én is ülhetnék a kispadon…” – én ugyanezt kérdeztem mikor Szolnokon játszott… valaki kioktatott hogy milyen intelligens és okos játékos. Hát legyen.

Milivoj
Olvasó

Kiváló játékos lenne…., csak nehezen tanítható, vagyis inkább a rövidtávú memória terén komoly kihívásokkal küzd

Rózsabimbó
Olvasó

Taiwo, a szolnoki (up.guru) T,Z kiválasztottja.
Nagyszerű munkát végzett vele, az eredmény jól látszik!

pepperpower
Olvasó

Tenyleg nem ertesz hozza. Taiwo pl nem is legios es nem is azert hoztak, hogy meccset nyerjen, hanem, hogy 5-10 percet palyan legyen es addig pihenjen valamelyik magasember. Arra jo kb. Green-tol tobb kellene valoban, de nala azt is latni kell, hogy nagyon jo szazalekkal nem fog dobni, ugyanis o az a fajta point guard, aki olyan nehez helyzetekbol dob, amibol a tobbseg nem tud. O megoldja maganak a dobohelyzetet nagyon szoros vedovel a nyakan is. Ez egy szint. Amugy igazad van, foleg ma egyik legios sem volt tul jo es ez a jovoben keves lesz toluk. Iranyitonk is szervezhetne… Olvass tovább »

Gézuka
Olvasó

hát, ha nem légiós akkor csak azért hogy töltelék legyen 5-10 percig a pályán, tök felesleges fizetni neki. ezt a szerepet bármely valóban magyar, valóban huszonéves srác meg tudja csinálni azon a szinten amit ő csinál.

pepperpower
Olvasó

Nem tud egy csapat csak egy kezdootosbol allni..
Masreszt nagyon keves a hasznalhato magyar jatekos, foleg otos poszton.

Vilis79
Olvasó

Csirke Ferit megértem! Ilyen buta négerekkel dolgozni, összekaparnám magam. Eladott labdák tömkelege, lélektelen játék.

andrás
Olvasó

Jobb a Paks szerintem mint az eredményei mutatják.
Jancsi meg közel MVP eddig

magister_officiorum
Olvasó

Erről van szó, szép volt, Fiúk! Végre Valerio-Bodon is megérkezett, de a végén Andre Jones nyerte meg nekünk! Alakulunk, fontos győzelem volt! Hajrá SKC!

nemKalman
Olvasó

Ilyen támogatottsága senkinek nincs a pályán, mint Eilingsfeldnek. Elismerem, hogy nagyon jó játékos, de érinthetetlen, védő oldalon meg mindent szabad neki. Kurva gáz!
Szép volt SKC?
Pappgeci meg takarodj az NB1-ből✌️

Leonidasz
Olvasó

Nem mondom, hogy teljesen alaptalan, de ez a 3 balfasz szerintem mindkét oldalra borzasztóan fújt. Edwint szó szerint megölték, és elvétve fújták be. Molnárral nem tudom mi az elképzelés Soproni részről, botrányosan gyenge és nagyon szabálytalan a játéka, hasonló mint a baltás Horti.

Skcforever
Olvasó

3 negyeden át 9 faultja volt a Paksnak, abból 2-2 a második és a harmadik negyed végén amolyan nincs faultunk üssünk be valamit fault volt. Aztán a 4. negyedben elkezdtek normálisan fújni a retkek, onnantól sikerült is átvenni a vezetést. Gratulálok a csapatomnak, hogy 3 negyednyi ellenszélben nyertek egy nagyon erős Paks otthonában. Skc!!

qkuruc
Olvasó

Mondjuk a soproni dobók pontjait is nyugodtan odaírhatjátok,ha senki nem dobott,nehezen nyerhettek ?

qkuruc
Olvasó

Bravó Skc!

Pbask
Olvasó

MKOSZ!
Megy a rizsa az etikus viselkedésröl, Papp milyen szankciót kapott? Ugyanúgy vezeti a meccseket, 0 retorzióval?
Sopronnak kellett idegzet hozzá ma megint, de behúzták, gratula nekik.
Urambátyám viszony..

Dennis
Olvasó

A körmendi edző ügyében sem történt semmi, 2 hét alatt nem tudtak összehozni egy fegyelmi tárgyalást.

Pbask
Olvasó

Gittegylet. Majd Kindertojásból kihúzzák mi legyen a megoldás.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés