Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia legsikeresebb éve volt a 2021-es

Nem feledkeznek meg az elődökről sem, hamarosan átadják a Legenda Ligetet.:

:

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia legsikeresebb évét zárjuk, mert minden korosztályunk az országos döntőbe jutott, a nemzeti korosztályos válogatottak keretébe 20 kosarasunk kapott meghívást, 29 fiatal a megye válogatottakban bizonyította a kiemelkedő képzést – értékelte az elmúlt évet Ivkovicné Béres Tímea, az Akadémiát is működtető Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

-A járványügyi helyzet ellenére sport megfelelő biztonsági intézkedések mellett működhetett, a bajnokságok lebonyolításra kerültek, a döntőket az U11-12 Jamboree-k kivételével megrendezték

– hangsúlyozta az ügyvezető.

A 2013-ban alakult Akadémia kilencedik szezonjában 30 csapattal – ebből 22 versenyző és 8 előkészítő iskolai csoporttal -, közel 600 gyermekkel és 46 szakemberrel zajlik a bajnokság. A kiemelt bajnokságok mellett idén több nemzetközi kupán is győzedelmeskedtek már a fiú gárdák. A felnőtt csapatok NB I/A mérkőzésein, illetve az U20 és NB I/B csapatok kereteiben is bemutatkozhattak a tehetségek. Az Akadémiáról idén 15 fő kerülhetett fel a KTE és a KKC csapataihoz.

Kiemelte, hogy a fiatalok fejlődése érdekében szakedzők, erőnléti edzők, gyógytornászok, sport pszichológus, dietetikus, profi orvosi stáb, sporttudományi és technológia háttértámogatás, illetve nemzetközi kapcsolatok segítik a szakmai munkát, az edzéseket.

– A további fejlődés érdekében idén Ivkovic Stojan mellett Zoran Sretenovic személyében mentoredző csatlakozott a csapatunkhoz. Zorán háromszor nyert Euroligát, kétszer állhatott Európa tetején a jugoszláv válogatottal és 20 éves nemzetközi edző tapasztalata és a Yubac táborban eltöltött évek is garancia akadémiánk számára az előrelépéshez – tette hozzá.

Több akadémia működik hazánkban, de létszámban a legnagyobbak közé tartozik a kecskeméti. Szakmai szempontból is elismert szervezetként működik, minőségben dobogós helyen áll.

Hisszük, hogy minden feltétel adott itt Kecskeméten ahhoz, hogy egy gyermek, egy sportoló megvalósítsa céljait, álmait és élsportolóvá váljon és közben a saját családi és szociális közegében élhet. A család ad erőt, biztonságot a mindennapokban, ezért köszönet jár a szülőknek, hogy bíznak bennünk és támogatják gyermekeik sportolását – fűzte hozzá az ügyvezető.

A beruházások idén is folytatódtak. A tanévnyitón adták át a Bányai Sportcsarnokát.

Ez volt az első zöldmezős beruházásunk, mert eddig mindig csak átalakítottunk, felújítottunk. Nagy projekt volt, még ha értékre alul is maradt az Akadémia épületének kialakításával szemben, de teljesen a nulláról építettük fel és rengeteg haszonélvező fiatal számára nyílt új minőségi sportfelület, mert a sportolóinkon kívül a nyolcosztályos gimnázium testnevelésóráit is kiszolgálja. Az új létesítménynek az Univer lett a névadója, hiszen a cég most már évek óta stabil támogatónk az értékteremtésben

– ismertette a legutóbbi beruházást.

A 2021-es év elején a magyar kormány döntése értelmében, a Sportegyesületek Országos Szövetsége, majd az EMMI Sport Államtitkársága is a kiemelt vidéki sportszervezetek címmel ismerte el munkánkat és ítélt meg financiális forrást a további fejlődés érdekében.

A támogatás lehetőséget nyújtott az idei évben a sportolók felkészítéséből, versenyeztetéséből fakadó költségek finanszírozására, a szakemberek munkahelyeinek stabilizálására, hozzájárult sportfelszerelések és sporteszközök beszerzéséhez különösen a szervezetünk egyéni és küzdősportágaiban és hosszútávon stabilizálja a teljes szervezeti működést– hangsúlyozta a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, hozzátéve, hogy a nonprofit szervezet keretein belül 12 sportágban 1700 fiatal sportol, és 138 szakember dolgozik.

Nem feledkeznek meg az elődökről sem, hiszen ez egy összetartó közösség. December 21-én adják át a kecskeméti kosárlabdázás kiemelkedő egyéniségeinek a tiszteletére létrehozott Legenda Ligetet a Mercedes-Benz Sport Akadémia épülete előtt.
Ivkovicné Béres Tímea végezetül köszönetét fejezte ki a támogatóknak, akik nélkül az Akadémia töretlen fejlődése nem valósulhatott volna meg. Külön kiemelte Kecskemét városvezetése, a TAO támogatók és a Mercedes-Benz Gyár mellett az Akadémia életébe kiemelt szponzorként belépő MVM Zrt.-t.

A kilencedik szezonban új tervekkel, célokkal folytatjuk az építkezést. Akadémistának lenni Kecskeméten öröm és büszkeség. Gratulálunk és köszönjük a munkáját minden szakembereknek és minden akadémistának. Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és egészségben, sikerekben gazdag Újévet kívánunk

– zárta a beszélgetést az ügyvezető.

A korosztályos válogatottakba meghívót kapott akadémisták:

Fiúk:
U18 válogatott: Cserkó András, Ivkovic Milán, Tóth Barna
3×3 válogatott: Kőházi Bence
U16 válogatott: Dobos Máté, Ladovszky János
U15 válogatott: Szemerédi Levente, Mészáros Botond
2007: Lázár Levente
2008: Asztalos Miklós, Rácz Gábor, Gera Viktor
2009: Csipak Gergő, Németh Zoltán

Lányok:
U16 válogatott: Tózer Nemes Boglàrka, Balla Zita
U14 válogatott: Sinka-Pálinkás Szofi, Màtè-Tóth Eszter
2009: Bodnár Alíz, Szűcs Viktória

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés