Connect with us
Hirdetés

Bajnokok Ligája

A Nymburk az egyik legnagyobb riválisát látja a Falcóban

A tizennégyszeres cseh bajnok szerint Perl Zoltánra kell a legjobban odafigyelni.:

:

HIRDETÉS

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, eldőlt, hogy melyik csoportban játszik a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely gárdája a Bajnokok Ligájában. Az első kalapból várta a sorsolást a cseh ERA Nymburk csapata, amely 14-szer szerezte meg története során hazájában az aranyérmet, sőt, az elmúlt négy szezonban rendre az első helyen végzett, de a félbeszakított 2019/2020-as idényben is az élen állt – Csehországban az aktuális helyezések alapján hirdettek bajnokot.

A piros-fehérek az elmúlt BL szezonban bejutottak a rájátszásba, ahol az első akadályt sikeresen vették, így szerepelhetnek a sorozatot lezáró nyolcasdöntőn, amit szeptember végén, október elején terveznek lejátszani.

A cseh klub hivatalos honlapja írt egy részletes beszámolót a sorsolásról, amelyben kiemelik, hogy szerintük a Szombathely lesz az egyik közvetlen riválisuk a továbbjutást illetően.

Kitértek arra is, hogy bár nyolcszor játszottak már magyar csapattal, ha tétmérkőzést keresünk, akkor egészen a 2002/2003-as szezonig kell visszamenni, amikor a Klíma-Vill Purina Kaposvári KK-val csaptak össze a FIBA Challenge Cup-ban.

Mint írják, a sárga-feketék legjobb játékosa Perl Zoltán.

Fotó: championsleague.basketball

HIRDETÉS

HIRDETÉS
10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
murphyHubie BrownJagermanBenibencrazybasket Recent comment authors
Hubie Brown
Olvasó

Nem szeretném elrontani a cikkről alkotott képet, de helyesbítek: a Nymburk 17-szeres bajnok és 14-szeres kupagyőztes. Konkrétan az utóbbi 17 évben ők voltak a bajnokok, és az utóbbi 3 szezonban 1 meccsen kaptak csak ki.

És nem azt írják, hogy a Falco lesz a közvetlen riválisuk, hanem hogy először játszik egymás ellen a két csapat.
Azért a BL egyik élcsapatáról van szó, bomba meglepetés volna, ha a továbbjutásért küzdene egymás ellen a két csapat.

Beniben
Olvasó

Csehország végveszélyben…:)))

crazybasket
Olvasó

Reszkess Európa! Úgytudom Prágában játszák a nemzetközi meccseiket, remek kis túrának ígérkezik! 👌🏽😎
A tervezett menetrendről(dátumok/párharcok) mikor lesz infó, vagy mikor szokták ezeket hivatalosan is kitenni? Valakinek valami tippje?

Jagerman
Olvasó

A Nymburk Prága VII. kerületében a Královka Arénában játssza a nemzetközi meccseit. Ez egy 2500 fős csarnok. Lublinban jobb a helyzet, ott 5000 fős a Globus csarnok. A teljes ütemtervet egy későbbi szakaszban kell meghatározni írja a BL honlapja. Szerintem Szeptember 25. napját követően fog eldőlni, amikor kiderül a 4 még bejutó csapat kiléte. Ha tippelnem kellene, akkor szeptember végén lesz végleges menetrend, mert gondolom megvárják a csoportokba 8. helyen bejutó csapatokat. Ez lenne a logikus és normális. Jó söröket lehet inni és még jó kártyás helyek is vannak mindkét városban. Na és persze látnivaló is bőven. A lényeg, hogy… Olvass tovább »

crazybasket
Olvasó

Koszi!😉

Hubie Brown
Olvasó

Nekem az a tippem, hogy már a selejtezők lejátszása előtt vagy közben ki fogják írni a pontos menetrendet, mert tavaly is így volt.
De ha valaki rászánja az időt, és kezébe veszi a tavalyi sorsolást és az idei csapatokat, akkor abból is össze lehet rakni kb. hogy mikor kivel játszik a Falco. Mivel gondolom fix sablonnal dolgoznak.

Ennél sokkal érdekesebb kérdés, hogy lesznek-e nézők a meccseken.

crazybasket
Olvasó

Elvileg július 24-én lesz közzétéve a menetrend és a tervezett időpontok, illetve ha októberben zárt kapukkal kellene indulni, akkor január 5-től indul a bl szezon a főtáblával!

Hubie Brown
Olvasó

Micsoda? Ha októberben nem lehetnek nézők, akkor inkább elhalasztják januárra? Ezt hol olvastad?

crazybasket
Olvasó

A fiba egyik cikkében olvastam ezt a lehetőséget pár hete

murphy
Olvasó

A hivatalos versenynaptár szerint október 13-14 az első játéknap,az év végéig 9 csoportforduló van betervezve. Semmi realitása nincs a januári kezdésnek. Annál is inkább,mert ha komolyabb gondok adódnak bármikor,jobb ha minél kevesebb meccset kell pótolni utána. Nézőkkel vagy zártkapuval,de el fog kezdődni októberben a sorozat.

HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook