Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

A Mercedes-KA nyerte az MVM tornát Kecskeméten

Erős mezőny gyűlt össze a tornán.

  •   :

:

Hétvégén rendezték az első MVM U18 fiú felkészülési kosárlabda tornát Kecskeméten, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia épületében. A tornán a hírös városi kosarasok mellett a pécsi, a kaposvári és a szolnoki fiatalok vettek részt.

Sportszerű és színvonalas küzdelem jellemezte a kétnapos kecskeméti felkészülési kupát, melynek kiemelt szponzora az MVM volt. A torna célja az volt, hogy a hosszú szünetben a csapatok rangos ellenfelek ellen gyakorolhassanak és készüljenek a pár nap múlva esedékes országos döntőre.

Fotó:hiros.hu

Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője megnyitó beszédében szintén a felkészülés lehetőségét hangsúlyozta egy üzenettel:

Ha azt akarod, hogy önbizalmad legyen, mérd össze a tudásod a gyengébbekkel, ha viszont fejlődni akarsz, akkor keress nálad okosabb és tehetségesebb ellenfelet. Ennek a lehetősége ezen a tornán adott.

Négy együttes mérte össze erejét szombaton és vasárnap, a Mercedes-KA mellett a Kaposvári SI, az NKA Pécs és a Szolnoki KA U18-as fiú csapatai léptek pályára. Minden gárda két-két meccset játszott. Bár nem az eredmény volt az elsődleges cél, hanem a fejlődés és a meccsszituációk gyakorlása, ám így is nagyon izgalmasan alakultak az találkozók, hiszen a torna utolsó mérkőzése döntőnek illett be, ugyanis akkor a kaposváriakat legyőző Kecskemét, valamint a Szolnokot két vállra fektető Pécs küzdött meg egymással. A találkozó első félidőjét uralta a Mercedes-KA, majd a szünet után az NKA Pécs is remekül játszott, végül nagyszerű összecsapáson a hazaiak győztek 70-67-re.

Az MVM tornát tehát a Mercedes-KA nyerte meg az NKA Pécs előtt, harmadik a Szolnoki KA, míg a negyedik helyezett a Kaposvári SI lett.

Nagyon örülök, hogy két napot itt töltöttek a vendégjátékosok. Remélem, hogy sportszakmai szempontból is hasznos volt ez a torna mindenki számára, és elősegítette a további fejlődést, és a korábbi sportból született barátságok tovább erősödtek

– mondta az eredményhirdetésen Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét sportért felelős alpolgármestere.

A kupa legértékesebb játékosa az aranyérmes kecskemétiek közül került ki, a legjobbnak járó elismerést az irányító, Kőházi Bence érdemelte ki. „Nagyon örülök a díjnak, de úgy gondolom, hogy ez a csapat érdeme, hiszen mindenki megküzdött az aranyéremért. Fontos és hasznos volt számunkra ez a torna, jól szolgálta a felkészülésünket az országos döntő előtt, amelyre már minden erőnkkel összpontosítunk” – foglalta össze az MVP-nek választott Kőházi Bence.

A torna végeredménye: 
1. Mercedes-KA
2. NKA Pécs
3. Szolnoki KA
4. Kaposvár SI

Díjazottak:

MVP: Kőházi Bence Mercedes-KA

ALL STAR csapat:
Kazy Balázs NKA Pécs,
Schmera Gergely NKA Pécs,
Cohill Erik Kaposvári SI,
Sebők András Szolnoki KA,
Ivkovic Milán Mercedes-KA

Csapat legjobbjai:
Abraham Arabo Szolnoki KA
Paár Márk Kaposvári SI
Meszlényi Róbert NKA Pécs
Tóth Patrik Mercedes-KA

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés