Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

A mennyet és a poklot is megjárta a Szeged, mégis sikerült a címvédés

A bajnok edzője, KIss Zsolt nem tud különbséget tenni, minden meccsük egyformán nehéz volt.:

:

Sikerült megvédenie az U20-as bajnoki címét a Naturtex-SZTE-Szedeáknak, miután a vasárnapi, szolnoki döntőben 75-71-re legyőzte a DEAC csapatát. Kiss Zsolt, a szegediek vezetőedzője emlékezetes tornáról beszélt honlapunknak, és arról, hogy mennyire büszke játékosaira az újabb siker után.

– Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert olyan tartásról és küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot – amellett, hogy a meccsek nagy részében jól is játszottak -, ami miatt csak kalapot tudok előttük emelni – mondta Kiss Zsolt, a Naturtex-SZTE-Szedeák U20-as csapatának vezetőedzője a BB1.hu-nak. – Büszke vagyok arra, hogy sikerült a címvédés. Szolnok remek házigazdája volt ennek az eseménynek, a nézők remek, színvonalas találkozókat láthattak. Összességében remek élményekkel tértünk haza Szegedre, és még egyszer csak gratulálni tudok a BB1.hu-n keresztül is a saját játékosaimnak.

A Tisza-partiak óvatosan kezelték a tornát, hiszen nem tudták, hogy a tavalyi évet követő szerkezeti változás mennyire lesz hatással a csapat játékára. Persze azért mindvégig bíztak abban, hogy összejöhet a címvédés.

– Amikor eldőlt, hogy ott leszünk a nyolcas döntőben, akkor már látszott, hogy négy-öt csapat között dőlhet el, hogy ki nyeri a tornát. Akkor a fiúkkal beszélgettünk arról, hogy szeretnénk megvédeni a címünket. Szerintem, aki idáig eljut, mindenki úgy gondolkozik, hogy szeretné valahogy behúzni. Tavalyhoz képest nálunk nagy változás volt, hogy Révész Ádám kiöregedett, és egy palánk alatti emberünket veszítettük el, aki domináns tudott lenni, így egy kicsit más stílusban kellett játszanunk. Volt szerkezeti átalakulás, ami bennem is kételyeket ébresztett, hogy hogyan fogjuk tudni megoldani, de végül a vártnál még jobban is megoldották a srácok.

Nehéz út vezetett a döntőig a Szeged számára, ugyanakkor egyetlen meccset sem tudott kiemelni a tréner. Elmondása szerint mindhárom ugyanolyan nehéz volt.

– Nehéz kiemelni egy-egy meccset. Amikor a Honvéddel játszottunk az elején, akkor tudtuk, hogy egy győzelem esetén bejutunk a négy közé. Rendkívül feszült találkozó volt, ott megjártuk a mennyet és a poklot is, mert vezettünk már 23 ponttal, ahonnan a Honvéd nagyszerű játékkal felállt és fordított. Szerencsére a végjátékra tudtunk újítani és sikerült nyernünk. A Szolnok ellen egy maximum kétlabdás meccset játszottunk, ami nagyon fizikális volt, kemény védekezéssel, nem túl sok kosárral. A döntő pedig ugyanerről szólt. Emiatt a három mérkőzés között nem nagyon tudok különbséget tenni. Fontosságát tekintve az aranymeccs volt a legfontosabb, de ha a Szolnokot nem verjük meg, akkor nem is beszélhetnénk a Debrecen elleni döntőről.

És hogy mi volt a legnagyobb meglepetés a tornán? Kiss számára egy csapat szereplése volt negatív, viszont a B-csoportos együttesek meggyőzték a szegediek.

– Meglepetést okozott a Pécs két veresége, nem gondoltam, hogy nem fognak a baranyaiak a legjobb négy közé sem jutni. Akik a B-csoportból jöttek, őket nem annyira ismertük. A játékosokat ismertük egyénileg, de velük nem játszottunk a szezon során. Azt gondolom, hogy nagyon magas színvonalat képviseltek ők is. Az, hogy egy felnőtt csapat a B-csoportban szerepel, az semmit nem jelent, mert az utánpótlás csapataik remekül szerepeltek – zárta szavait Kiss Zsolt.

fotó: szte-szedeak.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Artur Doki Recent comment authors
Artur Doki
Olvasó

CsakaKissZsolt!
CsakaKissZsolt!
CsakaKissZsolt!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés