Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

A Partizan, a Cedevita és a Buducnost is Pécsre érkezik

Színvonalas nemzetközi torna házigazdája lesz a hétvégén a Rátgéber Akadémia.:

:

A Rátgéber Akadémia serdülő fiú csapata az utóbbi hónapokban több külföldi tornán is letette névjegyét. Februárban mind a négy mérkőzését megnyerve első helyen végzett a csehországi EYBL-fordulón, januárban pedig második lett a rangos belgrádi viadalon, a Winter Tournamenten, ahol csak a Crvena Zvezda tudott minket megállítani. Novemberben nem kis meglepetést okoztak azzal, hogy Belgrádban legyőzték a Partizant, a Zvezdát és a Vizurát is, néhány héttel korábban pedig Szlovéniában fektették két vállra három helyi élcsapatot.

Amint ebből a felsorolásból is látszik, a Rátgéber Akadémia számára kiemelten fontos, hogy játékosaik, csapataik külföldön is megméressék magukat. Egyrészt azért, hogy más kosárlabdakultúrát képviselő ellenfelekkel találkozzanak, másrészt pedig szeretnék elérni, hogy minél többször találkozzanak erős együttesekkel, ami nagyban hozzájárul tehetségeik fejlődéséhez.

– Amikor úgy döntöttünk, hogy az Akadémiánkon férfi kosárlabdával is foglalkozni fogunk, tudtam, hogy ki kell használnunk a közvetlen közelünkben lévő, nagy tradíciókkal rendelkező délszláv kosárlabdázást – fogalmazott az Akadémia szakmai és stratégiai igazgatója, Rátgéber László. – Szenzációs, hogy csapataink az utóbbi hónapokban Belgrádban, Zágrábban és Ljubljanában is játszhattak, az pedig álomszerű, hogy a hétvégi tornán itt lesz Szerbia, Horvátország és Montenegró egy-egy topcsapata. Alig várom, hogy láthassam ezeket a mérkőzéseket! Az utóbbi időszakban többször is bizonyítottuk, hogy nem csak pariban tudunk lenni ezekkel a kiváló délszláv ellenfelekkel, hanem le is tudjuk őket győzni!

– Nagyon örülünk annak, hogy ismét ilyen keménynek ígérkező mérkőzések várnak ránk! – mondta a serdülő fiú csapat vezetőedzője, Bolyos Róbert. – A volt Jugoszlávia területéről érkező csapatokra jellemző az agresszivitás, a jó döntéshozatal, illetve az is, hogy a játékosok nagyon szeretnek és nagyon tudnak is egy-egyezni. Szükségünk van ilyen mérkőzésekre, mert látni szeretnénk, hogy a fiúk hogyan reagálnak, hogyan viselkednek éles helyzetekben, akkor, amikor egál körüli az eredmény.

A program

Február 19., szombat: NKA Pécs–Buducnost (10.00), Partizan–Cedevita Junior (12.00), Buducnost–Partizan (18.00), NKA Pécs–Cedevita Junior (20.00).

Február 20., vasárnap: Buducnost–Cedevita Junior (9.00), Partizan–NKA Pécs 11.00.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés