Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A minimális cél a nyolcba kerülés a ZTE-nél

Szurkolói ankétot hirdetett keddre a csapat.:

:

Szurkolói ankétot hirdetett keddre a ZTE és nagyon sokan mentek el a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokba meghirdetett találkozóra.

Elsőként Török Róbert, a klub ügyvezetője köszöntötte a megjelenteket. Azzal kezdte az ügyvezető, hogy megköszönte a csapat minden tagja nevében szurkolók támogatását az előző szezonban és azt is, hogy a drukkereink példásan segítették a csapatot. Olyan hangulatot varázsoltak valamennyi hazai (és persze az idegenbeli) találkozón, ami nagyban hozzájárult az előző kiírásban elért negyedik helyezésükhöz. Az ügyvezető a minimális célkitűzést az első nyolc közé kerülésben jelölte meg.

Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere, a tulajdonos önkormányzat nevében szintén köszöntött mindenkit. Mint fogalmazott, a város célja, hogy továbbra is Zalaegerszeg városához kötődő klub legyen a férfi kosarasoké, amihez biztosítja a menedzsmentnek a működés feltételeit.

– Az elvárás most is az, hogy egy szerethető csapat legyen a Zalakerámia ZTE KK, és kivívja újra az első nyolc közé kerülést. Bízunk benne, hogy az előttünk álló szezon is sikeres lesz – mondta Bali Zoltán.

A városvezető a sportcsarnok felújításával kapcsolatban elmondta, hogy a korábban bejelentett tervek jelenleg állnak, de a város nem ül ölbe tett kézzel. Saját erőből tervezi a játéktér felújítását és energetikai fejlesztését megoldani, egyúttal azt is bejelentette: a nehezedő energiaárak ellenére sikerült kedvező szerződést kötni a szolgáltatókkal, így a csapat nem kényszerül majd másutt edzeni.

Bencze Tamás szakmai igazgató úgy fogalmazott, hogy nem lett kevesebb rivális együttes, de mint mondta, szerinte jó csapatuk lesz. Az új vezetőedzővel kapcsolatban kifejtette, hogy nyitott személyiségű edző érkezett a cseh Lubomir Ruzicka személyében, akinek a szakmai múltja is szimpatikus volt. Az igazolásokra rátérve kiemelte, hogy sikerült Tóth Ádámot hazacsábítani, amit mindenképpen szerettek volna, Csátaljay Péter személyében pedig nemhogy egy utánpótlás-válogatott kosarassal gazdagodtak, hanem a felnőtt válogatottba is bekerült kosarassal. Vele kapcsolatban az elvárások még nem lehetnek olyan mértékűek, mint egy kiforrott játékossal szemben. A légiósokkal kapcsolatban az volt a cél, hogy egymással jól együttműködő játékosokat találjanak. Danilo Ostojic személyében pedig hosszú idő után sikerült megtartani egy külföldi kosarast. Bencze Tamás azt is elmondta, szerették volna az elmúlt szezon egyik közönségkedvencét, Liam O’Reilly-t is megtartani, zajlottak a tárgyalások. Akkor is megkeresték őt, amikor Delano Spencer távozott, de O’Reilly másik bajnokságban szeretné kipróbálni magát.

A vezetőedző, Lubomir Ruzicka először találkozott nyilvánosan a csapat szurkolóival és elárulta: két éve a Paks is hívta. Akkor viszont úgy érezte, hogy neki még van feladata a Basket Brno együttesénél és nem szerette volna azt megszakítani, amivel később bajnoki bronzérmet szerzett és cseh kupaezüstöt.

– Tizenöt évet dolgoztam a cseh bajnokság élvonalában, és amit vállaltam, azt elvégeztem – szögezte le Lubomir Ruzicka. – Kihívásra vágytam, volt lengyel ajánlatom is, de a Zalakerámia ZTE KK megkeresése nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Számomra fontos a közönség jelenléte és amit láttam, hogy itt szinte őrült szurkolók vannak. Ha nyer a csapat, akkor főleg, ha nem nyer, akkor persze nem… De ez is kihívás, hogy Ti mindig boldogok legyetek…

Természetesen az együttes új csapatkapitánya, Tóth Ádám is ott volt szurkolói ankéton.

– Amikor utoljára Egerszegen játszottam, még fiatal tacskó voltam, de boldog és motivált vagyok, hogy hazajöttem – mondta Tóth Ádám, azaz „Dusán”, ahogy kosarasberkekben becézik. – Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy olyan szerepkört tölthetek be, amit korábban olyan játékosok töltöttek be ebben az együttesben, akikre mindig felnéztem. Szeretném bizonyítani, hogy nem vagyok még annyira öreg és velem is elérjük azt a célt, amit a csapat vezetése és ti, szurkolók is szeretnétek.

Forrás: ztekosar.hu

Képek: Bálizs Zsuzsa

8 hozzászólás

8
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
heraklithKovacs LászlóRózsabimbózterulezbbzte Recent comment authors
Kovacs László
Olvasó

Hajrá ZTE, de egy dolgot nem értek. Miért kell már most kifogásokat keresni, ha a Csátaljay nem lesz jó? Válogatott játékos és elméletileg sokkal jobb mint a saját fiatalok, ezért lett idehozva. Vagy nem?

heraklith
Olvasó

Valószínűleg pont azért, hogy senkit ne vezessen az félre az, hogy elhívták a válogatottba. Ivkovicson kívül nincs más ember, aki elhívta volna. Pont úgy ahogy a másik 3 fiatalt sem. Valószínűleg ők a korosztályukban a legjobbak, de a felnőtt A csoportban sincs még komolyan értékelhető teljesítményük, így nyilván a felnőtt válogatottság szintje is még messze van nekik.
Ivkó is valamilyen dícséretnek szánhatta a meghívást, hiszen nyilván lett volna 20 másik játékos, aki komolyabb játékerőt képvisel náluk. Ök (talán) a jövő játékosai. Pár éven belül ki fog derülni. Most még csak epizódszerep juthat nekik.

zterulez
Olvasó

BT beszélt róla főleg és az edző is pár mondat erejéig, és elmondták, hogy Csátaljay Péter a korosztályában extrán tehetséges kosaras. Az is egy fontos szempont volt a leigazolásánál, hogy olyan poszton fog játszani, ahol nincs közvetlen riválisa a saját fiataljaink közül. Nyilván nincs még meg az a rutin, mint egy felnőtt játékosnak, de az edző is elmondta, hogy nála nem az “idősek” vagy a “fiatalok” fognak játszani, hanem az aktuálisan legjobb formában lévő játékosok, akik a legjobb teljesítményt tudják nyújtani. Szóval bárki előtt ott a lehetőség, hogy kivívja magának a játékperceket. BT elmondta, hogy a tavalyi edzővel kapcsolatban talán… Olvass tovább »

heraklith
Olvasó

Ez jó hír, de 5 légiós és 3 “felnőtt” mellett nehéz lesz az első 20 percen túl még lehetőséget szerezni. Csutinak Ostojicnál és Dusannál kellene jobbnak lennie, Csátaljainak meg Hicksnél, Mishulanál és Németh Ákosnál. Azért ez nem könnyű feladat. Az első 20 percet oldják meg harcosan, akkor már jók vagyunk. Meg ha fault gondok vannak a második félidőben. Az sem jó az eredmény szempontjából ha egy légiósban vagy pl. Dusanban “benne hagyunk meccsenként 5-10 percet csak azért, hogy a fiatalok is játszanak. Cizmic pl “túltolta” a fiatalokat és sajnos meg is lett az eredménye. Sokkal többet játszottak, mint amennyit a… Olvass tovább »

Kovacs László
Olvasó

Hajrá ZTE

Rózsabimbó
Olvasó

‘Sok lúd disznót győz’
Hajrá Ludak!!!

zterulez
Olvasó

Valójában ennél jóval több dolog hangzott el, de azért a főbb dolgok le vannak írva a cikkben is. Lubomir Ruzicka beszélt a legtöbbet, az edző minden légiósról elmondta, hogy miért épp őket választották, hogy kerültek egyáltalán a klub látókörébe. Vagy pl. hogy Ostojicot is jól ismeri utánpótlás korából, akkoriban sokszor játszott Ruzicka csapatai ellen.

bbzte
Olvasó

HOJRÁ ZTE!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés