Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Pécs nyerte a veretlenek csatáját

Hiába kezdte 11-0-val a negyedik negyedet a Körmend.

Pécsi VSK-Veolia – Egis Körmend 94-80 (22-23, 30-16, 22-15, 20-26)

Bajnokság, 5. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2600 néző
V.: Győrffy Pál Attila, Söjtöry Tamás, Balogh Gyula (Faidt Mihály)

Pécs: Ruják 5/3, Pongó 5/3, Smith 33/12, Budimir 23/9, Aiken 13/3. Csere: Csirics 6, Bíró -, Antóni 2, Horti 7/3.

Körmend: Németh 2, Edwards 12, Kastrati 4, Varnado 19/3, Taylor 18. Csere: Oroszi -, Durázi -, Ferencz 5/3, Turner 20/9.

A pécsiek eddigi egyik legjobbja, Diggs nem tudta vállalni a játékot sérülés miatt, míg a körmendiek is elveszítettek egy kulcsembert, ugyanis Keller Ákos a tegnapi napon bejelentette, hogy a KK Zadarhoz igazolt. Rangadóhoz méltóan kezdték a felek az első negyedet, nagy küzdelem folyt a pályán. Az első pontokat Varnado szerezte meg, majd Edwards is betalált. Ekkor köszönt be először a Pécs, Aiken zsákolt. Inkább a védekezésről szólt a meccs, az 5. percben 7-7 állt az eredményjelzőn. Ezután is végig fej-fej mellett haladtak a csapatok és a vezető kiléte is többször változott. Itt már azért a gyűrűbe is többször találtak a felek, végül az adok-kapokból végül a vendégek jöttek ki jobban, de ez csak minimális, egypontos előnyt jelentett számukra az első 10 perc végén (22-23).

A második játékrészt Horti középtávolija indította, majd Smith is betalált kintről (27-23). A meccsen szinte ez volt az első olyan alkalom, hogy a két csapat között kétlabdányi volt a különbség. A Körmendnek meggyűlt a baja a dobásokkal ebben az időszakban, mezőnydobást, büntetőst és zsákolást is hagyott ki a piros-fekete együttes, majd Turner triplája megtörte a csendet, de Horti azonnal válaszolt, majd Budimir szerzett kosarat gyorsindításból, így Matthias Zollnernek 32-26-nál időt kellett kérnie. Állandósulni látszott a 6-9 pontos különbség a két gárda között, minden körmendi kosárra jutott pécsi válasz (15. perc: 39-32), sőt Budimir 2+1-es akcióját követően tíz lett közte. Ez nagyjából meg is maradt a végéig, 52-39-nél mehettek nagyszünetre a csapatok.

A két középső negyedben döntötték el Pongóék a találkozót. (fotó: pvsk-panthers.hu)

Edwards kezdte meg a pontgyártást a fordulás után, de Ruják egyből válaszolt, majd Varnado és Aiken játszotta el ugyanezt. Smith közelije után időt is kért Matthias Zollner. A kis szünetet követően Budimir talált be kintről, ami már a 18 pontos különbséget jelentette, sőt Smith kosara után megvolt a 20 is közte. A második félidő első 5 percében 18-6-ot futott a Pécs és elkezdett nyílni az olló, hiszen már 70-45 volt ekkor az állás. Ezután 9-4-et ment a Körmend, de ez is csak azt jelentette, hogy kereken húszra kozmetikázták a különbséget a hátralevő időben (74-54).

Pontatlanul kezdték a záró etapot a felek, jó két percet kellett várni az első kosárra, Taylor volt eredményes, majd Varnado és Turner is betalált (utóbbi ráadással faulttal együtt), így Csirke Ferencnek időt kellett kérnie, húszról hirtelen tizennégy lett a különbség. Turner a megítélt büntetőt is a helyére küldte a szünet után, majd Taylor állhatott a vonalra és értékesítette is minkét kísérletét (34. perc: 74-63). Megremeghetett a pécsiek keze, Ruják eladott labdája után Varnado dobott egy közelit, amivel bejött 10 alá a Körmend, majd Ruják egyből egy hármassal válaszolt, majd Smith tett vissza egy támadólepattanót (79-65). Budimir szerzett három pontot egy ziccer és egy büntető keretein belül, így ismét távolodni látszott a PVSK (38. Perc: 83-68). Taylor közelről dobott kosara után először Smith, majd Budimir ugrasztotta talpra a közönséget 1-1 hárompontossal, 19-re hizlalva a baranyai együttes előnyét. Ezt már nem bírta el a Körmend, a Pécs nyerte a veretlenek csatáját.

Fotó: pvsk-panthers.hu

51 hozzászólás

51
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
27 Comment threads
24 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
35 Comment authors
DuditortajanosderrylBajuszkiralyLégiós Recent comment authors
Dudi
Olvasó

Grat a Pécsnek! A hozzászólàsok egy része undorító. Mi történt? A Pécs legyőzte hazai pályán a Körmendet. És????
Sztem idén Pécsett bàrki elhasalhat! Amúgy a Körmend nem gyakran győz Pécsett. Csak ennyi!

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/F8N08V7
U20
https://ibb.co/pwXKMCt

Bajuszkiraly
Olvasó

Kastrati minden idők egyik leggyengébb légiósa, Magyarországon! Játszanak a fiatalok, meg az “öreg” Fepu, és kell hozni centert!
Az albán csoda, Zsiga Mravljak haverja.
Ennyi!

Légiós
Olvasó

Mint ahogyan erre számítani lehetett, Keller hiánya megfogta a csapatot. Mikor ide érkezett, s kitudódott a szerződés azon pontja, hogy bármikor elmehet, ezt mindenki tudta, hogy majd ez várható, ha elmegy. De múlt az idő, s jöttek az eredmények. A szurkolók, ahogyan én is, kezdtünk abban bízni, Ákos marad. Talán kezdi magát annyira jól érezni, hogy nem megy el. De elment. Érthető. Gratulálok a Pécsnek. 5/5-el kezdeni a meccset triplából, az nem semmi. Addig nálunk 6/1 volt. S továbbra is jöttek a Pécsi triplák. Igazából a duplákkal semmi baj nem volt Körmendi oldalon. De innentől más lesz. Ha nem is… Olvass tovább »

Marillion
Olvasó

A Pécs vendégeként sokan zakózni fognak még a bajnokságban….úgyhogy nem kell itt egymás agyát felhúzni….szekálni….majd ráérünk okoskodni akkor ha mi tudunk nyerni ott….meg a riválisok csarnokaiban…

Csabika
Olvasó

Én a menedzser klánra fognám, mert az ő hibájuk, még ha a menedzsment mindent köszönt is nekik.

SárgaPárna
Olvasó

Az volt a baj, hogy a csapatnak tegnap este a Corso Hotelben fel kellett mondania a leckét Patai Bendzsáminnak…
Így nem tudtak aludni… ???

piros710321
Olvasó

A qva ….dat!

red-black01
Olvasó

Grat Pécsre! Ez a vereség várható volt és ezzel még véletlenül sem a pécsiek érdemeit akarom kisebbíteni, jó csapatuk van. De nálunk azért érezhetően van egy kis zavar az éterben. A “milyen poszton van magyar játékos a pályán és melyikhez kiket rakunk” variációs lehetőségek leszűkülése mellett nagy érvágás a védekezésbeli változás. Azt viszont gyorsan tegyük hozzá hogy nemcsak annyival kaptunk többet mint amennyit buktunk Keller Ákoson, mert a hármasok védése eddig is komoly problémát okozott. Csak eddig mindenki szarul dobott ellenünk a tisztákból is, ma meg nem. Egyébként ez nálunk egy érdekes dolog, mert mi úriemberek vagyunk és nincs az… Olvass tovább »

elemzo
Olvasó

Nagy a boldogság a szomszédban.

donnarumma
Olvasó

Hiába szekáljuk a szomszédot..Pécsett nem könnyű nyerni!Ezt mindenki tudja még a nagy Olaj is…
Ez simán belefér nekik..itt a csapat építés a lényeg..ezt meg már x éve megoldották,most is meg fogják. Az Mte most is ott lesz a végén, ez tuti

donnarumma
Olvasó

Bocs,ami fontosabb:
Gratulálok Pécsre!!!

Koops
Olvasó

Röviden és tömören szép volt srácok! Csak így tovább! 😉
Hajrá Vasút!

Strejkó
Olvasó

Elképesztő játék, fantasztikus siker. ? Le a kalappal a csapat előtt, meg merem kockáztatni hogy ez a védekezés világklasszis munka volt. Fejet hajtok Csirke Feri és a csapat előtt,ez igazi kosárlabda volt ?? Továbbra is veretlenül,CSAK A PVSK!

baltazar
Olvasó

Gratulálok Pécsre. Egyértelműen jobbak voltak. Talán ha lesz még érkezőnk, akkor remélhetünk.

Megmondo
Olvasó

Nem semmi gyozelem, grat Pecsre.
Elment Keller..

Lacataylor
Olvasó

Motoros?????????????????????????????????????

ldd
Olvasó

Várja a nyugdíjat, nem ér rá “költeni”.
Pedig most megmutathatná, hogy “ki a fasza gyerek?”

Motoros
Olvasó

Igen igy van@?

Motoros©?

SárgaPárna
Olvasó

Ma nem jön! Hazament és az új asszony épp hancúrozott a teljes BB1 szerkesztőséggel!!! Kikészült!
Már a második babáját veszíti így el…

piros710321
Olvasó

A qva ….dat!

Motoros
Olvasó

Épp anyádat(Zsóka@?) teszem boldoggá@?

A koncepció az amit már veled is tennie kellett volna, lenyelni@?

Motoros©?

Kendeffy Botond
Olvasó

Ha ezt Filkó-cikkhez írná bárki, ki lenne törölve. Ok nem szeretjük egymást, zrikáljuk egymást. De ez lemegy egy szint alá. Ez a haladó városi liberalizmus nyelvezete? Vagy mi a fitty? Gratulálok, jó nagy gyökér vagy.

derryl
Olvasó

Menj te anyádba, és csapd magadra a vasajtót! Ember nem lehet ekkora bunkó mint te! Gondolom, saját szombathelyi nevelés! Büszkék lehetnek rád!

Motoros
Olvasó

Igen????????????????????????????????

Motoros©?

Emőkefan
Olvasó

Grat a Pécsnek! Körmendiek ne idegeskedjetek, hisz jön Delas és hozza a tavalyi statját!
átlag 4,5 pont és 2 lepattanó

pirosf
Olvasó

Pont ennyi hiányzott tavaly a bajnoki cimünkhöz.

Bozic
Olvasó

:DDDDDDDDDDDDDDDD

szolj, ha felebredtel pirosf.

Csabika
Olvasó

3-0

Kendeffy Botond
Olvasó

Megérdemelt győzelmet aratott a Pécs gratulálok! A védekezési rendszerünk teljesen összeomlott Keller távozásával. Egyetlen 5-sünk maradt, Taylor, aki becsületesen tette a dolgát, de nem lehet egy 5-nek 39 percet játszani. Valószínűleg változik a keretünk. Szerkezeti problémáinkat teljes mértékben kihasználta a Pécs. Nem lesz egyszerű innen tovább menni. De nincs megállás szerdán már jön a Legia. Az sem lesz sétagalopp. Ráadásul Filipovics is megsérült…

majerle09
Olvasó

Most akkor mi lenne a körmendi csapatépítési koncepció?
6 külföldi + Ferencz Csabi + Törpördögök?
Ez valszeg nem lesz elég bajnokságot nyerni…

Mehecske
Olvasó

Törpördögök nem tartoznak a “nagy” csapathoz.

Kasib Powell
Olvasó

Ez kevés lesz így
Gratula!

egismte1
Olvasó

Tudjuk, hogy kevés lesz. Ahogy tudtuk azt is Keller idejövetele előtt, hogy max a 8-ért megyünk!!

Kasib Powell
Olvasó

Ja és hajrá Körmend!

egismte1
Olvasó

Igen, igen! Hajrá MTE!

ldd
Olvasó

Kérem haladjanak tovább!
Nincs itt semmi látnivaló!
Az utóbbi évek megszokott körmendi zakóját látták.
Jóccakát!
( Gratula Pécsre ! )

SPARTAN
Olvasó

Katasztrófàlis, elképzelés nélküli játék,zéró védekezés, dekoncentrált támadások. 🙁

Gratula a Pécsnek!

Hajrá Körmend!

SárgaPárna
Olvasó

Kedves Körmendiek! Kedves fiókcsapat szurkolók!
Hát ezért van szükségetek ránk, a Falco tudására, profi klubszemléletére, mert egy szaros bajnokin a full béna magyarjaitok 7!!!!!! pontot tudnak dobni! Mondtam én, hogy vigyétek a Hódit!

piros710321
Olvasó

A qva ….dat!

Ewing
Olvasó

Kedves körmendiek! Ezt meg így írjuk helyesen magyarul!!!! Tanulj meg írni, majd utána gyere vissza másoknak észt osztani!!!

2lee14
Olvasó

Keller hiányát nem tudta elviselni a vendég csapat.? Viccet félretéve grat a Pécsnek, Körmend nem ebből az egy meccsből kell kiindulni, messze még a bajnokság vége!

Pvsk Fanatic
Olvasó

Hatalmas gratuláció a csapatnak, és legfőképpen Smithnek, aki Diggs távollétében elképesztő produkciót tett az asztalra! Amennyire nem találta el eddig a gyűrűt, annyira tett ma ki magàèrt és vitte a hátán a csapatot a meccs végéig. Sajnos túl korán hittük el, hogy megvan a meccs és nehéz volt újra felpörögni, a Körmendet pedig megilleti a dícséret, amiért 27 pont minúsznál sem adták fel és 9 pontig vissza tudtak jönni. Ahogy a vendégszurkolók is minden dícséretet megérdemelnek (1 buzi Hortizáson kívül) mert sokan voltak és lelkesen szurkoltak végig. Keller hiánya ma nekik többet jelentett, mint nekünk Diggsé, mert nàluk nem is… Olvass tovább »

GORECUBRBA
Olvasó

7 pont a magyaroktol 😀 szegény körmendiek.Edwards meg lelép.lesz itt baj.kastrati meg nulla. Valszeg 2 legios jön abbol egyik delas nem hangzik jól

Laposvár
Olvasó

Azért nem hiába, csulaci még mindig komoly szakember… 🙂 Amúgy gratulálnom kell a Pécsnek, azért ez Diggs nélkül is nagyon sima volt, lassan felköthetik a gatyát a “nagyok” is!

piros710321
Olvasó

Ugassatok kutyák, ugassatok!

davek
Olvasó

Miért kell így kezdeni?? Gratulálj Pécsnek aztán haladjunk tovább, a bajnokság májusban kezdődik!

piros710321
Olvasó

Tudják kinek szól ez!

Csabika
Olvasó

Jön még több vereség is! Nyugodj meg, attól meg nyugszol!

Red ball
Olvasó

Rendben! Mérges vagy! Miért is? Kikaptunk a tavalyi harmadiktól idegenben. Gratulálok nekik. Teljesen megérdemelten kerekedtek felül.
Minek idegeskedsz. Attól nem lesz jobb. Ha ne adj Isten győztünk volna, akkor is jönnének a negatívok.
Mosolyogjál!
Bizonyos szint felett….
Szép estét és még egyszer gratula a Pécsnek!!!

Mehecske
Olvasó

Kampánynak vège.Nem veszed èszre mennyire szánalmas vagy?Kèrlek fejezd be!MTE!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés