Connect with us

Bajnokság

A Paks is lesimázta az Albát

Már harminc is volt közte.

Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 90-77 (22-25, 29-13, 28-13, 9-26)

Bajnokság, 26. forduló
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Tóth C., Török R.

ASE: Kovács 11/3, Capers 15/3, Pajor -, Lóránt 18/6, Jackson 9/3. Cserék: Velkey -, Paige 20/12, Verasztó 2, Pupp -, Kis 5/3, Eilingsfeld 10/6.

Alba: Gillon -, Curry 4, Vojvoda 24/6, Davis 20/3, Omenaka 4. Cserék: Hearst 3/3, Lukács 12/6, Markovics 4, Csorvási 6.

Jó mérkőzésnek ígérkezett a gödörben levő Alba Fehérvár és a legutóbb Szombathelyen diadalmaskodó Paks összecsapása.

Lóránt és a Paks is ott folytatta, ahol a Falco ellen abbahagyta, 4-0-val kezdtek a hazaiak. Omenaka egy félhoroggal megszerezte az Alba első pontjait, de Kovács egy betöréssel azonnal válaszolt. Vojvoda 2+1-es akciójával feljött egyre az Alba, ám Kovács megint jó ütemben lépett, be, ezúttal két büntető volt a jutalma (10-7). Vojvoda négy gyors pontjával fordítottak a vendégek, ám innen hét paksi pont érkezett megválaszolatlanul (17-11). Mindkét oldalon ihletett formában játszottak a magyarok, végül egy jó periódussal a Fehérvár zárta jobban az első negyedet. 22-25.

Eilingsfeld távolijával egyenlített az ASE, Csorvási a palánk alól válaszolt. Kis Raul nagyot zsákolt, 9-2-vel indított a hazai csapat (33-27). Hiába kért időt Forray Gábor, elképesztő tempót diktáltak a paksiak, a különbség pedig tíz fölé kúszott (42-31). Érdemben ezt nem tudta lereagálni az Alba, így meggyőző fölénnyel és ami fontosabb, meggyőző játékkal vezetett a Paks a nagyszünetben. 51-38.

Vojboda szinte egymaga tartotta a lelket a fehérváriakban, viszont pont ebből kifolyólag nem tudták megközelíteni a több lábon álló Paksot a harmadik negyed elején sem (59-43). Sorra jöttek a triplák a hazaiaktól, a különbség pedig már a húszat is átlépte. Nem találta meg az ellenszerét a gyors, futós kosárlabdának az Alba, a harmadik negyed végére gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. 81-51.

Nagy változás már nem történt és bár kozmetikázott a Fehérvár, remek játékkal őrizte tetemes fölényét Braniszlav Dzunics alakulata, amely a Falco után az Albát is legyőzte. A fehérváriaknak ez volt zsinórban a negyedik vereségük, és legközelebb sem lesz könnyű dolguk, hiszen a hazai pályán mindig veszélyes Pécs otthonába látogatnak. 90-77.

Fotó: Atomerőmű SE Facebook

38 hozzászólás

38
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
27 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
26 Comment authors
DallasRedbidReddTardáltPapikamoldi56 Recent comment authors
Dallas
Olvasó

Valaki szóljon a “mesternek” hogy azért nyerték meg a 4, negyedet mert ott már a Paks a Berlini tv torony tetejéröl xart a meccsre,ha van nézö a csarnokba akkor is kiengedtek volna, max nem ennyire látványosan 🙂

Artur Doki
Olvasó

Kár,hogy a +17re nem figyeltek paksi részről…
Ez a végén még gond lehet.

ReddTardált
Olvasó

No Separd ,No CRYYYYYYYY

Papika
Olvasó

Forrai most már meg lesz az 5/5, ugye?

Heindrich
Olvasó

Voja ,Voja kellett ez neked? Csak az OLAJ!!!!

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Dzunics Braniszlav: – Megérdemeltük a győzelmet, nagyszerűen játszottunk. Igazi csapatként dolgoztunk, jó védekezéssel és pontos dobásokkal. A végjátékra jobban kell figyelnünk.
Forray Gábor: – Elismerésem a Paksnak, nagyon jól játszott, az első három negyedben elképesztő dobóformát mutatott. A sorsunkat a harmadik negyed pecsételte meg, amikor öt támadásból öt triplát kaptunk. Ami bizakodásra ad okot, az az utolsó negyed. Kitartást kérünk a szurkolóinktól!

Artur Doki
Olvasó

Kitartás!
Éljen Forray!

krapulaksz simon
Olvasó

nagy kiszúrás Forrayval, hogy ellenük még az egylábas hármasok is beesnek. 🙁

moldi56
Olvasó

Fofó kitartás kér a szurkolóktól…hát nem is tudom…Mondom én is aki soha nem szurkolt az Albának.Viszont mint semlegesnek ez már nekem is sok.Patai Benjámint hoznám én is követendő példának.

hp12
Olvasó

Forray a Nemzeti Sportnak: “Szurkolóink türelmét kérjük.” Végül is nemsokára vége a bajnokságnak 🙂

kapuskiraly
Olvasó

1. Ha hagyod magad csapatként legyalulni akkor benne van egy edzőbuktatási kísérlet
2. Ha edzőként hagyod, hogy a csapatod legyalulják akkor más tévét nézel, ergo az alkalmasságod megkérdőjelezhető
3. Már a playoffra készülve altatsz

Ha az 1 vagy 2 akkor ajánlom Patai Benjamin nyilatkozatát, mint követendő példát, vagy Márton Gáborét – ha segiteni nem tud az ember akkor legalább ne ártson…

Ha 3 és innen nyernek akkor le a kalappal – de ez még messze van…

Írom mindezt úgy, hogy sose, de sose voltam Kompótfan….

Bezse
Olvasó

A kompótban 3 játékos van: Voja, Davis , Lukács. A többiek semmit sem érnek.

Cibuláre Bucimbunga
Olvasó

Gratulálok az ASE-nak!

Zsarkov
Olvasó

Fofó mester azt nyilatkozta, hogy látja a kiutat, mert a negyedik negyedben jók voltak és feljöttek…., igaza van, ha csak az utolsó negyedet nézzük, simán nyertek…, minden csak viszonyítás kérdése…🤣🤣🤣

kapuskiraly
Olvasó

Mármint a kiutat a kispadról?

Zsarkov
Olvasó

“Ami bizakodásra ad okot, az az utolsó negyed, hiszen 9 pontot kaptunk összesen. Nincs tovább türelem, aki tud és akar harcolni, mint a végén a srácok, azok fognak lehetőséget kapni. El fogjuk érni azt a célt amint kitűztünk, látom a kiutat, ugyanis egy 30 pontos hátrányt küzdöttünk le. Kitartást kérek a szurkolóinktól, a lényegi kérdéseken átmegyünk, a hiányzókat pótoljuk, összezárunk és arccal előre megyünk tovább.”
– ebből nem úgy tűnik….😉

redmiller
Olvasó

Hát az Alba nem hozza az eredményeket… Ezt nehéz lenne védeni… Ez a keret Fofóval a tudásuk alatt szerepel…
Nem lennék se az edző, se a vezetők, se játékosok helyében… A szurkolók nem véletlenül háborognak…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Jajj kedveskéim, milyen igazatok volt Kenézy úrral az élen !!! Turner alkalmatlansága után egy merő élvezet nézni Gillon “irányítójátékát”, valamint eredményességét!!! 😉 Csak így tovább! Minőségi csere volt, valóban! 😉

Wilson
Olvasó

Gillon azért jobb játékos sztem mint Turner de tudom, hogy ez a szálka neked is szúrja a szemed. Egy kis mellékes, Gillon 13 percet játszott és volt 2 rádobása,így sikerült az a 0 pont engem inkább az izgat, hogy ha már ilyen “hosszú” a pad miért játszott ilyen keveset?!

Redbid
Olvasó

Azért mert míg Turner hallgatott az edzőre, de koncepcó hiányában tanácstalan volt, addig Gillon már most akkorát tojik rá, hogy csak na 🙂
Hearst detto. Lehet “együtt laknak”?

Atomic4
Olvasó

Csalóka az eredmény, ennél ez egy jóval simább meccs volt. A dobások ültek ma az előző meccshez hasonlóan. Nehéz nem észrevenni, hogy Shepard nélkül mennyivel jobb a csapat. Jár a labda, ahelyett, hogy ő pumpálná folyamatosan. Így tovább!

4.negyed
Olvasó

No shepard no cry!!!

Sajka
Olvasó

Fofő taktikát váltott. Most szükszavúan nyilatkozott, hátha akkor most nyernek, de aztán úgy történt, hogy egy hét alatt háromszor mosták fel vele tükörfényesre a parkettát. 🙂

José "Gyilkos" Mendez
Olvasó

Itt már csak a piócás (jó) ember segíthet!

hp12
Olvasó

Plusz a feng-shui, azt is imádja:)

Heindrich
Olvasó

Elemzés????

Üvegtigris
Olvasó

Összeált az alba mint a g…is bugyi.

Zsarkov
Olvasó

Szánalom ez a kompót…

Artur Doki
Olvasó

Szép volt fiúk!
Kár az utolsó negyedért,de jár a kalaplengetés…

Hajrá ASE

krapulaksz simon
Olvasó

a negyedik negyedben nagyon meggyőző volt az Alba, azt hiszem most rátaláltak a helyes útra! ha egy negyeddel tovább tart a találkozó, nyertek volna. nincs baj, jó lesz ez. Fofó munkája lassan beérik.

Wilson
Olvasó

Sztem a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, nyilatkozat rövid és tömör volt, feljöttünk mínusz 30 ról, igaz már akkor mikor elment a meccs de nem számít a bizalom él a szezon végéig, ami, ha így haladunk az alapszakasszal véget is ér!

törrögszultán
Olvasó

Ez továbbra is szánalmas, Forray!! ALKALMATLAN VAGY edzőnek! Valaki beszéljen már Simonnal…
Förtelem – Forray amit Te edzőként produkálsz az Albával!

Pbask
Olvasó

3/5

Statot böngészve szerintem volt megbeszélés ,Voja több labdát kapott, de ezt pár amcsi nem nézte jól szemmel ezért bojkottálták meccset.

Szerintem.
Ha így van,huzzanak a picsába,ők egy szezonos valakik, de Voja egy ikon.

Wilson
Olvasó

Fel is paprikázhatta magát előtte Dávidunk véleményem szerint, hisz minden dobása ült az elején, de látható, hogy egy fecske nem csinál nyarat, pláne nem így lassan március idusán!

Olajheart2
Olvasó

Nálunk volt olyan hogy Voja egy fecskeként szárnyalt.. De azt csak úgy lehet ha CSAPAT van mögötte! És Voja megszámlálhatatlan extrája mögött mindig ott volt a CSAPAT!

Wilson
Olvasó

Ez tényleg így volt, sajnos többször meg is tapasztaltuk.

1,8 másodperc
Vendég
1,8 másodperc

“Dzunic kiégett”
Alba pedig küzdhet a top8 ért lassan

Expert
Olvasó

Pakson nagyon jöl jött Shepard kiesése. Dzunic kénytelen a két irányítóját irányítóként játszatnia, meg is van az eredménye.
Az egymás ellenit viszont szépen benézte a Paksi pad…sokba kerülhet ez még.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés