Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“A második negyedtől a Szolnok olyan ütemet diktált, amit nem tudtunk tartani”

Pavlik szerint nem a Paks volt a favorit Fehérváron. Fekete: a második nagy csatát veszítettük el szoros végjáték után.:

:

Két hazai és egy vendég siker született a második forduló szombati játéknapján a férfiaknál. Íme az edzői nyilatkozatok a hunbasket.hu oldalról:

Szolnoki Olajbányász KK – Jászberényi KSE 89-75 (28-26, 18-10, 27-15, 16-24)

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olajbányász KK vezetőedzője: Egész heti kemény munkánk meghozta gyümölcsét. Dicséret illeti a játékosokat, mert egyénileg is és csapatban is teljes erőbedobással tették oda magukat. Bár a mérkőzés elején a Jászberény kirobbanó energiával lépett fel, összeszedett védekezéssel és gyorsan vezetett támadásokkal, olykor könnyű pontokkal sikerült átvennünk az irányítást. Az ellenfelünk elzárás-leválás játékát jól meg tudtuk fogni és ahogy elértük a tíz pontos különbséget, egyre inkább uraltuk a mérkőzést támadásban és védekezésben egyaránt. Nyomás alatt tudtuk tartani a Jászberényt. A második félidőben magasabb hőfokon játszva, fel tudtunk építeni, gyors, pontos támadásokat, könnyű kosarakat. Sok sikert kívánunk a Jászberénynek!

Nikola Lazics, a Jászberényi KSE vezetőedzője: Gratulálok a Szolnoknak! Nehéz mérkőzésünk volt, betegségekkel is küzdöttünk. Sokkal erőteljesebben kezdtünk, mint a múlt héten, de az eladott labdáinknak és gyenge lepattanó szerzésünknek köszönhetően hamar elvesztettük az előnyünket. A második negyedtől a Szolnok olyan ütemet diktált, amit nem tudtunk tartani. Kemény elzárásokkal sorra bontották meg a védelmünket és a megszerzett előnyüket dobóhelyzetekre, majd pontokra váltották. Nehéz ilyen ritmusban jól kosárlabdázni. Ehhez még egyszer gratulálok az Olajnak!


Kaposvári KK – Zalakerámia ZTE KK 76-82 (22-17, 17-29, 20-19, 17-17)

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: Egy ilyen mérkőzés után nyilván csalódottak vagyunk, hiszen a második nagy csatát veszítettük el szoros végjáték után. Meg kell tanulnunk nyerni, meg kell találnunk, azt, aki ilyenkor felelősséggel kihasználja a helyzeteket. Ezt csak a végjátékra értem. A kulcsszituációkban nem tudtunk fordítani és kihagytunk csaknem tíz büntetőt is. Örülök, hogy ennyien kilátogattak, a szurkolóink mindent megtettek.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője: Nagyon nagy százalékban sikerült megvalósítani, azt, amit előzetesen terveztünk. Bár rosszul kezdtünk, voltak olyan helyzeteink, melyeket nem dobtunk be és ez az egész meccsen jellemző volt ránk, hogy a kulcshelyzeteket nem használtuk ki. A 6-8 pontos előnyből nem tudtunk feljebb lépni. A meccs nagy részében domináltunk, úgy érzem, megérdemelten nyertünk, örülök, hogy ilyen sokan elkísértek bennünket


Alba Fehérvár – Atomerőmű SE 88-83 (21-27, 28-15, 20-22, 19-19)

Jesús Ramírez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Nagyszerű győzelem volt! Örülünk annak, hogy szoros mérkőzésen tudtunk győzni, és bizonyítani hazai pályán. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, azt a pozitív energiát, melyet kaptunk tőlük! Annak viszont nem igazán örülhetünk, amilyen módon nyertünk, hiszen a százalékok árulkodnak a statisztikában, ugyanis a kettő, illetve a hárompontosok nem úgy ültek, ahogy kellett volna. Rengeteg dobást kihagytunk, főleg a második félidőben, és sok kosarat kaptunk a Paks gyors indításaiból, valamint sokszor nem tudtuk megállítani a támadásaikat, nem úgy működött a védekezésünk, mint azt megbeszéltük. A meccs kulcsmomentumai a támadó lepattanók voltak, melyeket szereztünk, összesen tizennyolcat.

Jan Pavlík, az Atomerőmű SE másodedzője: Aki látta ezt a mérkőzést, megbizonyosodhatott arról, hogy minőségi játékot nyújtottak a csapatok. Megérdemelten nyert az Alba, mert nem szabad megengedni magunknak azokat a hibákat, amelyeket gyors indításoknál vétettünk. Higgadtabbnak kell maradnunk ilyen helyzetekben, és akár meglehetett volna a meccs. Igaz nem mi voltunk a favoritok, de nagyon nagy energiával játszottunk, és tényleg csak egy pici, néhány jó döntés hiányzott a győzelemhez.

Címlapfotó: olajofficial.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Feffo Recent comment authors
Feffo
Vendég
Feffo

Banet annyira megviselte a vereség , hogy Pavlikot küldte be a sajttájra ? 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés