Connect with us
Hirdetés

Női bajnokság

A pezsgőbontás is egy opció Miskolcon

Cziczás László már a rájátszásra gondol, de a játékosai ezt nem tehetik meg.:

:

A női kosárlabda NB I 21. fordulójában, ma este a sereghajtó MTK Budapest vendége lesz az Aluinvent-DVTK. Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a Diósgyőr egy újabb győzelemmel bebiztosíthatja jelenlegi második helyét, ami azt jelentené, hogy a play offban a döntőig pályaelőnyt élvezhetne.

A boon.hu kíváncsi volt arra, hogy mennyire tekint előre a piros-fehérek szakvezetője, Cziczás László, hiszen ha a mai feladatot sikerrel oldják meg, akkor a jövő heti, Cegléd elleni utolsó alapszakasz-bajnokijuk tét nélkülivé válik, és az MTK Budapest legyőzése után már az április első hetében induló rájátszásra készülhetnek.

– Én távolabbra tekintek az MTK-meccsnél, a rájátszástól ugyanis csak pár napra vagyunk, viszont a játékosaim ugyanezt nem tehetik meg.

Mert a legfontosabb jelenleg az, hogy megszerezzük az alapszakasz második helyét, és ehhez nyerni kell – jelentette ki Cziczás László, aki arra a felvetésre, hogy lehet, hogy ehhez nem is kell száz százalékot nyújtani, illetve hogy szélesebb rotációval játszhatnak, így felelt: – Olyan nem lesz, hogy valaki fél gőzzel játszik, a pályán csak száz százalékra lehet törekedni, az más kérdés, hogy szinte biztos, hogy szélesebb rotációval tudunk majd játszani, mint például az előző héten, a Szekszárd elleni idegenbeli rangadón. Most azok kaphatnak több lehetőséget, akik eddig kevesebb játszottak, bízom benne, hogy jó játékkal hálálják meg a bizalmat. Optimista vagyok, mert jól dolgoztak ezen a héten a lányok, van alapja, hogy győzzünk, hogy megszerezzük a második helyet, és ha ez sikerül, akkor egy kis ünnepséget is tartunk.

Arra a kérdésre, hogy pezsgőt bontanak-e, azt felelte a DVTK szakvezetője, hogy ez is egy opció.

– Ha meglesz az alapszakasz második helye, akkor egy újabb nagyon fontos mérföldkőhöz érkezünk az évad során – mondta Cziczás László. – Az első ilyen az Európa Kupa-szereplésünk volt, ami miatt abszolút nem kell szégyenkeznünk, ahogy a Magyar Kupa bronzérme miatt sem. Az alapszakasz második helyének megszerzése után még egy nagy kihívás előtt állunk, hogy jussunk be a bajnokságban a négy közé. De ennyire előreszaladni nem érdemes, a rövid távú cél az, hogy győzzük le az MTK-t.

Fotó: dvtk.eu/Szabó Krisztián

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
moldi56 Recent comment authors
moldi56
Olvasó

Laci gyere haza Szolnokra!Ősztől te legyél az Olaj edzője!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés