Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A nagy csata elmaradt, simán nyert az Alba

A Körmend csak az első negyedben tudta megnehezíteni a fehérváriak dolgát.

Alba Fehérvár – Egis Körmend 88-59 (21-19, 13-6, 24-13, 30-21)

Bajnokság, 15. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Földházi T., Ádám J., Pozsonyi L. (Dr. Gincsai J. P.)

Alba Fehérvár: Zeno 19/6, Freeman 17/6, Keller I. 4, Lóránt 11, Heath 24/18. Csere: Filipovity 9, Bullock 4, Tóth P. -, Takács M. -.

Egis Körmend: Thames 8/6, Price 10, Ferencz -, Hammonds 7/3, Delas 6. Csere: Bradford 14/3, Csorvási M. 8, Németh Á. 6/3, Takács K. -.

 

Az Alba nem túl jó bajnoki szereplésén igyekezett javítani szombaton este a jó formában lévő Egis Körmend ellen. A bajnokság első körében a vasiak hazai pályán magabiztosan, 83-65-re győzték le az akkor még Braniszlav Dzunics által irányított fehérvári csapatot.

Keller Iván büntetője nyitotta a rangadót, amire Hammonds válaszolt az ellentámadásból. Visszavette az Alba a vezetést, az 5. percben Heath triplája után 12-9-re vezetett. Nagy volt az iram, a Körmend nem szakadt le, sőt Bradford sikeres büntetői után már újra a vendégeknél volt az előny. Az utolsó két percben Heath révén a fehérváriak szereztek akkora előnyt, hogy a végén Németh 2+1-es akciójával csak két pontra tudtak felzárkózni a vasiak (21-19).

Kihagyott helyzetekkel indult a második etap. Több, mint négy percet kellett arra várni, hogy Lóránt duplája beessen. A körmendiek továbbra is nagyon gyengén céloztak távolról, 1/12-es mutatónál jártak a 15. percben. Nem így tette Zeno, aki a sarokból csont nélkül bevágta. Delas révén csak megszületett az első kosara a vasiaknak, de védekezésben továbbra is nagyon gyengék voltak.  Végül hat pontra futotta tőlük ebben a játékrészben, így nem csoda, hogy kilenccel vezetett a szünetben az Alba (34-25).

Ismét közel öt percet kellett arra várni, hogy a Körmend betaláljon. Eközben a kék-fehérek viszont már tizenkettőnél jártak, így már több, mint húsz ponttal vezettek. Matthias Zollner csapatának a dobóformája továbbra is tragikus volt, sem közelről, sem távolról nem jött össze semmi. Úgy nézett ki, hogy Jesus Ramirez tippje nem fog bejönni, miszerint ez a meccs csak az utolsó negyedben dől majd el (58-38).

Ahogy az a játék képe alapján várható volt, a Körmendnek már nem volt visszaút az utolsó játékrészben. A kérdés csak az maradt, hogy vajon nyer-e legalább harminccal az Alba. Mivel az utolsó kosár Bradford nevéhez fűződött, így “megúszta” 29-cel a vendég csapat (88-59).

 

Kiemelt kép: mkosz.hu

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
18 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
tortajanospiros710321bimboEmőkevagyokmte01 Recent comment authors
tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://ibb.co/PNzjdPF
U20
https://ibb.co/X2JjvGR

bimbo
Vendég
bimbo

Csillagod aki meggyártott

bimbo
Vendég
bimbo

Viszitek a város pénzét lógtok a hende csöcsén még csarnokra se tellik azt is úgy bérlitek

Emőkevagyok
Olvasó

Csillagom! Gyalog voltál Székesfehérváron és most értél haza, vagy már reggel iszol?

bimbo
Vendég
bimbo

Tudom nektek csak a cinege lacika jutott

bimbo
Vendég
bimbo

Csak tudnám ki vagy bélféreg a szádon keresztűl fordítanálak ki mint egy zoknit

Emőkevagyok
Olvasó

Elnézést, hogy csak ilyen későn írok, de tudjátok mi ünnepeltünk!
Valaki súrolja meg “Igen Pistám, Igen Polgármester Úr” hátát, hogy ne idegeskedjen. Múlt héten Puteszt ünnepli a csarnok, ma meg ez….
Hogy fogja ezt kibírni?

piros710321
Olvasó

Te kis gyáva pöcs, már megint itt böfögsz?! Húzz anyádhoz, talán már haza ért a légiós partiból!

mte01
Olvasó

Ritka egy szar napot fogtunk ki…van ilyen.
Grat az Albának!
MTE!!

csakazalba
Olvasó

Szép volt!
Bár ennyire gyengén játszó Körmendet nem láttam még, amióta kosármeccsre járok, a győzelem az akkor is győzelem!
Én már most azt mondom, a tudatos csapatépítés jegyében Heathet jó lenne a következő szezonra is szerződtetni, szvsz ő a legnagyobb tudású légiósunk.
Zeno még kérdőjeles számomra, de úgy vélem, egyre meggyőzőbb lesz, ahogy beilleszkedik a csapatba.
Ez egy ilyen év, a rájátszásért kell most küzdenünk, de szerintem ez a jelenlegi 11. helyünkről sem lehetetlen küldetés.
Hajrá ALBA!

Wilson
Olvasó

Ha ez a meccs nem volt bunda, akkor semmi

Outlaw
Olvasó

Van benne sajnos valami.

Kendeffy Botond
Olvasó

Gratula az Albának. Minden téren jobbak voltak.

Mi szurkoltunk, ahogy bírtunk, de nem segített.

Abszolút betli. Mindenki rossz, sőt katasztrófális volt. De talán belefért. Jól állunk. Jövő héten javítani kell.

MTE forever!

SPARTAN
Olvasó

Rémgyenge napot fogott ki mindkét csapat.. 3. Negyedtől már nem is néztem…

ficsi
Vendég
ficsi

Nemzetköziben szurkolok a magyar kosárlabdáért az Albáért ! Itthon csak az Olaj !!

Kobayasi
Olvasó

T. Uraim! Kíváncsi lennék arra, hogy a mai meccs kinek tetszett.?. Két rossz csapat mai meccsén a kevésbé rossz nyert. Mert, hogy ez minden volt, csak kosárlabda nem!!! Egészen döbbenetes MTE CSŐD! Az Alba is rém gyenge volt és nem tudok mást mondani, mint hogy 30 éve NEM VOLT ilyen ROSSZ csapata Fehérvárnak!!! A csapatjáték, mint olyan úgy látom ismeretlen fogalom az Albánál. Sajnálom azokat, aki szerint ez egy szuper győzelem volt. Hát ők még nem láttak igazi, mondjuk Farkas Sanyi idejében lévő Fehérvári kosárlabdát. DE mint tudjuk a győzelmet sohasem kell megmagyarázni. Ha fehérvári vezetők komolyan gondolják, hogy ők… Olvass tovább »

russelalba
Olvasó

Freeman tripla-duplájára azt mondani hogy nem jó erős túlzás. Sokszor szidtuk már, de ma jó volt. Cartwright nem is játszott állítólag jön helyette más. Bullock valóban 0. De a 24 assistra azt mondani, hogy nem csapatjáték megint csak érdekes.

csakazalba
Olvasó

Egyetértek, természetesen játszottunk már ennél jobban is, de nehogy már egy 29 pontos győzelem miatt kelljen magyarázkodni…

csakazalba
Olvasó

ráadásul nem is 24, hanem 26 asszisztunk volt 🙂

Wilson
Olvasó

Hasonlóan látom, nagyon nem volt jó az Alba se, de vedekezesben és csapatjatekban többet mutattunk a korábbiaknál ami mindenképp pozitívum,annak ellenére hogy sztem a Körmend lefekudt nekünk ami meggyőződésem!
Sztem már ne küldjünk el senkit, ez az év már igyis úgyis kuka, a rájátszás ezzel a csapattal is meg lehet és jelenleg ez a reális célkitűzés, onnan ha szebb lesz nem bánom de nem elvaras!
Nyáron kell okosan igazolni légióst és vmi épkézláb magyart, ha akad még olyan egyáltalán, hogy visszatalaljunk a korábbi sikeres útra!

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Rossz napot fogtunk ki, ez belefért ha úgy vesszük!
MTE!

Marillion
Olvasó

Baszki ezt nem gondoltam volna…Igaz hogy kezd már kiegyenesedni az Alba,de nálam a jelenlegi Körmendet alapul véve,azt éreztem hogy nem lehet gond és ezt is nyeri! Tippmixre is gondoltam vendég de változtattam kosár őssz pontszámra hátha az lesz a tuti hát erre föl meg kevés kosár esett igy az sem jött be ! HAJRÁ FALCO,HAJRÁ VAS…

KreMaestro.44
Olvasó

Nekem is vitte a mixemet ez a meccs. De úgy általánosságban, ha Alba meccsre fogadok, mindig az ellentettje történik, mint amit szeretnék.

HajráKörmendHajráVas
Olvasó

Sajnálom.
Viszont elég kiegyelített a bajnokság. Ez is okozhatta.

Mandula
Olvasó

Szép volt fiúk!Szerdait sikerült átmenteni.
Csak is így tovább!

nagyapátok
Olvasó

“Fehérvár hozd el a kupát!!”
Ilyenkor egy korrekt brigád csendben marad, maximum gratulál… nem csinál magából hülyét.
2.félidőben félgőzzel volt 20 a két csapat között, azt hiszem nincsen kérdés.

KreMaestro.44
Olvasó

Ezért hülyét csináltak magukból? Ha a csapatuk játéka nem is szórakoztatta őket, legalább ők gondoskodtak a hangulatról. Én jót nevettem ezen a zrikán, és nem vettem magamra! Hatalmas gratula a Csapatunknak, ma igazán kitettek magukért. És természetesen hatalmas respekt a körmendi szurkolóknak is. 🙂

mte01
Olvasó

Tudod mi nem azért kiabáltuk azt mert olyan kedvünk volta hanem azért mert a 4. negyedben néhány Fehérvári olyan irritáló módon mutogatott minden kosár után hogy muszáj volt valamit reagálni rá…

Puntigamer
Olvasó

Grat fehérvárra.(bár nagyon gyengén muzsikáltak ők is)
Belefér,de Erre nincs magyarázat, siralmas egy dobóforma.
Mi történt szerda óta?
Menni kell tovább….

stevens
Olvasó

De ki vigyáz a falura???

Csapajev
Vendég
Csapajev

A kupadöntő idejére majd odamehetsz csősznek… 🙂

Mehecske
Olvasó

Köszönjük Csaba….?

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés