Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Nyíregyháza az első finalista a Piros-csoportban

Sokáig meccsben volt a Vasas.

HÜBNER-Nyíregyháza BS - Vasas Akadémia 82-68 (22-28, 23-16, 16-13, 21-11)

Piros-csoport, rájátszás, elődöntő, 5. mérkőzés
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Győrffy P., Nagy V., Nyilas I. (Hartyáni Zs.)

Nyíregyháza: Ubilla 11/3, Bus 14/6, Kiss 15/9, Mohácsi -, Tóth 21/3. Cserék: Szobi 2, Bazsó 12/3, Mokánszki 7.

Vasas: Moravcsik 10, Radics 5/3, Medve 11/6, Boros 2, Andrássy 28/12. Cserék: Dormán 4, Farkas 5/3, Sólyom 1, Kelenföldi -, Debreceni 2, Krasovec -.

Mindent eldöntő, ötödik mérkőzésre került sor a Nyíregyháza-Vasas párharcban. A tét nem volt kisebb, mint a fináléba jutás. Mindkét gárda hozta a hazai találkozóit eddig.

Egy-egy elhibázott kísérlet után Tóth büntetői nyitották a találkozót, ám Andrássy azonnal válaszolt egy támadólepattanó után, sőt, egy szerzett labdát követően már a Vasas volt előnyben (2-4). Nagy taktikai csata folyt a pályán, három perc után 8-6-ra mentek a fővárosiak. Andrássy remekelt, az ő vezérletével fokozatosan léptek el a vendégek, időt kért Borisz Maljkovics (6-14). Kiss Benedek sarokhármasa behullott, ám Andrássy már a tizedik pontját értékesítette, nem tudtak zárkózni a hazaiak, ráadásul Andrássy újabb kosara után meglett a közte tíz (9-19). A negyed végéig nem változott a játék képe, a Nyíregyháza álmosan, a Vasas élesen kezdte a találkozót. 22-28.

Andrássy Géza továbbra is megoldhatatlan feladatnak bizonyult, az ő két gyors közelijével újfent kétszámjegyűre nőtt a differencia és még Medve is dobhatott két büntetőt (22-34). Bus triplája a lehető legjobbkor jött hazai szempontból, majd Radics vétett egy sportszerűtlent, megkezdte a felzárkózást a Blue Sharks (28-34). Tovább nyomtak a hazaiak, nemsokkal később egy Bazsó trojkával kettőre jöttek fel, ezúttal Faragó Péter kérte ki az idejét (34-36). A kis szünet sem tudta lelassítani a nyíregyháziakat, gödörbe kerültek a pasarétiek, miközben a vezetést is megszerezték a fehér mezesek (41-36). Moravcsik büntetői hosszú vendég gólcsendet törtek meg, ami úgy tűnt, hogy átlendítette a Vasast a hullámvölgyön, Andrássy egy hármassal egyenlített (41-41). A magasember óriásit játszott, újabb triplát küldött a helyére, ezzel pedig a fordítás is meglett egy perccel a nagyszünet előtt (43-44). Innen már csak egy kosár érkezett, az is a hazaiaktól, izgalmas második félidőre volt kilátás. 45-44.

Lassan indultak be a felek, két és fél perc után csak egy-egy kosár esett mindkét oldalon (47-46). Ezután is felváltva jöttek a pontotok, egyik csapat sem tudott érdemben ellépni, de összességében a hazaiak jártak minimálisan előrébb (51-48). Andrássy közelijével megint fordított a Vasas, ám egyből érkezett Bus távolija a túloldalon, majd Kiss ziccerezett (56-52). Moravcsik talált utat a gyűrűig, aztán Farkas futott be az üres területre, egálnál kért időt Borisz Maljkovics (56-56). Ezúttal a nyíregyháziak hajráztak jobban Kiss egy nagy hármast értékesített, ezzel plusz néggyel várhatták az utolsó felvonást a hazaiak. 61-57.

Kiss Benedek jól bekezdett a záró etapban, az ő kosaraival kilencre lépett el a Blue Sharks (66-57). Medve zsinórban szerzett öt pontot, megkezdte a felzárkózást a vendég együttes (66-62). Megint futottak egy jobb periódust Tóthék, újra kilenc volt közte (71-62). Ubilla büntetői után kétszámjegyűre nőtt a hazai előny, Moravcsik szépített. Elkezdte lassítani a játékot a Nyíregyháza, ráadásul a hosszan kidolgozott támadások is kosárral zárultak, három és fél perccel a vége előtt kért időt Faragó Péter (75-64). Radics kénytelen volt elhagyni a játékteret a második sportszerűtlen hibája után, miközben tovább nyílt az olló a csapatok között. Innen már nem volt visszaút a Vasasnak, a Nyíregyháza a második félidőben mutatott jobb játékának köszönhetően elsőként jutott be a Piros-csoport fináléjába. 82-68.

Fotó: hunbasket.hu

4 hozzászólás

4
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Kendeffy BotondMAFCdrukkerandrásCosmo Recent comment authors
Kendeffy Botond
Olvasó

Jobb volt a Nyíregyháza. Összeségében az 5 meccsen részben az döntött, hogy nem sok használható 5-ös van ebben a ligában, de Tóth Gergely nyilvánvalóan az. Ő dominálta palánk alatti játékot rengeteg pontot szerzett. A Vasas nem tudott vele mit kezdeni.

andrás
Olvasó

Andrássy extra volt ma is.
A Nyíregy jobban összerakott csapat, ez döntött.

Cosmo
Olvasó

Gratula a Nyíregynek. A BKG-MAFC párosítás ötödik meccse, holnap 19:00-tól (hunbasketen vmiért 18:30 van) az alábbi linken követhető: https://youtu.be/sxxqNiy-EW4

MAFCdrukker
Olvasó

Csatlakoznék, megérdemelte a Nyíregy a döntőt, gratula nekik!
A Sport11 lényegesen közelebb van, mégis inkább a Continental Arénába mennék meccsre pár hét múlva…
A Vasas előtt is le a kalappal, a végsőkig meccsben voltak a toronymagas favoritnak kikiáltott csapat ellen. És nézzétek majd a linken holnap a sorsdöntő meccset, az izgalom és az érzelmek garantáltak, talán szép kosárlabda is lesz.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés