Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A saját kezében van az ASE sorsa

Kovács Ákos szerint még néhány meccs kell, hogy teljesen összeálljon az új játékuk.:

:

Győztes mérkőzéssel mutatkozott be az Atomerőmű SE kispadján Braniszlav Dzunics. Az előző fordulóban a paksiak simán, 105-85-re verték meg a Sopront. Ahogy az várható volt, a “régi-új” tréner hozta magával a saját elképzeléseit, de Kovács Ákos szerint még néhány meccsre szükség van ahhoz, hogy minden tökéletesen összeálljon.

– Egy meccs alapján még messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le, de az várható, hogy fokozatosan alakulni és igazodni fog a játékunk Braniszlav Dzunics vezetőedzőnk elképzeléséhez – mondta Kovács Ákos, az ASE irányítója a BB1.hu-nak. – A Sopron ellen ez már látszódott is valamelyest.

Próbálunk keményíteni a védekezésen, sokkal agresszívabbak szeretnénk lenni, támadásban pedig a tranzíciós játékunkat továbbra is próbáljuk ráerőltetni az ellenfelekre. Az 5-5 elleni játékban is változtatunk, próbáljuk mindenkinek az erősségeit kihasználva megtalálni a megfelelő helyét.

Úgy próbáljuk helyzetbe hozni egymást, hogy tudjuk, melyik helyzetben, kinek mi az igazi erőssége. Ezeket a dolgokat pedig igazán élesben lehet tesztelni. Akkor látjuk majd, hogy mi az, ami működik, és mi az, ami nem. Ehhez kelleni fog még pár meccs, hogy kitisztuljon teljesen a kép.

Szombaton a Zalaegerszeg látogat az ASE Sportcsarnokba. Az atomvárosiak úgy számolnak, hogy ezt a meccset is be kell húzniuk.

– Természetesen arra készülünk, hogy szombaton a ZTE-t is legyőzzük – folytatta a játékos. – Nagy különbségek nincsenek, egy-két győzelem megszerzésével sokat lehet felfelé lépni a tabellán. A legtöbb meccsünk már a közvetlen riválisaink ellen lesznek az alapszakaszban. Adott a lehetőség, hogy előrébb tudjunk lépni. Ehhez az első állomás a szombati, hazai győzelem lenne a ZTE ellen. Egyelőre a saját kezünkben van még a sorsunk. Ezt szeretnénk kihasználni.

Fotó: Pókász Endre/MKOSZ

HIRDETÉS
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés