Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Piros- és a Zöld-csoportban is lezárult a negyeddöntő

A másodosztály kiemelt csapatai egy kivételével két meccs alatt lerendezték a rájátszás első körét.:

:

Az elmúlt héten a két győzelemig tartó párharcok második, illetve adott esetben harmadik mérkőzéseivel folytatódott a rájátszás a másodosztályban.

A Piros-csoportban minden párharc eldőlt a negyeddöntőben: az első körben hazai pályán diadalmaskodó Veszprém, MAFC, OSE, Nyíregyháza négyes idegenben le is zárta párharcát. A döntőért így Veszprém–Nyíregyháza, illetve MAFC–OSE párharcokat rendeznek. A kiesés elleni helyosztókon három meccsen dőlt el, hogy a MEAFC, Bonyhád duóból előbbi őrzi meg Piros-csoportos tagságát; míg a Békés és a Nagykőrös párharcában harmadik meccs dönt a bennmaradásról.

A Zöld-csoportban három negyeddöntős párharc dőlt el két mérkőzés alatt: a Vásárhely, a Baja és az Óbuda is a minimális meccsszámmal zárta le párharcát. Az Újpest szépíteni tudott a Salgótarján ellen, de utóbbi a harmadik mérkőzésen érvényesítette a hazai pálya adta előnyt, és szintén a négybe jutott. A tarjániak ellenfele a Vásárhely lesz, a másik ágon pedig Baja–Óbuda csatával folytatódik a küzdelem. Az alsóházi csata 1-1-re áll: egyenlített a SMAFC a KTE II. ellen.

NB I/B, rájátszás

Piros-csoport

Negyeddöntő, második mérkőzések

Eggyel több mint ötven a Veszprém javára

A két győzelemig tartó negyeddöntőben egy–nullára vezetett veszprémiek új kezdőötössel várták a feldobást, ez annak volt betudható, hogy Mérész-mester néhány kulcsemberét már próbálta pihentetni a másodosztályú liga későbbi küzdelmeire. A vendég gárda első hat pontját Kerkai Ákos szerezte, csakhogy a közeli dupláira rendre feleltek az alapszakaszban nyolcadikak lett hazaiak (6-6). Mivel mindkét oldalon akadtak hibák, pontatlan dobások és rossz helyre címzett passzok, gólzuhatagról nem lehetett beszélni, a hatodik percben még csak nyolc–tízet regisztrált az eredményjelző-tábla. Aztán az esélyesebb vendégek lassan elkezdték megvalósítani az elképzeléseiket, s ezt oly’ meggyőzően tették, hogy a negyed hátralévő részében csak egy együttes pattogtatott a parketten (8-18). Körtélyesi Gergelyék feszesen védekeztek, labdákat és lepattanókat szereztek, rossz megoldásokra kényszerítették az állva hagyott, majd megbénított ellenfelet, ráadásul a túlszélen formás, jól megkomponált akciókkal jelentkeztek (8-23) – írja a VeszprémKosár.hu.

Hamar kiütközött a felek közötti tudásbeli különbség, a mecsekaljaiak képtelenek voltak feltartóztatni az akkortájt remek dobóformával szolgált egyetemistákat (9-30). Nem volt miért aggódni, az előny megnyugtató lett, olyannyira, hogy a veszprémiek a „meghittebb hangulatban” már nem tűntek afféle motiváltnak és sikeréhesnek, mint azt megelőzően (16-30). A rivális „ügyeskedett”, az álmélkodásukat levetkőzve az addiginál komolyabb ellenállást jelentettek az alapszakasz-első számára; s noha Madár András „postázta” az immáron szokásos tripláit, Mérész-edző jobbnak látta kikérni az idejét (21-33). A mérkőzés azon periódusában az elégedettnek éppen nem mondható szakember emeltebb hangon hozta a ritmust vesztett övéi tudtára, hogy az előadásukból hiányolja a tüzet, így azt szeretné, ha a tanítványok a folytatásban nagyobb elánnal viaskodnának. A szavai értő fülekre találtak, mert a későbbiekben szó sem volt nagy mellényről – helyreállt a világ rendje, mindenki figyelt a részfeladataira, s azt igyekezett a lehető legjobban elvégezni (23-41). A Hoya-mezesek rendezték a soraikat, újra megfeleltek az elvárásoknak: kombinatívabban játszottak, a „festékben” jól hozták helyzetbe egymást, húsz pontra hízott a differencia. A nagyszünet előtt Szabó Péter pillanatai következtek, ám az igazsághoz tartozik, hogy a társai sem tétlenkedtek, mindenki élni akart a sansszal (29-46). A félidő végét még jobban megnyomták a vendégek, akik valamennyi sportági elemben felülmúlták a Baranya megyeieket (31-52).

A fordulást követően még inkább magukra találtak a továbbjutásra „berendezkedett” veszprémiek, eldöntötték, hogy a csatát végleg lezárják (33-57). Hol Körtélyesi, hol pedig Madár volt a vezér, ám nem is ezen volt a hangsúly, hanem azon, hogy a keretük pazarul összeállt csapatként, folyamatosan javuló teljesítménnyel a helyes irányba tartottak (37-67). A harcmodort váltott vendégek egyértelműen domináltak: mivel jól dolgoztak, sikeresek tudtak lenni. A vetélytárs hiába kért időt, a sportolóik tisztában voltak azzal, hogy az osztálykülönbség miatt esélyük sincs felzárkózni – a hadszíntéren képtelenek voltak érvényesülni, velük szemben permanens volt a presszió (41-74). A kitűnő alakításokkal előrukkolt Völgyi Marcellék nem engedték kibontakozni őket, szinte a levegőt is sajnálták tőlük. Olasz Ádámék próbáltak ugyan letámadni – a labdafelhozatalt kevés sikerrel zavarták; igaz, a pályán alig tudtak valamiben is boldogulni –, ám ez részükről már csak kapkodás volt a veszett fejsze nyele után, a dinamikus, a labdát időnként bravúrosan járatott vendégek az elődöntőt illetően páholyban érezhették magukat (41-82). Mivel Kovács Ádámék a mérkőzés azon részében szinte akkor dobtak kosarat, amikor csak akartak, a negyvenhárom pontos vezetésükről indult a záró felvonás (43-86).

Az izgalmak tehát elmaradtak, a bakonyiak viszont ezúttal ügyeltek arra, hogy az óriási eltérés miatt ne kalandozzon el a figyelmük. Az „egyszemélyes szurkolótáboruk” továbbra is rendületlenül biztatta őket, a hangulatfelelős legfeljebb amiatt lehetett bosszús, hogy a kedvencek nem a legjobb hatékonysággal értékesítették a büntetőiket (…a lefújásig tizenkettőt puskáztak el; 47-93). Mérész-edző mindenkinek lehetőséget adott, s a pályán lévők nem vették kényelmesre a figurát – a műhelyeket idővel ötven pont választotta el egymástól (47-97). A századik pont ezzel együtt nehezen akart összejönni, végül Szabó gondoskodott róla. Az okosan iparkodott és magabiztos veszprémiek a hajrában is sok tiszta dobóhelyzetet alakítottak ki, de annyi kosár már nem született, lévén, a fiatalok kicsit megilletődötten tartottak célra.

A veszprémi alakulat május harmadikán, a királynék városában kezdődő elődöntőben a Nyíregyháza Blue Sharksszal találkozik.

Mérész Csaba, a Veszprém edzője a VeszprémKosár.hu-n: Azt kértem a srácoktól, hogy teljes odafigyeléssel álljanak a bajnokihoz; úgy vélem, e tekintetben nem érhet bennünket kritika. Most agresszívan védekeztünk, sokat futottunk és pontosan támadtunk. Nem gondolkodunk azon, hogy az elődöntőben kivel szeretnénk összefutni, a lényeg, hogy egyrészt számunkra nincs megállás, másrészt, a leendő riválisunknál több időnk lesz pihenni.

PVSK-Kronosz Kiadó – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 57-108 (8-27, 23-25, 12-34, 14-22)

PVSK: Futó B. 13, Bíró L. 12, Benke K. 9/3, Carev 7/3, Olasz Á. 5, Mándity 3/3, Erdei 3, Popadic 3, Riskó 2, Heimann -, Mezei -, Porrogi -.

Veszprém: Madár A. 22/15, Kerkai 21/3, Körtélyesi 17/6, Kovács Á. 16, Völgyi 12, Lógár 8, Szabó P. 8, Szűcs P. 2, Helmeczi 2, Simon M. -, Schmitz -.

A párharc végeredménye: 2-0 a Veszprémnek.


Idegenben is magabiztos volt a MAFC

Faragó Péter, a Vasas edzője: Gratulálok a fiúknak az éves munkához, a MAFC-nak pedig a továbbjutáshoz! Igyekszünk minden nap fejlődni valamiben. Mindenki munkáját köszönjük, aki a csapatot segítette a szezon közben.

Hencsey Tamás, a MAFC edzője: Gratulálok a csapatomnak! A mérkőzést végig kontrolláltuk. Messze van még a cél.

Vasas Akadémia – MAFC 69-96 (14-27, 26-28, 17-18, 12-23)

Vasas: Katona R. 19/6, Andrássy 14, Boros 10, Csík Ro. 9, Moravcsik 7/3, Sólyom B. 5, Steier B. 3/3, Kelenföldi 2, Kozma N. -, Radics -, Csík Ri. -, Kovács B. -.

MAFC: Washington 32/6, Csapai 13, Katona B. 11/6, Misek 11/3, Nagy K. 7/3, Garamvölgyi 7/3, Bordács 6, Lakits 4, Németh B. 2, Polgárdy 2, Lakosa Zs. 1.

A párharc végeredménye: 2-0 a MAFC-nak


Kettő ponton múlt a kettő-null a Nyíregyházának

Dr. Nagy Ágoston, a BKG edzője: Ha több lett volna a különbség, akkor szimplán gratulálok. Így sajnos azt érzem, hogy az utolsó 12 percben mi nem kaptunk olyan plusz egyeket, ami a javunkra döntötte volna el a meccset. A játékvezetők lelke rajta.

Siska János, a Nyíregyháza edzője: Gratulálok a csapatomnak, egy nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg. Sok sikert kívánok a BKG-nak a továbbiakban!

BKG-Príma SE – Nyíregyháza Blue Sharks 84-86 (27-23, 23-15, 17-25, 17-23)

BKG: Nagy Bo. 25/12, Nagy Be. 18/12, Berger 10, Kovács S. 8, Szeleczki 8, Halász Á. 7, Reizer 6, Kaluha 2, Nagy S. -, Püspök B. -.

Nyíregyháza: Tóth G. 27, Bazsó 23/15, Bus 12, Harmon 6, Mokánszki 5/3, Sitku M. 5/3, Czura 4, Czinger 4, Fazekas -, Oláh Z. -.

A párharc végeredménye: 2-0 a Nyíregyházának.


Az OSE idegenben is

Az első mérkőzésnél is nehezebb csatára számítva utazott az OSE a Honvéd otthonába. A vendéglátók a párharc folytatásáért, az OSE annak lezárásáért szállt harcba. Igazi rangadó hangulat uralkodott a csarnokban a kezdésnél, amelyből a szép számmal jelen lévő oroszlányi szimpatizáns is tevékenyen vette ki részét. Elszánt küzdelemmel indult az összecsapás, az előző mérkőzéstől eltérően azonban most inkább a védőmunka dominált mindkét oldalon. A vendég csapat a jó kezdés után folyamatosan tudta tartani a minimális előnyét, majd a negyedet 3 pontos vezetéssel zárta – emlékszik vissza az OSELions.hu.

A megszerzett előny a 13. percben fogyott el, ekkor egyenlített ki a Honvéd. Azonban ezt a felzárkózási kísérletet visszaverte az Oroszlány, hisz elsősorban Abell kiváló játéka következtében a 15. percre 7 ponttal sikerült meglépnie. Itt kissé visszaesett a játéka, majd egy technikait is összeszedve az eredmény újra egyre szorosabbá vált, aminek az lett a vége, hogy a Honvéd a 17. percben újra vezetni tudott. A negyed vége felé még vissza tudta venni a vezetést az OSE, de az utolsó percben elkövetett védekezési hibák után 1 pontos előnye maradt az ellenfélnek.

Az OSE sem túlórázott. Fotó: hunbasket.hu

A második félidő első percei még a Honvéd vezetéséről szóltak, de aztán ismét Abell vette kézbe a támadások befejezését, és az ő vezérletével, illetve a feljavuló védekezéssel sikerült a 27. percre 9 pontos előnyt összehozni. A Honvéd a negyed hátrelévő részében még tudott faragni ebből, de végül 6 pontos előnnyel kezdhette az Oroszlány a záró felvonást.

A hazaiak mindent megtettek azért, hogy ezt a különbséget eltüntessék, amit időszakosan sikerült is 1-2 pontosra csökkenteniük. Azonban a vendég csapat nem hagyott kétséget afelől, hogy itt csak OSE-diadal születhet. Visszaverve minden felzárkózást, a végén okosan játszva 6 pontos győzelemmel tudta lezárni a mérkőzést és a rájátszás első körét.

Puskás Artúr, a Honvéd edzője: Gratulálok az Oroszlánynak a győzelemhez és a továbbjutáshoz! Ritkán foglalkozom az ellenféllel, de ezúttal kivételt kell tennem, mert Abell egészen elképesztő játékot mutatott be. Mindent megpróbáltunk ellene, de tarthatatlannak bizonyult. Ő jelentette a szükséges extrát. Sajnos túl sok könnyűt rontottunk a végjátékban, ahol öt teljesen üres dobóhelyzetet puskáztunk el. Reális esélyünk volt a győzelemre. Megnyertük a lepattanózást, kétszer annyi gólpasszunk volt és jobb százalékkal dobtunk. Azonban ezt a játékot nem statisztikai mutatókra játsszák, hanem dobott pontokra, amiből nekünk volt kevesebb. Csalódottak vagyunk, amiért nem sikerült kivívnunk a harmadik mérkőzést, ám ettől függetlenül büszke vagyok a srácokra, akik óriásit harcoltak. Köszönöm szépen nagyszerű közönségünk támogatását!

Sebastjan Krasovec, az OSE edzője: Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez és Boldog Húsvéti Ünnepeket kívánok! Örülök, hogy ilyen sokan elkísértek bennünket, ez rengeteget jelentett a csapat számára.

Budapesti Honvéd SE – OSE Lions 68-74 (15-18, 21-17, 15-22, 17-17)

Honvéd: Horváth Á. 18/9, Stefán D. 17/3, Mucza 10/3, Debreceni 7, Valerio 6/3, Szalay 4, Pintér 2, Fülöp L. 2, Bea B. 2, Szentirmai -, Martinez -.

OSE: Abell 32/12, Zsíros P. 12/3, Mohácsi 8/3, Nshimba 6, Kiss K. 4, Illés M. 4, Kucsora 3, Bán T. 3/3, Hegedűs 2, Anda -, Sömenek -.

A párharc végeredménye: 2-0 az OSE-nak.


A 9–14. helyért, második és harmadik mérkőzések

Egyenlített a Bonyhád, de végül a MEAFC örülhetett

Drahos Gábor, a MEAFC edzője: Gratulálok a fiúknak a Piros-csoportban maradáshoz! Bizonyították, hogy ilyen tét mellett is képesek egymásért és csapatként teljesíteni. Örülök annak is, hogy visszajelzést kaptak arról, mi történik, ha extra tűz ég bennük a pályán és már az öltözőben. Külön köszönet Tóth Gabesz kollégámnak az egész éves segítségért!

Morgen Frigyes, a Bonyhád edzője: Gratulálok a Miskolcnak!

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – MEAFC-Miskolc 86-78 (24-18, 17-16, 30-24, 15-20)

Bonyhád: Tömösváry 17/6, Somogyfoki Sz. 16/3, Pupp 12/3, Dorogi 9/9, Gébert A. 8/6, Somogyfoki P. 8/3, Csobán 5, Baki 3, Kis M. 3, Jakab M. 3/3, Ugrinic 2.

MEAFC: Lippai 21, Thornton 16/3, Takács D. 10/3, Szögi 10/3, Béres D. 8, Tóth B. 7, Kopasz M. 4, Gonda 2, Szanyi -, Asszú Á. -, Orliczki Márton -, Orliczki B. -.

MEAFC-Miskolc – Knipl Kft. Bonyhádi KSE 112-69 (30-18, 36-10, 21-20, 25-21)

MEAFC: Thornton 25/18, Takács D. 17/12, Szanyi 17/15, Kopasz M. 14/3, Tóth B. 12, Béres D. 10, Lippai 9, Szögi 4, Gonda 3/3, Asszú Á. 1, Orliczki Márton -, Szőke G. -.

Bonyhád: Baki 15/6, Tömösváry 11/6, Somogyfoki Sz. 9/3, Dorogi 8/3, Gébert A. 7/3, Jakab M. 6, Somogyfoki P. 6, Ugrinic 4/3, Kis M. 3.

A párharc végeredménye: 2-1 a MEAFC-nak.


Egál a Békés és a Nagykőrös csatája

Balog Vilmos, a Békés edzője: Küzdelmes mérkőzést játszottunk ismét. Most a Nagykőrösnek jött ki jobban a lépés. Szombaton idegenben nyerünk kell. Köszönjük a szurkolók biztatását!

Lakosa Zsolt, a Nagykőrös edzője: A hajrát a helyiek húzták meg, 10 pontról feljöttek egál meccsre. Hol az egyik csapat, hol a másik csapat vezetett, de végül mi jöttünk le győztesen a pályáról. Hazai pályán szeretnénk nyerni természetesen, most már teljes csapattal, edzővel.

OMNIA Pub & Food Békés – Nagykőrösi Sólymok KE 80-83 (28-18, 15-24, 16-19, 21-22)

Békés: Krsztics 24/12, Nagy B. 18/12, Kertész 13/3, Koma 12, Gruda 6, Balog 4, Farkas G. 3/3, Vass -.

Nagykőrös: Molnár M. 19/6, Viqueira 12/3, Lakosa Á. 10, Tóth M. 9, Fehér P. 9/9, Andó 8/6, Mácsai 6, Kövecs 6/3, Szablics 4, Fehér Á. -, Jókai -.

A párharc állása: 1-1.


Zöld-csoport

Negyeddöntő második és harmadik mérkőzések

DEAC U23 – Vásárhelyi Kosársuli 88-89 (33-30, 15-19, 19-17, 21-23)

DEAC: Szekeres 22/18, Sólyom B. 17, Opre 16/3, Zsuga T. 12/12, Kozák B. 12, Asszú Á. 9/3, Nemes -, Balázsi -, Orosz D. -.

Vásárhely: Bálint E. 21, Vas P. 15/3, Varga Z. 13, Kovács J. 9/9, Béres N. 8/6, Pavlovic 8, Molnár B. 7, Czégel 5/3, Kelemen B. 3/3, Rostás I. -, Börcsök -, Perák -.

A párharc végeredménye: 2-0 a Vásárhelynek.


Néhány győri nem bírta el a nyomást

Kozma Tamás, a Győr edzője: Sajnálom, hogy nyomás alatt egy-két játékosunk nem tud teljesíteni. Egy negyed alatt elveszítettük a párharcot. Gratulálok az ellenfélnek!

Armaghani Saeed, az Óbuda edzője: Ilyen nehéz mérkőzésre számítottunk. Úgy gondolom, hogy a Győr egy nagyon szimpatikus és jó kosárlabdát játszik. Öröm velük játszani, mert az ember számíthat rá, hogy egy olyan csapat ellen játszik, aki egy jó kosárlabdát játszik. Ez így történt a szezon során, négyszer egymás ellen játszottunk és mindegyik alkalommal ezt lehetett látni. Nagyon sok sikert kívánok a győri csapatnak, és örülök annak, hogy a csapatunk négybe került!

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Óbudai Kaszások 90-95 (21-23, 26-18, 23-34, 20-20)

Győr: Rátvay B. 20, Domsitz 19, Csaba Gy. 14/3, Gáll 13/9, Geiger 9, Rátvay T. 9/3, Földesi 2, Horváth G. 2, Papp B. 2, Kámán -.

Óbuda: Rosemond 28/6, Ondima 12/12, Bencsik 12, Farkas S. 11/6, Reiter 10, Molnár L. 9/3, Jenei 6, Meleg K. 4, Van Der Meer 2, Takács A. 1.

A párharc végeredménye: 2-0 az Óbudának.


A Baja is kettőből zárta le a párharcát

Vajda József, a Pápa edzője: Gratulálok a csapatoknak!

Cservék Csaba, a Baja edzője: Örülök, hogy sikerült a továbbjutás! Így haladhatunk tovább a céljaink eléréséhez.

Concordia Motax KC Pápa – Bajai Bácska FKE 69-75 (11-24, 13-23, 23-13, 22-15)

Pápa: Murai 24/6, Sonyák 12/6, Cook 10/3, Horváth A. 9/9, Márton Á. 7, Keller V. 4, Márton L. 2, Kocsis 1, Grebenár -.

Baja: Jakab P. 33/15, Pongó 18/12, Nagy D. 10/3, Vukicevic 8, Kovács B. 3/3, Kővágó-Laska 2, Pálkerti 1, Goldring -, Ágfalvi -.

A párharc végeredménye: 2-0 a Bajának.


Három meccs után négy között a Tarján

Ughy Albert, a Salgótarján edzője: Ma a kosárlabda diadalmaskodott, gratulálok a fiúknak a négy közé jutáshoz! Az újpestieknek sok sikert a továbbiakban. Hajrá SKSE!

Stevan Cupic, az Újpest edzője: Gratulálok a salgótarjániaknak és sok sikert kívánok riválisunknak a folytatásban! A mérkőzésen történtekről inkább nem szeretnék semmit mondani.

Újpest-MT – Salgótarjáni KSE 74-67 (23-19, 15-15, 15-13, 21-20)

Újpest: Surmann G. 20/6, Surmann P. 16/6, Durasevic 16, Franczva 9, Takács G. 7/6, Széphelyi 6, Nagy R. -.

Salgótarján: Boinitzer 16, Csabák 14/6, Joó 13/3, Hajdu 9/3, Piukovics B. 6/3, Herendic 5, Kovács M. 4, Zábó -, Kovács D. -.

Salgótarjáni KSE – Újpest-MT 90-84 (19-20, 17-21, 27-19, 27-24)

Salgótarján: Herendic 32, Piukovics B. 27/3, Hajdu 19/3, Boinitzer 6, Kovács M. 4, Csabák 1, Joó 1, Kovács D. -, Póczos M. -.

Újpest: Surmann G. 27/9, Surmann P. 21/3, Széphelyi 17/12, Durasevic 11, Franczva 6, Takács G. 2, Nagy R. -.

A párharc végeredménye: 2-1 a Salgótarjánnak.


A 9–13. helyért, második mérkőzés

A SMAFC is egyenlített

Molnár József, a SMAFC edzője: Agresszív védekezés és hatékony csapatmunka volt a győzelem kulcsa. Erre lesz szükség a harmadik, mindent eldöntő mérkőzésen is. Gratulálok minden játékosnak, a szurkolóink előtt pedig megemelem a kalapom.

Váradi Kornél, a KTE edzője: Igazi rájátszás mérkőzés volt! Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez! Mi fegyelmezetlenek voltunk a végén sok esetben, de végig küzdöttünk. Dolgozunk tovább! Örülök, hogy a játékosaim ilyen parázs hangulatú mérkőzésen is tudnak fejlődni.

SMAFC – KTE-Duna Aszfalt II. 95-84 (22-20, 30-25, 26-23, 17-16)

SMAFC: Füzi 42/18, Czukor 22/6, Kovács B. 10, Soós 8/3, Szegedi 7/3, Garab 2, Karsai 2, Tukovits 2, Németh L. -.

KTE: Molnár D. 24/9, Plézer 23/12, Lukács D. 16/3, Fülöp B. 13, Orgona G. 8/6, Nagy J. -, Vizi -.

A párharc állása: 1-1.

Kiemelt kép és nyilatkozatok: hunbasket.hu

3 hozzászólás

3
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MásikVégétFújdMegSzimbakinemugral Recent comment authors
MásikVégétFújdMeg
Olvasó

🙂 🙂

Szimba
Olvasó

A piros csoportban 3 mérkőzéses elődöntőkre számítok színvonalas szoros meccsekkel ! A pillanatnyi forma lesz a döntő!
Hajrá Nyíregyháza!

kinemugral
Olvasó

HAJRÁ VESZPRÉM!
HAJRÁ DUNÁNTÚL!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés