Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Nyíregyháza nyerte a bajai thrillert

Óriási végjáték után húzták be a meccset a vendégek.

Bajai Bácska FKE - Hübner Nyíregyháza BS 59-62 (20-20, 12-11, 19-12, 8-19)

Piros-csoport, 1. forduló
Baja

Baja: Pongó 7, Jakab 22/3, Goldring G. 8, Vukicsevics 4, Goldring B. 13/6. Csere: Ágfalvi 5/3, Nagy -.

Nyíregyháza: Ubilla 21/15, Tóth 12, Mohácsi 11/3, Vaskó 3/3, Szobi 5/3. Csere: Bazsó 10/3, Czinger -, Kuttor -.

Igazi rangadóval indult a férfi NB I/B Piros-csoportja, hiszen az előző idényben a bajnokság lefújásakor 4. helyezett, otthon mindig erős Baja látta vendégül az idei szezonban komoly terveket szövögető Nyíregyházát.

Az első percek Jakab és Tóth párharcáról szóltak, előbbi 5, utóbbi 6 pontot szerzett két-két támadás után. A továbbiakban is kiegyenlített játék folyt a pályán, a negyed derekán 11-11 volt az állás. Jakab és Tóth a későbbiekben is jeleskedett a befejezésekben, az első tíz perc után végül egállal mentek rövid pihenőre a felek. 20-20.

Ubilla is feliratkozott a pontszerzők közé, az ő triplája volt a válasz Goldring Gergő duplájára. Ellépett öttel a Nyíregyháza, de hamar visszajött a Baja, sőt, a nagyszünetre fordított is. 32-31.

A második félődőt a hazaiak kezdték jobban, egy 10-3-as futást követően már nyolccal vezettek, Siska János kért időt. Bár a futást sikerült megállítani, a különbséget nem tudták csökkenteni a vendégek, akik Szobi utolsó másodperces hármasával jöttek be tízen belülre a játékrész végére. 51-43.

A záró felvonásban Bazsó és Ubilla pontjaival visszajött egyre a Nyíregyháza, ami után Cservék Csabának kellett magához hívnia az övéit. A kis pihenő után Bazsó kosara már a vezetést jelentette Mohácsiéknak, mindössze pár perccel a vége előtt. Nem esett kétségbe azonban a Baja, Goldring József Bence távolijával visszaszerezték az előnyt. Ubillának viszont erre is volt válasza, ami után Bazsó is pontosan célzott. Hiába Jakab két büntetője, szoros meccsen, izgalmas végjáték után nyert a Blue Sharks.

Fotó: Hübner Nyregyháza BS Facebook

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
MAFCdrukker Recent comment authors
MAFCdrukker
Olvasó

Ez a meccs bizonyította, hogy egy meccsen a Nyíregyháza is fogható. Meg azt is, hogy Baján nagyon erős a Bácska. Ubilla és Moha teljesítménye megsüvegelendő, ahogy Jakab is ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta. Jó kis nyitómeccs volt, még eredménykövetőn keresztül is, remélem, lesz alkalmunk kimenni is efféle izgalmas derbire.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés