Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémián nem állt meg az élet

Tizenöt játékosuk is válogatott meghívót kapott.

  •   :

:

Az Akadémia korosztályos csapatainak edzései kezdetben kültéren, majd júniusban már a Sport Akadémia épületében voltak, a járványhelyzet egészségügyi előírásait betartva, biztonságos körülmények között. Így – a karantén után – a szezont már együtt, közös munkával fejezhették be a sportolók.

A szezon lezárását jelképező évzáró rendezvényre az Akadémia nagy létszáma miatt – több, mint 700 sportoló fiú és lány – csak az online térben kerülhetett sor.

Az sportélet ezt követően is folytatódott, a nyári sport- és edzőtáborokban közel százötven – 7-16 éves korú – gyermek vett részt és kapott képzést a kosárlabda technikai alapjaiból, elsősorban játékos feladatokon keresztül.

Az U18-as korosztály kiemelt tehetségei egyéni képzést kaptak

Az U18-as korosztályban a kiemelt tehetségek egyéni képzésben részesültek és nagy izgalommal készültek a szerbiai Yubac-táborba, ahol a dobás és külső poszton szereplők fejlesztésén lett volna a hangsúly. A koronavírus azonban közbeszólt, Szerbiában megnőtt a COVID 19-cel fertőzöttek száma, így végül elhalasztották az eseményt, és a fiatalok képzését hazai környezetben, Sztojan Ivkovics, Váradi Kornél és Halmai Gábor szakedzők vették kézbe és készítették fel a fiatalokat a válogatottak edzőtáborára.

Komoly szakmai előrelépés

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia 2020/21. évi szakmai munkájába bekapcsolódik Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, akinek munkáját Wittmann Krisztián segíti a fiú U18-as csapat élén.

Ez hatalmas szakmai előrelépés a kecskeméti utánpótlásnevelés számára, amelynek célja Kecskemét városából és annak agglomerációjából kinevelni játékosokat a felnőtt csapatok és a válogatottak részére.

Jelenleg az Akadémia 15 kosárlabdázója kapott meghívást, illetve vesz részt a fiú és lány korosztályos válogatottak edzőtáboraiban.

A válogatott meghívót kapott akadémisták:
U14: Kovács Álmos, Mészáros Botond
U16: Kégel Tamás, Dobos Máté, Szemerédi Levente, Ladovszky János, Borsik Csombor
U18:  Cserkó András, Ivkovic Milán, Tóth Barna, Szabó Dániel, Kőházi Bence
U14:  Sinka-Pálinkás Szofi
U16: Sinka-Pálinkás Szonja, Tózer Nemes Boglárka

Az Akadémia teljes stábja szakmai értekezletek keretében készül a 2020/21-es szezon előkészítésén, a csoportok kialakításán, az augusztusi felkészülés, az edzőtáborok megszervezésén és az összehangolt, egymásra épülő stratégia tökéletesítésén.

  •   
Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés