Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A PVSK kezdheti pályaelőnyből a rájátszást

Izgalmas végjátékban maradt alul a Jászberény. Lazicsot kiállították.

JP Auto - JKSE - Pécsi VSK-VEOLIA 82-84 (17-29, 31-19, 13-20, 21-16)

Felsőházi középszakasz, 10. forduló
Jászberény, Belvárosi Általános Iskola
V.: Benczur T., Tözsér D., Rácz Zs. (Balogh L.)

JKSE: Pitts 27/6, Rakics 15/12, Brbaklics 2, Czirbus 7, Pantelics 17/6. Csere: Kerpel-Fronius B. 4, Fekete 3/3, Ruják B. 7/3.

PVSK: Pongó 20/12, Taylor 32/6, Budimir 10/6, Csirics 11, Horti 2. Csere: Wright 4, Bíró L. -, Demeter 5/3.

A középszakasz utolsó fordulójára maradt a döntés a negyedik hely sorsát illetően. Az már korábban biztossá vált, hogy a JP Auto – JKSE és a Pécsi VSK-VEOLIA egymás ellen fog játszani a rájátszás első körében. Ezen a meccsen az dőlt el, hogy melyik fél várhatja majd pályaelőnyből a folytatást. A hazaiaknál az egész szezonra kieső Coleman mellett Alekszandrov sem tudta vállalni a játékot.

3-2-re még a JKSE vezetett Pantelics triplája után, de ezután Taylortól és Pongótól is távolról érkezett a válasz. Magához ragadta a kezdeményezést a Pécs, és innentől már ki sem adta a kezéből a negyed során. Folyamatosan a vendégeknél volt az előny. Taylor semlegesítése nem ment a jászságiaknak, így az első negyed végére tizenkettővel lépett meg a PVSK (17-29).

A második etapban elkezdett tapadni a Jászberény, Pantelics és Rakics triplájával csökkentették a hazaiak a különbséget. A PVSK azonban nem hagyta, hogy közelebb kerüljenek Nikola Lazics tanítványai, Demeter hármasa a legjobbkor jött. A negyed közepén még tizenegy ponttal a pécsiek tartottak előrébb, ám a következő öt perc a jászberényiekről szólt. Pitts belelendült, majd a negyed végi triplája is belefért, így egyenlő lett az állás a nagyszünetre (48-48).

Nagy volt a küzdelem (fotó: Gémesi Balázs)

A második félidő elején a pécsiek vették át a vezetést, noha sok kosár nem esett. Rakics bedobott egy hármast, ekkor 57-55-t mutatott az eredményjelző a 25. perc magasságában. A PVSK azonban a többször is hibátlanul büntetőző Taylor révén fordított a negyed végére (61-68).

Tartotta előnyét a Pécs, de öt perc után ismét egy Rakics-tripla érkezett, amivel 78-77-re a JKSE vezetett. Izgalmas végjáték következett: Taylor középtávolról, Pongó a triplavonalon túlról 82-78-ra fordított. Ekkor jöttek Pitts duplái, amivel egál lett a mérkőzés húsz másodperccel a vége előtt. A meccs legjobbja, Kameron Taylor három másodperccel a vége előtt értékesített egy közelit, ezzel megnyerve csapatának a meccset (82-84). Ami egyben azt is jelenti, hogy a PVSK kezdheti pályaelőnyből a rájátszást.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a reklamáló Nikola Lazicsot a játékvezetők kiállították, mert megkapta a második technikai hibáját.

fotó: Gémesi Balázs

38 hozzászólás

38
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
14 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
lizapannaKIMI1011derrylDudiRouge Recent comment authors
lizapanna
Olvasó

Nincs olyan mérkőzés, hogy a hazai néző ne lenne szomorú, főleg,ha egykosaras különbséggel veszít szeretett csapata, de sokszor átéltük mi is! Így próbálom megérteni a csalódottságot, de butaságokkal magyarázni teljesen felesleges, ha valaki követi a két csapat mérkőzéseit, jól látható, hogy például az utolsó 5 mérkőzésből a PVSK egyet bukott a Falco ellen, a Jászberény folyamatosan vesztes mérkőzéseket játszott….Igen, sok a sérült, jogos. De azt hiszem, e téren nekünk is volt bőven feladatunk. Hónapokra dőltek ki játékosok, igaz, a magyar fiatalok évek óta kapnak szerepet akár tétmérkőzéseken is, így igazán példamutatóan vállaltak kisebb-nagyobb szerepet a sikerekben. A játékvezetésről minden héten… Olvass tovább »

KIMI1011
Olvasó

Gratula mindkét csapatnak! Nagy küzdés volt. A szívünk megszakad, hogy kikaptunk és így! ? Minden elismerésem a játékosainknak, hogy tudtak önuralmat parancsolni maguknak, mert mi szukolók már közel álltunk a kedves bírók kiállításához! Nem csodálkozom, hogy az edzőnk már nem bírta tovább, és ez így megy meccsről meccsre, eredménytől függetlenül. Elveszitek az emberek örömét ebben a sportban. Minek ülnek az asztalnál is az ellenőrök? Semmi nem változik évek óta ez megy. A sportág szégyene!!!!! Változás semmi. Nem tudom honnan merítünk erőt, de HAJRÁ JKSE!! Mi veletek vagyunk fiúk!!! ?

Dudi
Olvasó

Gratula Pécsre!!!!

Koops
Olvasó

Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, nagyot mentetek srácok! Sajnos nem láthattuk a meccset…
Minden kedves berényi szurkolót kérek ne mondják, hogy a centurió miatt kaptuk ezt a győzelmet! Elhiszem nektek, hogy a birói ítéletek szarok lehetek, hiszen pécsieknek is a nagy kedvence ott volt a Benczúr hancúr….
Sajnos ahogy nálatok is nálunk is sok-sok sérültek vannak mindig… Lassan már fél éve Simon és Csaszi.. Mellette Budimir és Horti is állandóan sérülten játszanak, mint nálatok a légiósok!
Végére játszunk egy jó playoff-ot és a jobb jusson tovább! 🙂 Sérüléses mentes meccseket!
Hajrá Pvsk!

gulyasszabolcs00
Olvasó

Ezer meg ezer gondolat kavarog bennem… Remélem tényleg van Isten. Ha valóban létezik, akkor ott leszünk a 4 között.

“Ha mindenki ellenünk, mi akkor is ott leszünk!”

panther
Olvasó

Téged józan és általában sportszerű kommentelőnek tartalak.

De ez a megnyilvánulásod némi kétségeket ébreszt bennem.

Megmagyaráznád, hogy kit értesz “mindenki” alatt ?

És főleg azt, hogy miért is lennének ellenetek?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Mindenki alatt azt értem, hogy rajtunk kívül senki és semmi nem akarja, hogy 4-be jussunk… Ne kérdezd miért, mi se értjük.? De ez az egész ami zajlik körülöttünk hetek óta, az rendkívül szomorú. Pitts hónapok óta nem edz, Aleksandrov hetek óta nem játszik, Rakic minden meccs előtt az infúzióról esik be a meccsre, Coleman már Amerikában van, Pantelic fájós térddel minden második meccset tudja vállalni… Nikola szegény egész szezonban 5 olyan edzést nem tudott tartani, ahol mindenki teljes értékű munkát tudott volna végezni. Majd nagynehezen sikerül 3 légióst nagyjából összedrótozni, és kapunk egy ilyen fújást mint a mai… Félre ne… Olvass tovább »

S.Pippen
Olvasó

Le a kalappal a kisváros kis csapata előtt. 3 sérülttel, egy félig kész Pitts-szel és Rakic-csal, majd egy félidőt edző nélkül játszva 1,4 másodperccel a végéig bírták óriási ellenszélben. Ez a meccs normális körülmények között nem a centenáriumi csapaté, remélem a sors még visszaadja ezt a berényieknek. Taylor egyébként zseniális, sajnos az az ember, aki megfoghatta volna (Coleman), már az óceán túloldalán lábadozik. Reménykedjünk, hogy Alekszandrovot még összedrótozzák valahogy, no meg hogy elég volt ezt a meccset nekiajándékozni az ünnepeltnek…

hp12
Olvasó

Szóról, szóra egyetértek !

Pvsk Fanatic
Olvasó

Azért Taylort az első jászberényi meccsen Coleman fogta és akkor valóban kevesebb, csak 29 pontot dobott úgy, hogy ha jól emlékszem 6-7 büntetőt kihagyott, szóval nem védekezésben hiányzott Coleman, hanem inkább támadásban szerintem.

jaszberenyikse
Olvasó

Nem Coleman,hanem Rakics fogta aki sajnos már nem a régi. Abban igazad van,hogy Coleman a támadásból hiányzik nagyon,egy igazi befejező ember aki Pitts-el párban sok meccset nyert meg nekünk. Ha 4-be jut a Pécs az nagyban lesz köszönhető Coleman ugrócsont ödémájának.

panther
Olvasó

Hagyjátok már ezt a “centenáriumi csapatozást”, szánalmas és semmi alapja nincs, csak önmagatokat csapjátok be ezzel.

Ja, és nem mellesleg nagyfokú frusztráltságról és kisebbségi komplexusról árulkodik…

Ahelyett, hogy örülnétek a csapatotok idei nagyszerű szereplésének. Én ezt nem értem.

S.Pippen
Olvasó

Nem láttunk Berényben. Ha itt lettél volna, csendben örülnél az öletekbe hulló ajándéknak.

Setback
Vendég
Setback

Hát hallod…. elég gáz amit most írtál. Volt egy jó berényi csapat….akár csillogó érmekről is álmodozhattak..Évekig esélyük sem volt. Most felcsillant a remény. De mégse lesz semmi, mert sérülések… Erre jössz te és majdnem csak azt kérdezed tőlük miért nem örültök annak, hogy a legjobb 8-ban végeztek? És még beszólsz nekik, hogy frusztráltak meg kishitűek? Miért ne akartak volna sokkal jobb eredményt, mint csak 8-ban lenni? Mit képzelsz te magadról, hogy majd te eldöntöd, hogy ki-minek örüljön és ki-mivel érje be? Ember, normális vagy te?

Rouge
Vendég
Rouge

“…Ja, és nem mellesleg nagyfokú frusztráltságról és kisebbségi komplexusról árulkodik…”

Frusztrált szerintem te vagy,
a berényiek csak szimplán csalódottak…
ami valahol érthető, mi szolnokiak legalábbis tudjuk milyen az, ha a sérülések teszik tönkre a szezont….

Úgyhogy vegyél vissza az arroganciádból.

Laposvár
Olvasó

Fura, amikor egy szolnoki papol arroganciáról

WSreborn
Olvasó

Fel a fejjel berényi drukkerek! JNSZ megyét páratlan balsors súlytja idén, vissza is adhatna már valamit, reméljük talàn a playoffban!
Hajrá!

derryl
Olvasó

Uraim!

Ezt a “sújt”, “lesújt” igét ne “ly” – el írjátok már! Szinte állandóan! Ez ige, a “súly”, illetve abból képzett bármilyen szó, főnév! Ennyi!

Mzs17
Olvasó

A vereség ellenére is szép volt fiúk!Remélem Tőzsért meg kóbor kutyák kergetik haza! Hajrá JKSE!

Laposvár
Olvasó

Na, már vártam a szokásos berényi sírást és tessék itt is van. Azért az látszik, hogy közel vagytok Szolnokhoz. Amint vereség van, arról a csúnya bírók, a szemét szövetség, mined bolygó gonosz együttállása tehet. Néha körül kéne nézni a saját portán is, nem gondolom, hogy az előző 4 zsinórban vesztett meccset a Pécs miatt fújták el és kaptatok ki. Mint ahogy azt sem gondolom, hogy a sorozatos sérülésekről mondjuk Budimir, vagy Pongó tehet. Szerintem nem a játékvezetők voltak azok, akik totál kifingatták a kezdő ötöst, ami miatt sorban sérülnek meg. Rossz passzban vagytok, van ilyen, de lehet a vereséget emelt… Olvass tovább »

jb17
Olvasó

Ha a neved alapján ítélem meg melyik csapat szurkolója lehetsz… Akkor csak egy kérdésem van: A te csapatod mit játszott ma? ? Pelyhesbált…

Laposvár
Olvasó

Kapufa…. 😉

derryl
Olvasó

Puff a kirakat! Ezt kurvára benézted!

jb17
Olvasó

Juj, akkor most megyek és elásom magam szégyenembe! ????
Csak a saját csapatom kommentjeit szoktam nézni (ajánlom nektek is ezt, nem kell mindenhova odafröcsögni) ezáltal honnan kéne tudnom, hogy ezt az idiótát melyik városból szalajtották?

hp12
Olvasó

Arról miért nem szól a tudósítás, hogy Lazics másfél negyeden keresztül nem irányíthatta a csapatát, mert a bírók kiszórták ? Emberfelettit nyújtott a csapat, de 8 emberrel szemben nem lehet csodát tenni. A pécsi centenáriumi évben ennyi pénz van, hogy a bírókra is futja ? Rettentő dörzsölten játszva, a Pécs behúzta egy ezer sebből vérző és a bírók által tovább véreztetett csapat ellen. Remélem a sors kiadja igazságát, bár kicsik vagyunk, nincs tekintélyünk, de a sportban vannak még csodák ! Hajrá JKSE !

Jkse
Olvasó

Igen, érdekes hogy egy eddző már a játékvezetőknek neki megy…
Kiállítás jogos volt, de így szombaton nem lesz eddzőnk.

Pécsidrukker99
Olvasó

Lejjebb már megírtam a véleményem, még egyszer nem fejtem ki. De kérdésedre válaszolva nem, nem futja a bírókra is. A több sebből vérzésre meg mondhatnám azt, hogy magatoknak köszönhetitek, de az nagyon közhelyes lenne. Inkább azt mondanám, hogy ez a Jászberény nem is vérzik annyira. Egy szoros mérkőzést játszottatok velünk a kérdéses “bírói hátszelünk” ellenére. A fiatalok megtalálták a helyüket, jól játszanak. Erre kéne alapozni a rájátszásban a panaszkodás helyett. Hajrá Pécs!!

panther
Olvasó

Biztos fáj a vereség, de feltételezem senki nem tiltotta meg neked, hogy gondolkozz, mielőtt leírod a véleményedet… 1./ Pécsett nem szokás bírókat venni, általában itthon sem kapunk “hazai pályát”. 2./ Ha sok pénzünk lenne, nem a bírókra költenénk, hanem egy jó légiósra (netán kettőre, és akkor pontosan annyi lenne, mint nektek volt a szezon elején), és akkor nem Wright lenne a negyedik légiósunk… 3./ Ha jól emlékszem, az alapszakaszban is szoros meccset játszottunk nálatok, talán egy vagy két ponttal kaptunk ki, pedig akkor Alekszandrov is játszott. Nem emlékszem, hogy akkor is bíróztál volna, 8 embereztél volna, stb. 4./ Azt, hogy… Olvass tovább »

Pisztolpiit
Olvasó

Kedves bb1! Ha egy amúgy keveset játszó cserejátékos a második negyedben száz százalékkal dobva 7 perc alatt 7 ponttal segíti a csapatát a mínuszból felállni, meg képes gólpasszt is adni, sőt védekezik, akkor legalább illik beírni a pontszerzők közé. Ruják Bence 7/3. Pláne, hogy a mostani keserves időszakban, amikor a sérülések miatt kényszerűen a pályára kerültek Jászberényben is a cserejátékosok, érdemes lenne észrevenni, hogy ennyitől is egyre jobban formába jönnek és bizonyítják a használhatóságukat. Talán ha Lazics mester nem nézett volna át minden magyaron év közben, és csak pár perccel többet használja őket (pláne éppen már eldőlt meccseken, ahol rendre… Olvass tovább »

jb17
Olvasó

+1

jaszberenyikse
Olvasó

A mi kálváriánk március 9.-én Coleman sérülésével kezdődött. Ha a szolnokiak mondhatják,hogy ha nem lenne a sok sérülés tükörsimán bajnokok akkor én is megkockáztatom,hogy ha nincs a sok sérülés ez a párharc nem hagyna maga után sok kérdést DE mivel nincs HA ezért csak gratulálok a Pécsnek. Megérdemelnék a legjobb 4-et a centenárium miatt de mi talán még jobban hiszen 6 év után játszhatunk újra rájátszásban. Statisztika alapján a meccsről: Alexanrov-al meg lett volna, nem tudom meddig kell nélkülöznünk, Taylor brutális a liga egyik legjobb légiósa Rakics nyilván nem bírta mellette, Pongó egyre jobb,felér egy légiós irányítóval, Pitts túl sok… Olvass tovább »

Pvsk Fanatic
Olvasó

Gratulálok a csapatnak!!! Annak ellenére sikerült nyernünk, hogy összesen 16! eladott labdát produkáltunk a meccsen, ami több mint sok. Emellett Budimir, Ciric és Horti is (9, 6 és 1 VAL) rossz napot fogtak ki, amit ebben a szezonban nem sokszor bírtunk el csapat szinten, sőt talán soha. DE amit Taylor ismét művelt 40 percen keresztül az valami elképesztő!!! 32 pont, 16 lepattanó, 10 kiharcolt fault, 47 VAL. Nála jobb légiósunk még nem volt az biztos. Hozzáteszem valamiért szeret Jászberényben játszani, mert legutóbb is emberfeletti teljesítményt nyújtott, csak akkor kihagyta azokat a büntetőket, amiket most a helyére tett. Szerencsére Pongó Máté… Olvass tovább »

Mexx92
Olvasó

Bravó srácok!
Megcsináltátok hatalmas gratuláció nektek! Szombaton felrobbantjuk a csarnokot és behúzzuk az első meccset! Hihetetlen mit játszott ma Kam nagyon sokat köszönhetünk ma neki és ne felejtsük el Pongó fontos pillanatokban dobott 3sait sem.
Hajrá PVSK!

Jkse
Olvasó

(Most lenyugodva tiszta fejjel) Igaz, hogy a sérülések nagyrésze a mi hibánk! Azért gratula Pécsre de ez a vereség nagyon fájó!

jaszberenyikse
Olvasó

Nem kell ez.

jb17
Olvasó

Igaza van jaszberenyiksenek! Nem kell ez! Lehet ha Nikola elobb kezd rotalni, nem lett volna ennyi serulesunk, es teljes csapattal jatszanank.

Pvsk Fanatic
Olvasó

Erre mi szükség van? Szombaton egy másik meccs lesz, nyerhettek akár ti is, nincs lefutva ez a párharc. Egyébként példát vehetnél a normális jászberényi hozzászólóktól…

Pécsidrukker99
Olvasó

Sajnos nem láttam a meccset, nem voltam ott és neten se tudtam nézni (ami nem a Jászberény hibája), így nem tudok erre rácáfolni, hogy bunda volt-e vagy sem. Gratulálok a Pécsnek, de gratulálok a Jászberénynek is. A magyar játékvezetők színvonalát nem akarom megemlíteni inkább, mindenki tudja hogy milyenek. Azt viszont tudom mondani, hogy a Pécs nem egy olyan meccset játszott már, ahol elég szoros meccsen végül a bírók nyerték meg a másik csapatnak. Szóval megértem hogy milyen érzés. Remélem a rájátszásban szoros és sportszerű meccseket tudunk majd játszani egymás ellen, hiszen mindkét csapat megérdemli a 4. helyet. Hajrá Pécs!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés