Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Paks bírta jobban a végét, győztesen távozott Debrecenből

A végjátékban sok büntetőt hagytak ki a hazaiak.

DEAC - Atomerőmű SE 75-76 (17-19, 20-21, 20-15, 18-21)

Bajnokság, 5. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
V.: Papp P., Rácz Zs., Hervay T. (Bogárdi J.)

DEAC: Costa 8/3, Manigat 12/9, Borisov 22/15, Bognár 4, Tóth Á. 18. Csere: Somogyi -, Harrison 11/3, Omenaka -, Polyák-.

Paks: Evans 27/3, Faust 30/15, Kis-, Harris -, Lóránt 4. Csere: Szalai -, Jackson 15/3, Valerio-Bodon -.

Evans hármasával indult a találkozó, majd Costa értékasített egy büntetőt a kettőből egy megítélt sportszerűtlen után. A hazai irányító egy gólpasszt is kiosztott Tóth Ádámnak, így gyorsan kiegyenlített a DEAC. Borisov visszatett labdája után átvették a vezetést a hajdúságiak (3. perc: 5-3). Érdekes volt látni, hogy az elmúlt meccsen pocsék dobóformát mutató Paks az első négy mezőnykísérlete mind a hárompontos vonal mögül érkezett. Tóth ziccere és Evans büntetői után Bognár centerezett, Lóránt pedig szintén két szabaddobást értékesített (5. perc: 9-7). Több hiba után Jackson törte meg a gólcsendet, egálra hozva az eredményt. Ekkor egyébként a vendégek mezőnyből 2/10-nél tartottak. Ezután a hazaiak két egymást követő támadásban is eladták a labdát, így Jackson zsákolása után 6 pontos ASE előnynél volt kénytelen időt kérni Kovács Adrián. Tóth kosaraival visszajött a Debrecen, 17-19 lett az első 10 perc vége.

Faust triplával indult a második felvonás, majd felváltva estek a kosarak egészen addig, amíg 26-26-nál időt nem kért Braniszlav Dzunics vezetőedző. Ezután Evans csak egy büntetőt küldött a helyére, Harrison duplája pedig a vezetést jelentette a hazaiaknak, akik azonban nem örülhettek sokáig, mert Evans egyből válaszolt. Ebben az időszakban hol az egyik, hol a másik együttes vezetett. két pontos debreceni vezetésnél Jackson vétett egy támadóhibát, majd utána reklamálásért egy technikait is, amivel begyűjtötte a negyedik személyi hibáját. Az adok-kapokból végül a Paks jött ki jobban, 37-40-nel mehettek a nagyszünetre a csapatok.

A fordulás után is egy paksi hármas volt az első kosár, amire Harrison válaszolt közelről. Mindkét oldalon sok volt az eladott labda, majd Tóth 2+1-es akciója után fordított a Debrecen, sőt, Borisov triplájával kétlabdásra növelte a különbséget. Ebben a szakaszban egy kicsivel mindig a DEAC volt előrébb, de a Paks is végig közel tartotta magát. Továbbra is a védekezés dominált a meccsen, ebben a negyedben 35 pontot dobtak a csapatok összesen (57-55).

A záró etap rendhagyó módon debreceni trojkával indult Manigat révén, de Faust egyből dobott egy duplát. A hazaiak leginkább Tóth és Borisov, míg a vendégek Evans és Faust játékára építettek. Úgy tűnt, hogy meglép a Debrecen, de ekkor Jackson bentről és kintről is betalált és megfordította az eredményt. Ezt követően Faust is betalált kintről, így már néggyel ment a Paks, időt is kellett kérnie Kovács Adrián vezetőedzőnek 33. perc: 62-66). Tóth és Manigat pontjainak köszönhetően gyorsan futott egy 4-0-t a hazai együttes, de Jackson egy zsákolással vette vissza a vezetést az övéinek. 66-68-nál kicsit beragadtak a felek, bő másfél percig senki sem tudott a gyűrűbe találni. Costa triplája törte meg a gólcsendet, ami azt jelentette, hogy az utolsó 3 percnek egy pontos hajdúsági előnnyel mentek neki a csapatok. Evans ziccere után újfent a paksiaknál volt az előny, nagyon izgalmas végjátékra volt kilátás. Manigat küldött a helyére egy triplát (72-71) 1:30-cal a vége előtt, amire Dzunics kért időt. Harris hagyott ki egy triplát, majd Bognár egy közelit, Jackson pedig lefaultolta Borisovot, amivel ki is pontozódott, a DEAC légiósa pedig mindkét büntetőt a helyére küldte (39. perc: 74-71), Dzunics ismét időt kért. Evans egyből eladta a labdát, majd Faust védekezett szabálytalanul, ezúttal Harrison állhatott a büntetővonalra, azonban azonban mindkettőt kihagyta. Manigat ütött oda Evansnek, a paksi játékos viszont mindkét szabaddobását értékesítette (74-73). A Debrecennél ezúttal Manigat állhatott oda és csak a másodikat dobta be. Evans a betörést választotta a következő támadásnál és csinált is egy 2+1-es akciót pár másodperccel a vége előtt (75-76), Kovács Adrián kért időt. A végén már nem tudott betalálni a Debrecen. Úgy győzött a Paks, hogy mindössze csak négy játékosa szerzett kosarat.

Fotó: ase.hu

HIRDETÉS
14 hozzászólás

14
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
moldi56HeindrichCadillac Eldorado Broughamdballcsocsa Recent comment authors
moldi56
Olvasó

Bocsánat én mint kívülálló,de szerintem ha más edző ül a DEAC padján,lehozta volna a győzelmet.Vajon mit tud mondani időkérésekkor a “fiainak”,leginkább Tóth Ádinak akiről köztudott,hogy egy elég öntörvényű ember.Én nem mondom,hogy miatta ment el a meccs,de valami jobb taktikával le lehetett volna hozni a meccset.Persze lehet hívatkozni a balszerencsére.Ha bennek azok a fránya büntetők!

moldi56
Olvasó

…ha bemennek azok a fránya büntetők!…bocs.

Heindrich
Olvasó

Parádés a paksi pontok eloszlása…

dball
Olvasó

Nálunk Tóth Ádám hiába dühöngött a meccs végén, a tiszta ziccerek akkor se mennek be maguktól. Ő márpedig kétszer is ilyen szituációban hibázott oltári nagyot.
Túloldalon Nick Faust a tehetségén kívül valamiféle komoly agyi defekttel rendelkezik.
Grat. Paksra! Ez nem bunda volt, mi basztuk el.

csocsa
Olvasó

Kellene már egy csodadoktor,meg érik Harris cseréje is (szerintem).
Szép volt fiúk!
HAJRÁ ASE!!!

24es
Vendég
24es

A végén ott volt a meccslabda. Simán be is pattanhatott volna. Hagyjuk ezt a bunda dumát! Szörnyű meccs volt, grat a csapatnak, még ha a széptől messze is volt ez a győzelem! Jó lenne, ha visszatérnének a sérültek, mert már most látszik, hogy Lórinak ez így sok lesz. A 3 amerikai – ha sok hibával is – de meghalt a pályán a gyözelemért.

Oroszlanyi Banyasz
Olvasó

Jól látod. Nem bunda volt ez, egyszerűen megremegett Harrison keze. Ha a kettőből egyet bedob, akkor megnyeri a DEAC. A végén Borisovot sajnáltam, mert csapata legjobbjaként pont ő nyúlt oda Evansnak 2+1-ért.
A Paksnak grat, négy emberrel lehozni egy ilyen meccset szép teljesítmény.

Pityesz
Olvasó

Szép volt fiúk, pláne így fél csapat hiányában!!! A múltkori kosáriszonyos meccs után a sors visszaadott egy kicsit. Hajrááá ASEEEEEE!!!!!

buzamatyi
Olvasó

fél perc van hátra 3 mal megy a debrecen plusz 2 büntetőt dobnak. majd valaki magyarázza el hogy ez hogy nem bunda. köszi. ja meg azt is hogy 2 negyed közepétől 4 faulttal szépen ki birta jackson a paksban.

Dedina
Olvasó

Tavaly az ilyen meccseket rendre elvesztette a Paks.

Vilis79
Olvasó

Amúgy tényleg durva, ilyen nincs sehol szerintem a világon, dehát onnantól hogy a Tippmix a fő támogató, bármi lehet 😉.

Dedina
Olvasó

Jeremy Harris????????????

Cadillac Eldorado Brougham
Olvasó

Jó kérdés, szerintem nem sokáig marasztalják már.

buzamatyi
Olvasó

IDE JUTOTTUNK BUNDA A MAGYAR KOSÁRLABDÁBAN IS NEM CSAK A FOCIBAN ENNYI VOLT!!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés