Connect with us
Hirdetés

FIBA Europe Cup

A Monstól is kikapott az Egis Körmend

Az első negyedben még vezettek a piros-feketék.

Egis Körmend - Belfius Mons-Hainaut 66-83 (19-12, 11-28, 16-27, 20-16)

FIBA Europe Cup, A-csoport, 2. forduló
Hollandia, Den Bosch
V.: Matejek (cseh), Vitkauskas (litván), Pedroso (portugál)

Körmend: Thames 11/3, Németh 4, Mócsán 10, Durázi 5/3, Taylor 11. Cserék: Ireland 11, Takács -, Mosely 1, Ferencz 13/9, Tóth -.

Mons: Durham 16/3, Smith 16/9, Barnes 7/3, Mortant 2, Spencer 17. Cserék: Ebang -, Lambot 11/6, Penava 11/3, Van Caeneghem 3/3.

A tegnapi játéknapon mindkét együttes kikapott, a Mons 1 ponttal maradt alul a Reggianával szemben, míg az Egis Körmendet az Iraklis verte 94-76-ra. A csapatok egyébként nem voltak ismeretlenek egymás számára, 2015-ben kétszer is megmérkőztek, 1-1 az egymás elleni mérlegük.

Smith triplájára Taylor 2+1-es akciója érkezett válaszként, majd a center zsákolt is egyet, megszerezte a vezetést a Körmend (5-3). Mindkét oldalon sok hiba csúszott a támadásokba, de az adódó lehetőségeket egy fokkal jobban használták ki a piros-feketék, 9-3-nál kért időt a Mons. Jól védekeztek a vasiak, miközben Taylor továbbra energikusan játszott palánk alatt. 19-12.

Rohamot indítottak a belgák, másfél perc telt el a második negyedből és fel is jöttek két pontra, Ziga Mravljak kénytelen volt kis szünetet elrendelni (19-17). Sander Van Caeneghem távolija behullott, ezzel már a Mons vezetett, de rögtön érkezett rá Thamestől a válasz. Kiegyenlítetté vált a csata, majd egy Smith hármassal megléptek a piros-mezesek (22-28). Idegessé váltak a körmendiek, sok volt az eladott labda ebben a periódusban, kétszámjegyűre nőtt a Mons előnye (24-35). Szinte semmi nem jött össze ebben a negyedben a vasiaknak, tíz pontos hátránnyal mehettek félidőre. 30-40.

Jobb formában kosárlabdáztak a belgák, Durham, Smith és Spencer is tíz pont felett járt, a két csapat közötti különbség pedig már a húszat is átlépte (39-58). A Thames és Taylor vezette körmendiek nem nagyon találták a gyűrűt, mert bár a dobóhelyzetek megvoltak, mindössze 15%-kal értékesítették a hármasokat ezidáig. Bár a támadójáték minimálisan javult a piros-feketéknél, ezt a negyedet is meggyőző fölénnyel húzta be a Mons. 46-67.

Ferencz triplájával bejött húsz alá a Körmend, de szinte egyből jött a válasz a túloldalon. Ebben a szegmensben nem játszott alárendelt szerepet a magyar csapat, de ez csak arra volt elég, hogy a kialakult nagy különbség ne hízzon tovább (56-72). A hátralevő időben már nagy változás nem történt, a belga csapat az első negyedet leszámítva végig vezetve, magabiztosan húzta be a találkozót. 66-83.

Fotó: fiba.basketball

37 hozzászólás

37
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Born2BallBobanMotorosmte7CSAK AZ MTE Recent comment authors
Best2
Olvasó

Jóég! Még ti akarjátok itt Magyarországot képviselni?? Falusihorda…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Megjöttek a kocsmából faterodék?

mte7
Olvasó

A falusihorda,ahogy te nevezed…45 éve a kosár nb1-ben…

fire-bird-077
Olvasó

Bebes hozhatja a LeBron Jamest is, amíg ez a stáb irányítja a csapatot!
Zsiga meg a szlovén cimborái, aztán Hajba GM haverjának a fiacskája, Coach Levi, edzői papír nélkül…
Pista Bácsi, nem kéne rendet tenni?

CSAK AZ MTE
Olvasó

Ki a szar vagy Te, hogy egy hülye név mögé bújva sértegető véleményt böfögj ide? Te mit tettél a csapatért? Talán még bérletet sem vettél soha…. Ha olyan jól tudsz mindent, akkor vállald fel magad és az általad sértegett embereknek mond el szemtől szembe a véleményed! Persze azt már nem, mer Te és a hozzad hasonlóak csak itt mertek elbujva köpködni! Gyáva kis szar alakok vagytok!

Born2Ball
Olvasó

Hiába sír a szád,ez nem sértegető vélemény. Ezek tények. Zsiga a bajnokság legrosszabb “edzője”,talán még a Patay Benike is jobb nála. Plusz az egész “szakmai stáb” egy nulla. Bár tudom,hogy Körmenden nektek ennyi éppen elég,mert ez a szint,de legalább a tényeket ne ferdítsed el.

DIVAC
Olvasó

Baltás,Mosley mindenki látja hogy semmire nem jók. De ki hozta őket ide?

crazybasket
Olvasó

Pista és a sleppje, ugyan úgy, ahogy Benjamin Simons-t is! Aki amúgy jó igazolás lesz szerintem! De a Mosley-Ireland duó nem túl veretes!

BasketMan
Olvasó

Nekem inkább hármasnak tűnik…

crazybasket
Olvasó

Nekem is ez jött le tavaly, de hát nem nagyon lehet válogatni, ez az a “jól van az úgyis talán jó lesz, csak nyugodjanak meg a szurkolók mert igazoltunk” típusú igazolásnak tűnik! A lehetőség ott lesz elötte is, aztán majd kiderül!

BasketMan
Olvasó

Lehet,de nem hiszem hogy olcsó Jóska ő,még feb-ban se és hogy nincs tipikus négyes ebben az árkategóriában. De lehet rosszul látom. ?

Redbid
Olvasó

Lehet az Alba is azért hozott 1-2-3-ast mert volt értékelhető négyes, akire nekik is nagyobb szükségük volna!
De lehet rosszul látom 🙂

BasketMan
Olvasó

Ok,nincs négyes a piacon… ?

Boban
Olvasó

De, volt, Barac…:D Egészségetekre! 🙂

crazybasket
Olvasó

Fepu is 4-es nem?
De lehet rosszul látom! ?

Redbid
Olvasó

Hát nem csoda, hogy ilyen baromságokat írogatsz, csak magatokból indulsz ki, hiszen ahogy nálatok sokan követelték Milosevics kirúgását…
Ezért gondolom akkor ez volt a változtatások fő oka, és még véletlenül sem mert akiknak az dolga, azok számára látszott a változtatás szükségessége!!

Motoros
Olvasó

Nagyot mész ma buci, elfogyott a hambi?????
Továbbra is Mosely a neve, fél év után lassan megtanulhatnád pubi?‍♂️

Saját csapatod körül is legyél ennyire aktív macika?, kupát idén sem nyertek????

crazybasket
Olvasó

Napi hambis “poén” negyedik-ötödik napja ismét monotonul! ✅
Jár a keksz leülhetsz, a küldetés végrehajtva!??

Motoros
Olvasó

Amíg le nem fogysz kiscserkész????,
Vigyázz te hova ülsz le, nehogy összetörjön alattad a szék?

crazybasket
Olvasó

Töröltem, amit írtam!
Inkább írtam neki messengeren, én itt arc nélkül bb1-en befejeztem vele, nem ülök fel ennek a megkorcsosult vénembernek! Csak a tisztánlátás miatt írtam le, hogy tudjátok, miért engedem el ezentúl az ámokfutását!?

Motoros
Olvasó

A matek sem megy kisgyerek?
Az hogy hazudsz mint a vízfolyás, az betegség, de hogy a memóriád is cserbenhagy ilyen fiatalon az gáz,
A kisebbségi komplexus nálad van a gatyódban pubi???,
Nőt a szűletésedkor láttál közelről utoljára????,a tenyered már kérgesre kopott a sok hokitól????
????

Motoros
Olvasó

😀

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Érettségi azért van ?? Vagy az sincs? 🙁 Szomorú sorsok, szomorúúúúú…. 🙁

Paripa
Olvasó

Tóth N 0 pont, Mosely 1 gratulálok!!! Én a feléért is vállalnám ezt.

ldd
Olvasó

Ez nagyon sovány…

SárgaPárna
Olvasó

Mondandómat pontokba szedem, hogy átlássátok!
1. A ték-ték-ték piros feketék remek hírét viszik a magyar kosárlabdának nemzetközi porondon.
2. Gondolom a mai ellenfél is egy BL szintű csapat volt, mint a tegnapi és, ahogy írta az egyik hugyos jóska.
3. Gratulálni szeretnék Pistának remek szakmai munkát végez, régen volt ennyire kedvemre való Körmend, tudom most igazoltok egy négyes, akit tűzijátékkal akartok bemutatni az Argentínában átlagolt négy pontjával együtt, de pár hülyegyerek lebuktatta a mestertervet.

piros710321
Olvasó

4. Meg a jó q..at!

SárgaPárna
Olvasó

Ennyi erővel érdemben is reagálhattál volna!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Válaszolok is, pontba szedve, hogy még te is könnyen megértsd: 1 – megérett a meggy 2 – csipkebokor vessző 3 – te leszel a párom 4 – nos… a 4. pontot már leírta neked piros710321. Én ehelyütt arra csupán visszautalok. 😉

red-black01
Olvasó

Szia Bucika! Akkor pontokba szedném? 1.Látom lehugyosjóskáztál ? 2.Többet éltem összességében Szombathelyen mint Körmenden, ilyenkor most mi van? 3. Ha csak 1 napot éltem/laktam/dolgoztam volna Szombathelyen és nem éveket, akkor is 1 nappal többet éltem/laktam/dolgoztam volna, mint te Bucika. 4. Kísérletek támasztják alá, hogy a háziállatok sokszor idomulnak a gazdájukhoz és vissza, ez a te esetedben annak ellenére igaz hogy egy papagájról van szó. Ugyanazt ismételgeted most már évek óta és a saját kalitkádban ücsörögsz vagy jössz-mész körbe-körbe. 5. A madár-etológiai megfigyelések szerint különösen a papagájoknál 2 esetben játszik szerepet a farkuk: a) ürítés előtt, ilyenkor gyakran “csóválják” a farkukat;… Olvass tovább »

fire-bird-077
Olvasó

Patonay városában szlovén “streetball challange” folyik! Mosely és Ireland kb polcfeltöltő lehetne ott a helyi Tescoban, ezt a Tóth Norbit meg már annyiszor megsajnáltuk, hogy tényleg játszassátok a Balogh Mátét!

akisokatlatott
Olvasó

Kalap kula Körmend.

Csippa
Olvasó

Borzasztó szinvonal volt, az elmúlt évekhez képest, főleg belga csapat ellen….:(

apasas
Olvasó

Ez a belga csapat jobb mint az MTE, nem kellett volna még a “sípmestereknek” is megtolni…
Forever MTE,

piros710321
Olvasó

Sajnos ez nem a “sípmestereken” múlott 🙁 !

apasas
Olvasó

Azért írtam, hogy jobb csapat….

akisokatlatott
Olvasó

A Körmend ma nulla volt.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés