Connect with us

Bajnokság

A második negyedben fordított, majd könnyedén nyert az Egis Körmend

Jól kezdett, de aztán szétesett a ZTE.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 97-80 (22-27, 23-15, 29-18, 23-20)

Bajnokság, 8. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Tözsér D., Frányó P., Boros T.

Körmend: Thames 9/3, Oroszi -, Mócsán 11/9, Simons 17/9, Taylor 17. Cserék: Ireland 21/6, Takács 4, Németh 6, Ferencz 8, Tóth 4.

ZTE: Duren 10, Wiggs 12/3, Bonifert 6, Szabó 18/9, Vuko 2. Cserék: Simon 3/3, Antóni -, Donaldson 4, Polster 3/3, Völgyi -, Glenn 22.

Az utolsó előtti Zalaegerszeg látogatott a nemrég edzőváltáson áteső Egis Körmend együtteséhez a szerdai játéknapon.

Kicsit beragadt a kezdésnél a Körmend, miközben Szabó Zsolt remekelt a túloldalon, az ő hat pontjával már 0-6 állt az eredményjelzőn két perc játék után. Taylor büntetőivel megérkeztek az első körmendi pontok is, ám Szabó egy újabb triplát szerzett, majd Bonifert is betalált, Antonis Constantinides pedig kénytelen volt időt kérni (2-11). Meg is tette a hatását a kis szünet, sikerült stabilizálnia a támadójátékukat a piros-feketéknek, a negyed derekára fel is zárkóztak (11-13). Nem sokkal később egy Mócsán-tirplával a fordítás is meg lett, Polster válaszolt a vendégektől (18-20). Nem feltétlen a védekezés dominált a találkozón, az első negyedből kiindulva izgalmas, pontgazdag mérkőzésre volt kilátás. Szabó Zsolt egy kis pihenő után újra visszatért a pályára és ott folytatta ahol abbahagyta, előnnyel zárta az első tíz percet a ZTE. 22-27.

A második játékrészt is jobban kezdték a zalaiak, akik főként a palánk alatt állították a körmendieket megoldhatatlan felé. Persze Szabó Zsolt tizenkét perc alatt szerzett tizenhat pontja sem elhanyagolható. Egy 6-0-ás futással – főként Thames kosarainak köszönhetően – kettőre zárkózott a Körmend, ezúttal Luca Bechi volt kénytelen magához hívni az övéit (30-32). Amilyen sok kosár volt az első negyedben, annyira feljavult a csapatok védekezése a másodikra. Küzdött az egyenlítésért a vasi együttes, ami a nagyszünet előtt össze is jött, sőt, Ireland büntetői után az előnyt is megszerezték a piros-feketék és bár innen még visszakapaszkodott a ZTE, az utolsó másodpercben Ireland nagy triplát süllyesztett el. 45-42.

Mindössze ötvenhét másodperc telt el a második félidőből, amikor Luca Bechi időt kért, Simons két triplával nyitotta a harmadik negyedet (51-42). Elkapták a fonalat a hazaiak, Thames betörésével kétszámjegyűre hízott a különbség (53-42). Kinyílt a pálya, sorra jöttek a könnyű kosarak mindkét oldalon, magabiztosan őrizte előnyét az Egis Körmend (64-50). Nem változott a játék képe, akadozott a Zalaegerszeg támadójátéka, miközben mindkét oldalon domináltak a hazaiak, kezdett eldőlni a találkozó. 74-60.

A záró etap elején bár próbálkozott, nem tudott közelebb férkőzni a ZTE, jól menedzselte az előnyét az időnként remek játékot bemutató Körmend (81-64). Többször támadhattak a hazaiak a húszpontos vezetésért is, de ez nem jött össze, viszont a körmendi siker nem forgott veszélyben. Az Egis Körmend az első negyedet leszámítva abszolút a Zalaegerszeg fölé nőtt és megérdemelt győzelmet aratott. 97-80.

Bálizs Zsuzsa fotói a mérkőzésről:

32 hozzászólás

32
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
17 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
22 Comment authors
RózsabimbóMiskahopehelyBasketball 7Kendeffy Botond Recent comment authors
Rózsabimbó
Olvasó

Amikor Heirich Robi azt mondta köszöni, de nem folytatja, akkor buktátok a szezont!
Azért hajrá, nem fogtok kiesni.
A nézők előtti, következő bajnokságban pedig szeretnénk újra bajnokesélyes csapatot látni Zalaegerszegen!!!

Miska
Olvasó

Hálás lehet minden kosárlabda szurkoló, ezeknek a szimpatikus légiós gyerekeknek, gondoskodnak róla, hogy maradjon még itt izgalom bőven a kiesési derbikre is. Hajrá, előre a megkezdett úton. Szombaton folyt. köv. Szegény Szabó Szöszi Zsoltnak szóljon már valaki, hogy öregségére lazuljon el, ne gürizze halálra magát, még meghúzódik. Pro Urbe díjat az olasznak, meg az amerikai rappereknek!

hopehely
Olvasó

MTE szombaton képes lehet legyőzni a Falcot, nyilván több kell a mainál!
ZTE meg verje meg szombaton a Berényt, maradjon bent az A-csoportban, aztán építsenek új csapatot!

Basketball 7
Olvasó

Gratulálok Körmendre!!! Őszinte leszek!!! A szombati mérkőzésünk után nem vártam győzelmet. A varázsütésre megváltozunk az a mese kategória! Mondjuk ezzel az agyatlan légiós brigáddal nehéz is lenne!!! Kevés a szürkeállomány! Ez elmondható az edzőre is! Három légiósunk teljesítménye nem érte el a ma jó napot kifogó Szöszi pontjait! Siralmas!!! Az edző csak a feketéket nyomja, Vukó nagyon visszaesett. De ahogy elöttem írták, Wiggs mit keresett 32 percet a pályán??? 12 kemény pont, eladott labdák tömkellege. Elzavarni az edzővel karöltve, azonnal!!! Itt már nem a pénzbüntetésen kell gondolkodni!!! Donaldson, Wiggs, edző lapát, Robi fejezze be a szezont. Ennél rosszabb már nem… Olvass tovább »

Kendeffy Botond
Olvasó

Nyerni kellett, nyertünk. Pont így kellett volna rendezni a Berény-meccset. Sokat nem kell gondolkozni erről. A következő 4 meccsből még egyet nyerni kell, és az sem lesz könnyű.

Sajka
Olvasó

Néztem a meccset…most egészen jó volt a közvetítés a kommentátorral.
Az első negyedet leszámítva, ahol Szöszi a szarba nyúlt…tulajdonképpen a Körmend számára egy laza meccs volt.
Ez a színtelen-szagtalan ZTE tegye össze a kezét és adjon hálát, hogy nem kell az utolsó két csapatnak bírkózni a bennmaradásért 🙂

eperke
Olvasó

Most már tényleg elég amit a ZTE művel!
Az edző és a szerelmetes játékosa -Wiggs- nyugodtan menjen oda, ahonnan jött.
SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT AMI ITT FOLYIK!
VEZETŐSÉG!!!
MÉG MEDDIG DUGJÁTOK A HOMOKBA A FEJETEKET? MONDVACSINÁLT BÜNTETÉSEKBŐL SENKI NEM FOG JOBBAN JÁTSZANI! FEL KÉNE VÉGRE ÁLLNI KEDVES VEZÉREK ÉS SZÉP CSENDBEN LELÉPNI ADDIG, AMÍG VAN EGY KIS TARTÁS BENNETEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kapaca
Olvasó

Remélem a dilletáns vezetőség azonnal visszavonja a büntetést és az ügyvezető kiposztolja Facebook-ra, hogy az előrelépés megkérdőjelezhetetlen! 🙂
Ma idegenben csak 17 ponttal kaptunk ki, 11 ponttal többet dobtunk és 6-tal kevesebbet kaptunk! 🙂
Ez az, csak így tovább! Szánalmas!!! Ennyire elképzelés nélküli játékot, 0 védekezést csak a playout időszakában láttam utoljára.

Tomi
Olvasó

100 alatt kaptunk, ez nagyon ritka mostanában. Én látom a fejlődést. Meg kell adni a bizalmat, Lépésről lépésre haladunk a célunk felé, építjük a jövőt. Nem szabad türelmetlenkedni.

Tomi
Olvasó

Ahogy látom az irónia nem nagyon ment át 😅

LaBe
Olvasó

Az hogy van, hogy a legszarabbul játszó játékos van a legtöbb időt a parketten?? Nem gondoltam volna hogy valaha vissza sírom a tavalyi csapatot. Szörnyű volt nézni ezt a mai meccset (is).

Bascatbull
Olvasó

Meg meg meg! Ennyi nem elég! Legyszi melyen tisztelt vezetőség, mi egerszegiek, mazochistak vagyunk es ti most kielegititek minden kivansagunkat!!! Köszönjük hogy igy torodtok velunk! Legyszi még csináljátok!!! Soha ne hagyjatok abba. Ui: nehany helyen ironiat tartalmazhat.

Tomi
Olvasó

20-at tippeltem, majdnem meglett az elmúlt évtized talán leggyengébb Körmendjétől. Na ki játszotta a legtöbbet megint? Persze, hogy az ostoba olasz zabi gyereke. Nem tudom mikor volt utoljára Egerszegen ilyen gyenge légiós, mint ez a wiggs. Az még hagyján hogy tehetségtelen, de akkora ívben szarik az egészre hogy ilyet már nagyon régen láttam. Az olasz meg tolja és csak tolja…. A legtöbb játékperc alatt messze a legrosszabb +/- mutató (-23), 5 (!) eladott labda, 1/5 büntető (háromszor a gyűrűt is alig súrolta), elképzelés nélküli, leszarom játék…. 4 támadás egymás után elmegy rajta, de nem viszi le az olasz.. Amikor mát… Olvass tovább »

torma
Olvasó

Még a kommentátor is Wiggset mosolyogta….

nick19
Olvasó

Taylor nagyot játszott, 17 pont, 17 lepattanó, 7 assziszt.

torma
Olvasó

Luca Bechi let’s go home with your Wiggs friend….Amazing

kormendinekjo
Olvasó

Csak a Körmend! Hajrá KDMTE!

SárgaPárna
Olvasó

Egyetlen észrevétel:
A körmendi csapat a FIBA Europe Cup matricát felkaparhatja nyugodtan a parkettről, mert, amire legközelebb a közelébe jutnak tuti megváltozik a logo.
——
ui: Egyben kérem a honlap szerkesztőségét, hogy töröljön és jelentsen fel, mert a matrica lekaparására való felszólítás a büntető Törvénykönyv 12. oldalának, 6. bekezdése szerint életfogytiglannal sújtható bűncselekménynek számít.

Drazsen Petrovics
Olvasó

Fejezd be a Körmend-gyalázást,gùnyolódást, megint semmi köze a hozzászólásodnak a meccshez, a kosárlabdához, minősítő, sértegető hozzászóló, (komment)”szerkesztő” vagy. Falco szurkoló? nem: “bértrollnok” A hozzászólásod te magad vagy, továbbra is csak rólad szól. Hajrá Körmend! Hajrá magyar kosárlabda!

SárgaPárna
Olvasó

Rendben Drazsécukorka!
Lehet fel is akasztom magam, mert nem fosom bokán magam attól, hogy Körmend időszámításunk előtt (gyorsan tegyük hozzá, akkor még amatőr sportág volt a kosárlabda Magyarországon) nyert egy bajnoki címet.

SzhelY
Olvasó

Ami három fotelnyuszi

Drazsen Petrovics
Olvasó

Nem adhatsz mást, mint saját magadat,értem. Ha nem nyert volna egy bajnoki címet (1987; 1996;2003) és egy kupát sem (1990;1993;1994;1995;1997;1998;2016), akkor sem kell folyamatosan gyalázkodni. Nem tudod nem ezt csinálni,ez a lényeged, de ennek továbbra sincs a sporthoz, a kosárlabdához közé.
Hajrá KÖRMEND!

Natko
Olvasó

Na megjöttél Galamb tubi,má mindenki tudja ,hogy ki vagy.

egismte1
Olvasó

Írd már meg, hogy kicsoda!!!

SzhelY
Olvasó

Na erről beszéltem egy napig tartott a csoda

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/QDJY1B

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Grat a Körmendnek a 8-hoz !

red-black01
Olvasó

Fontos lépés volt, de még nincs meg a rájátszás.
Ott vagyunk a szélén és vad eredmények kellenek ahhoz hogy ne legyen meg, de annyi mindent láttunk már.

Sajka
Olvasó

Szerintem is fix a Körmend nyolcba jutása. Minimális matematika esély még lehet max. arra, hogy beérik a hátrébb lévő csapatok. Nézzük a Körmend számára legrosszabb forgatókönyvet…4 vereség a hátralévő meccseken, ez akkor azt jelenti, hogy 12 győzelem 14 vereség. A többi csapat, akinek még esélye van. Sopron hazai ZTE ellen, aztán idegenben a Falco és a Szolnok ellen. Ez kb 1 győzelem és akkor, ha a Körmend minden meccsét elveszíti, akkor bejut a nyolcba. (Egál esetén a Körmend áll jobban) Pécs: – Alba(H) ZTE(H) DEAC (I) Ebből nagy bravúrral lehet talán 2 meccset hozni, akkor 12-14 lesz neki is, de… Olvass tovább »

red-black01
Olvasó

Igen, ugyanúgy végigmentem én is ezeken és ezért írtam, vad eredmények kellenek.

Igaz az pont fordított kimenetel volt, de én emlékszem még amikor talán pont a ZTE, tele hiányzókkal verte meg a Sopront idegenben egy utolsó mp-es kosárral úgy kb. 7-8 éve.
Mi talán a Pakssal játszottunk és percek óta már mindenki téblábolt a pályán várta a hivatalost hogy ennyi volt, mert a Sopron a 4. negyedben ment vagy 15 ponttal.
Aztán talán Copeland volt a légiós neve? Na ő érkezett🙂
A Falconak is ki kellett kapni az utolsó fordulóban hazai pályán. Kikaptak.
Szóval nyugtával a napot 😉

red-black01
Olvasó

Meg is néztem.
Körmend-Paks, Sopron-ZTE és Falco-Alba 2013. március.
Igaz a felsőházba jutás volt a tét.
Ahol aztán csináltunk is egy kemény 2:8-at, közte Fehérváron majdnem 50 pontot vágtak ránk. 😂
A Paks jött a 8 között és kurva nagy meglepetésre el is kaptuk őket a 2:8 után az első meccsen idegenben.
De aztán 5 meccses lett és egy 30-ast kaptunk az utolsó meccsen Pakson.

Sajka
Olvasó

Oké… Értem én, hogy rossz ómen előre iszogatni a sikerre.
De…
Ezek egy utolsó fordulóbeli meccsek voltak, ahol két meccsen összejöhetettek ezek a meglepetések, de úgy gondolom, hogy kb. 9-10 meccsen ilyen vad eredmények normál, tiszta körülmények közt matematikai képtelenség lenne.
Gyanítom, hogy már a hétvégén eldől a legjobb nyolc hely, vagy minimum a két jelölt közül legalább az egyik elszáll.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés