Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A mérkőzést végig kézben tartva nyert a Sopron

Mindössze öt pont érkezett a somogyi kispadról.

Sopron KC - Kaposvári KK 97-86 (30-26, 25-19, 21-21, 21-20)

Bajnokság, 5. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Kapitány G., Csabai-Kaskötő B., Goda L.

Sopron: Jackson 17/15, Thompson 15/3, Fazekas 1, Jogéla 26/3, Bagó 12. Cserék: Halász -, Sitku -, Werner 4, Takács -, Borisov 22/12.

Kaposvár: Curry 26/6, Krnjajski 10/6, Rivers 21/15, Hendlein 11/3, Jukic 13/3. Cserék: Miliszavljevics 5/3, Baki -, Révész -.

A 3-4-es mérleggel rendelkező Sopron KC látta vendégül az idegenben nyeretlen Kaposvári KK gárdáját az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlásán. Hosszú kihagyás után visszatérhetett a hazaiaknál az egyébként kaposvári születésű Halász Ákos.

Borisovval a padon, Fazekassal és Bagóval a kezdőben állt fel a Sopron, de így is magához tudta ragadni a kezdeményezést a hazai csapat (11-6). Tartotta magát a Kaposvár, amely a negyed derekára ki is egyenlített. Ezúttal sokkal jobban összpontosítottak a somogyiak, akik kisvártatva a vezetést is átvették. Rivers remek energiákat mozgósított meg a volt csapata ellen, már tíz pontnál járt ekkor. Az első játékrész nem feltétlenül a védekezésről szólt, a hajrát végül a Jogéla-Jackson által húzott hazaiak nyerték. 30-26.

Öt nullával indították a második etapot Hendleinék, joggal kért időt Kosztasz Flevarakisz. Sikerült is rendezni a sorokat, Borisov háromból három triplát is bevágott, a 15. percben már a mérkőzés addigi legnagyobb különbségével ment az SKC (42-36). Kicsit ötlettelenné vált a Kaposvár játéka, miközben tovább nyomott a Sopron, a különbség pedig már a tízet is átlépte. 55-45.

A fordulás után látszott a vendégeken, hogy ezúttal nem szeretnének egy rövidzárlatot, maximális koncentrációval jöttek ki a pályára, de ez csak arra volt elég, hogy a 8-10 pontos soproni vezetés állandó maradjon és ne legyen nagyobb. Szépen játszottak Jogéláék, volt tartás a csapatban, ha esetleg közelebb került volna a Kaposvár, mindig előlépett valaki, aki egy-két fontos kosárral visszaállította a különbséget. 76-66.

A játék képében nem történt érdemi változás a negyedik negyed első felében sem, eredményesen kosárlabdázva tartotta magabiztos előnyét a Sopron. A későbbiekben sem tudott megújulni a KKK, a mérkőzést szinte végig kontrollálva aratott megérdemelt sikert a hazai együttes. 97-86.

Fotó: Wölfinger Béla

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
KKK72SchwarzkopfBezseTom67Tom72 Recent comment authors
KKK72
Olvasó

Polgi komolyan gondolja, hogy Fekete tovább folytassa “áldásos” tevékenységét a klubnál ? Talán a titkolt cél a csapat kiejtése és erre Fekete a legjobb megoldás ? Fiatalok menedzselése ? Benke ha itt marad soha nem lett volna válogatott játékos meneküljön innen minden fiatal ha Fekete marad .

Schwarzkopf
Olvasó

Oké,nem nyerni járunk sopronba ez tény,de meddig nézzük tétlenül Fekete ámokfutását.Évek óta nem tud a saját árnyékából kilépni.Semmit nem fejlődött az edzői kvalitása.Sajnos az is nagy baj hogy a vezetőség mellettük még Karesznak is megfelel a jelenlegi helyzet.Pedig neki és mindenkinek az lenne z érdeke hogy a 3000 fős arénába ne csak 1600-1700 néző legyen.Jelen helyzetbe ha lehetne meccsre járni szerintem jó ha lennénk 500-600-an!
Siralmas ami itt folyik több éve.
Feketének hány bukott mecsnek kell lennie ahoz hogy végre végleg megköszönjék a munkáját????

Bezse
Olvasó

Ki kell ahhoz esni hogy történjen valami kaposban? Legkorábban 2022 nyarán ?

Tom67
Olvasó

Wideman miért nem játszott? Azért az vicc hogy erről semmit nem mondtak!

Hunter76
Olvasó

Achillese fáj a sakc.hu szerint

MKE181
Olvasó

van ennek a krapeknak 10 év alatt 35 % os mérlege? szerintem mazochista imàd vesziteni

Kováts Imre
Olvasó

Már nem tudom szó nélkül megállni. Tűrhetetlen!Nehéz szavakat találni arra, ahogy Fekete menedzseli a fiatal játékosokat. Esélyünk nem volt a mérkőzésen, a fiatalok játékperce nulla! Pedig tanulhatott volna Ivkovicstól, aki a magunk mögött hagyott szezonban a sok hiba ellenére is pályán tartotta Krnjajski-t, aki így vált mára használható játékossá. Sokat tettem annak idején, hogy Fekete Kaposváron edző lehessen. Nagyot csalódtam benne. Lehet, hogy túlzó amit mondok, de ma már a kaposvári kosárlabda sírásóját látom benne!

Kaposkosár KKK
Olvasó

Ugyan már akkor az lenne a baj hogy 30 ponttal kapunk ki !

KPSVRKK
Olvasó

Ideje volt kiakadnod!
Nekem már csak iróniára, groteszkre futja.
A szörnyű az, hogy mindig találnak egy “szponzort” így nincs igazi tétje a felelősök számára az egésznek.

Tom72
Olvasó

Kár volt a támogatásért! Sajnos ma este is a hozzá nem értés dominált!

zetomee
Olvasó

Gratuláció jár a győzelemért, de ezt a meccset sokkal előbb le lehetett volna zárni. Több ki nem kényszerített hibával tarkítva főleg a közeli dobásoknál, de igazi centerünk nélkül is megnyerve a lepattanó csatát végig vezetve nyertünk.Jogi kezdi visszanyerni formáját!
Lesz ez még jobb is!
Kitartás mindenkinek, egyszer majd csak mehetünk meccsekre!

KPSVRKK
Olvasó

20 ponton belül lettünk.
Megy ez, ha akarják!

Hunter76
Olvasó

Wideman nélkül biztató, különösen Jogela 41VALos teljesítménye megsüvegelendő. Csak így tovább, hajrá Sopron! SKC!!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés