Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

A nemzetközi kupában is minden meccsen nyerni akar a Pécs

A PVSK férfi kosárlabdacsapata jelenleg a város profi sportjának zászlóshajója.:

:

Mindegyik csoportmérkőzésén a győzelem kiharcolása a célja a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatának, amely jövő szerdán az Inter Bratislava otthonában kezdi meg szereplését az Európa Kupában.

A nemzetközi sorozatban először induló pécsi együttes a hazai bajnokság előző idényében bronzérmet szerzett. Ezzel az utóbbi tíz esztendő legnagyobb sikerét érte el az idén alapításának századik évfordulóját ünneplő Pécs Vasutas Sportkör (PVSK) 75 éve alakult kosárlabda-szakosztálya.

A PVSK-Veolia a bajnokságban elért helyezésnek köszönhetően az Európa Kupa 32 csapatos főtáblájára egyenes ágon, azaz selejtező nélkül került fel, mégpedig az A csoportba, ahol a szlovák bajnok mellett a holland bajnokságban harmadik ZZ Leiden és a portugál bronzérmes SL Benfica lesz az ellenfele. A pécsiek a pozsonyi rajtot követően október 29-én a hazai meccseknek otthont adó Lauber Dezső Sportcsarnokban a portugálokat fogadják.

Mint azt Czerpán István, a PVSK elnöke a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte, nemcsak a kettős jubileum kapcsán különösen szerencsés a nemzetközi szereplés, hanem azért is, mert javában zajlik a PVSK közel ötmilliárd forintos létesítményfejlesztési programja. Ennek során nemcsak a kosárlabda-, de más szakosztályok is az utánpótlásképzést és a felnőtt sportolókat segítő új infrastruktúrákkal gazdagodnak.

Beszámolt arról, hogy a PVSK férfi kosárlabdacsapata jelenleg a város profi sportjának zászlóshajója. Ezt az a tény is mutatja, tette hozzá, hogy a városi sportcsarnok időről időre megtelik az együttes mérkőzéseire.

Csirke Ferenc, a PVSK-Veolia vezetőedzője úgy fogalmazott, a tavalyi sikeres szezon nemcsak a játékosoknak, de a háttérszemélyzetnek, a vezetőségnek, a menedzsmentnek és a szponzoraiknak is köszönhető. Amikor pár évvel ezelőtt, sokkal kisebb volt a költségvetésük, akkor sem engedte meg, hogy kiscsapatnak hívják a PVSK-t, mert már akkor is ugyanannyira komoly háttéremberek, cégek, szponzorok és vezetők álltak ki a csapat mellett, és mindent megtettek azért, hogy sikeresen szerepeljenek.

Az ellenfeleket illetően elmondta, azok a legerősebb magyar csapatokéval megegyező játékerőt képviselnek. Fő célkitűzésük, hogy minden mérkőzésen nyerni tudjanak, ugyanakkor erre nagyobb esély a hazai sportcsarnokban kínálkozik majd. Kiemelte: a nemzetközi kupában nemcsak a pécsiekért és a pécsi szurkolókért küzdenek csak, de egész Magyarországot szeretnék képviselni. Fontosnak tartotta, hogy minél több szurkoló kilátogasson a mérkőzésekre, hiszen, mint fogalmazott, a csapat sikere rajtuk is múlik.

Az első ellenfélről megjegyezte: a pozsonyiaknál négy-öt légiós kosarazik, az erős gárda ellen nyerni idegenben kifejezetten nehéznek ígérkezik. Az első hazai ellenfél pedig a csoport legerősebb csapata, a hat amerikai kosarassal felálló Benfica lesz.

Pongó Máté, a csapat irányítója a nemzetközi sorozatra utalva jelezte, nagyobb lesz a terhelés az együttesen ősszel. Komoly kihívások előtt állnak – mondta -, de igyekeznek megfelelni mind a kupasorozatban, mind a hazai bajnokságban.

A sajtó rendelkezésére bocsátott összefoglalóból kiderül, hogy a nyár folyamán az egyesület vezetősége a csapat megerősítésén dolgozott, ami azt eredményezte, hogy a bajnokságban és a nemzetközi kupában ősztől a megszokott néggyel szemben öt légióssal indulnak és sikerült Ruják András személyében még egy válogatott játékost is igazolniuk a stabil magyar mag mellé.

Az Európa Kupa főtábláján hat fordulót követően alakul ki a csoportok végeredménye, és az első két-két helyezett jut tovább a második körbe.

Forrás: MTI

fotó: pvsk.hu

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Borbély LajosJokicSeatGeekDowntownKoops Recent comment authors
Borbély Lajos
Olvasó

Jó ez a cím! Közhely, csakhogy mondjunk, írjunk valamit. Ezt bármelyik csapat bármilyen bajnokságban indulva hangosan világgá kürtölheti…

Jokic
Vendég
Jokic

Hortit ne nagyon engedjétek pályára. 🙂

SeatGeek
Olvasó

Nemzetköziben szurkolok majd, főleg Pongó fejlődése érdekében!

(Ui: remélem ott is 40 büntetőt dobhattok majd a hazaikon 🙂 )

Koops
Olvasó

Nagyon reméljük, hogy sok-sok gyönyörű perceket fognak okozni a srácok a pécsi közönségnek és szurkolóknak mellé a magyar kosárlabda szerető embereknek! Hazai meccsekre meg minél többen menjünk ki! Had zúgjon az aréna!!
Hajrá Pvsk és Magyar kosárlabda!

Downtown
Vendég
Downtown

Hajra Pécs, Hajra Magyarok!
Udv Kormendrol!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés