Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Pécs költségvetése a közelében sincs néhány “sztárcsapat” büdzséjéhez képest

Megkezdte a felkészülést a baranyai alakulat.:

:

Dragan Alekszics vezetésével elkezdte a munkát a Pécsi VSK-Veolia gárdája, amelynek kerete augusztus 15-én válik teljessé – számolt be róla a klub honlapja. Két játékost leszámítva minden egyes kerettag ott volt a sajtónyilvános tréningen.

A csapat ügyvezetője, Bán Gábor, és a PVSK elnöke, Czerpán István mondott néhány szót útravalóul a játékosokhoz, és az edzői stábhoz az alapozás megkezdése előtt.

Meglehetősen furcsa szezon van mögöttünk. Legutóbb március elején tudtunk mérkőzést játszani, a Kaposvár elleni bajnokink után, a koronavírus miatt megállt a kosárélet is. Nem voltak egyszerűek a mögöttünk hagyott hónapok, most azonban már újult erővel, és egy alaposan megújult csapattal tekintünk előre. A következő szezonra egy nagyon fiatal, dinamikus csapatunk lesz, és a szakmai stábban is vannak változások. Andrija Csirics a nyáron visszavonult, azonban csatlakozott edzői stábunkhoz. Ő lesz Dragan Alekszics másodedzője a nagycsapatnál, illetve az U20-a együttesünk mellett vezetőedzői feladatokat fog ellátni. Szintén új arc a stábban Gyebrovszki Ádám, aki erőnléti edzőként fog minket erősíteni. Az NB I/B-s gárdánkat továbbra is klubunk legendája, Rab Gyula vezeti.

Czerpán István, a PVSK elnöke is nagyon boldog volt, hogy újra a munka, és a célok kerülhetne a középpontba.

Elég régóta vagyok már benne a sportéletben, de nem emlékszem, hogy valaha is félbeszakadt volna a PVSK életében bármilyen bajnokság. Ha félig-meddig viccesen akarom megközelíteni a dolgot, jelenleg egy dologban lehetünk biztosak, hogy minden bizonytalan. Ami biztos, hogy a koronavírus miatt nagyon komoly körültekintésre van szükség a részünkről, hogy biztosítani tudjuk a nyugodt munkát. Nyilván probléma még a tervezhetőség is ebben a pillanatban, hiszen senki sem tudja, mit hoz a következő nap, hét, vagy hónap. Ennek ellenére azonban határozottan tervezünk, úgy készülünk, hogy október 3-án elkezdjük a bajnokságot. Nem árulok el nagy titkot, hogy a költségvetésünk közelében sincs néhány sztárcsapatnak, azonban a PVSK a múltban nagyon sokszor bizonyította már, hogy nem minden a büdzsé. Nagyon szimpatikus, fiatal csapatunk van, egy sikerre éhes szakmai stábbal. Szerintem jó szezon előtt állunk.

A keretből jelenleg ketten nincsenek még a többiekkel, de Veljko Budimir és Kenny Funderburk is csatlakozik társaihoz a következő héten. A külföldről érkező játékosok esetében a klub függetlenül attól, hogy az országba lépéshez szükséges negatív teszteket be tudják mutatni, a napokban Pécsett is koronavírus tesztet fog elvégeztetni, első ugyanis a biztonság. Ezen kívül minden edzés testhőmérséklet méréssel fog kezdődni.

A tervek szerint több felkészülési mérkőzést is játszik a PVSK. Jelen állás szerint a ZTE, az Alba Fehérvár, az OSE Lions, a Kaposvári KK, az Atomerőmű SE, illetve a SZTE-Szedeák lehetnek az ellenfelek szeptemberben.

Fotó: pvsk-panthers.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
vadnyugat Recent comment authors
vadnyugat
Olvasó

A címen nem ártana kicsit finomítani. Pl: “A Pécs költségvetése a közelében sincs néhány “sztárcsapat” büdzséjének”

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés