Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A sok sérülés keresztülhúzta a soproni légiós álmait

Az U16-os Európa-bajnokság MVP-je, Tauras Jogéla elmesélte, hogy került hazánkba.:

:

Egy évtizede, az U16-os Európa-bajnokság legértékesebb játékosa lett a nemrég Sopronba szerződő litván erőcsatár, Tauras Jogéla. Annak idején még olyan magaslatokban járt, mint az azóta már az NBA-ben is bizonyító Ricky Rubio, vagy Jonas Valanciunas és Dario Saric. A sakc.hu arra kereste a választ, hogy jutott el a légiós idáig.

– Szülővárosomban, egy kis városban, Tauragéban kezdtem el kosarazni. Később több edző javaslatára szüleim elküldtek Kaunasba a világhírű, jelenleg hazám szövetsége elnöki tisztét is betöltő Arvydas Sabonis nevét viselő kosaras akadémiára. Ott készültem, edzettem, dolgoztam éveken át, annak az intézménynek köszönhettem, hogy azt a címet elértem.

Mivel hazánkban a kosárlabda az első számú sportág, és a közelmúltja is igen fényes és dicső, természetesen tisztában voltam vele, hová jutottak el a legjobb, legtehetségesebb játékosok. Nem tagadom, jómagam is álmodoztam valami hasonlóról.

– Kimondottan hosszú távú, hat éves szerződést kötöttem a Zalgiris csapatával, amely éveken át kölcsönadott kisebb első osztályú csapatoknak, hogy edződjem, erősödjem, tapasztalatot szerezzek. Aztán egy rövid időt játszhattam a nagy Zalgirisban is, olyan legendákkal együtt, mind Sarunas Jasikevicius, Kristof Lavrinovic vagy Robertas Jevtokas. Akkor úgy éreztem, egy álmom vált valóra. Sajnos nem tartott sokáig, nem voltam túl szerencsés…

Alig túl a húszon elkezdett vándorolni… Azt is megtudtuk, miért.

– Felnőtt pályafutásom elején nagyon sokat voltam sérült, és ez hátráltatott abban, hogy olyan karriert érjek el, amilyenben annak idején reménykedtem. Volt súlyos váll- és bokasérülésem, mindent egybevetve összesen csaknem másfél évet hagytam ki ezek miatt. Több, mint egy, de inkább csaknem két évadot töltöttem lábadozással, rehabilitációval. Szerencsére három éve semmi bajom, egészséges vagyok, és úgy érzem, a játékom is folyamatosan, évről évre, ha lassan is, de javul.

– Az első külföldi állomáshelyem… hát hogy is mondjam, meglehetősen mozgalmas és zaklatott volt. Romániába kerültem a Pitesti csapatához. Tapasztalatszerzésre, hogy nem mondjam, kudarctűrésre nagyon jó volt az évad, de alapvetően hát… nem túl nagy örömmel gondolok rá vissza.

Abban az évadban akkori csapatomtól hat játékost és két edzőt rúgtak ki, a szezont már otthon egy kiscsapatnál fejeztem be. Utána Lettországba kerültem egy fiatal csapathoz, a BK Baronshoz, amelyben nagyon jól éreztem magam. Ezt követte két lengyel szezon a Wilki Morskie Szczecin együttesénél, ahol szintén minden rendben volt, jó körülmények között kosarazhattam.

Egy iráni ajánlattal szemben mondott igent a soproni lehetőségre.

– Két és fél hónapja született meg a kisfiam. Voltak ajánlataim, még Iránból is, de az első hetekben nem akartam a páromat és a gyermekemet magára hagyni. Edzeni edzettem persze, majd jött a megkeresés Sopronból, az edzővel is beszéltem, aztán otthon megbeszéltük és belevágtam. Úgy érzem, még egy kis időre szükségem van, hogy játékba lendüljek, de jól érzem magam, jó a társaság, és a bajnokság is. Ha minden jól megy, hamarosan a családom is megérkezik, s remélem, hamarosan összerázódunk, összeáll a játékunk és elkezdjük nyerni a meccseket.

fotó: sakc.hu/Wölfinger Béla

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
SopronKCfannemethimiViggianoSkcforeverMásikVégétFújdMeg Recent comment authors
Skcforever
Olvasó

Vannak nála sokkal nagyobb színészek a bajnokságban, a legnagyobb pedig pontosan 65 km-re található Soprontól… 🙂

nemethimi
Olvasó

Farádon?

SopronKCfan
Olvasó

Váradi Benedek néven fut.

Praenoricum
Olvasó

Az a vergődés és fetrengés, amit Szombathelyen előadott, az sokkal emlékezetesebb volt, mint a játéka. Lehet csak rossz napot fogott ki, de az a produkció szánalmas volt. Örülhet, hogy két techniaival nem a padon kötött ki.

pbask
Vendég
pbask

https://www.soproniszinhaz.hu/tarsulat.html

Nem találom a tagok között. Sürgősen javitani!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Hi-hhahhaha-hi-ha, hi-hhahaha-hi-ha! 😀

Viggiano
Olvasó

http://wssz.hu/tarsulat

És Váradit sem találni… 🤔

SopronKCfan
Olvasó

Nagyon vicces vagy!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés