Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A második negyedben ellépett a Kecskeméttől, simán nyert a Honvéd

Gyengén dobott a KTE.

Budapesti Honvéd SE - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 79-67 (18-18, 21-10, 16-16, 24-23)

Bajnokság, 5. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Benczur Tamás, Fodor Attila, Nyilas István (Farkas Zoltán)

Honvéd: Djokovics 7/6, Brown 24/6, Bazsó 4/3, Hajdu -, Peringer 8. Cs: Reizinger 12/6, Filipovic 9/3, Henry 9/3, Kopácsi 6/6.

KTE: Sinik 6/3, Bogues 10, Ivkovic 2, Kucsera 8/6, Karahodzsics 10. Cs: Lawrence 18, Wittmann 9/9, Dramicsanin 4, Tóth B. -, Körmendi -.

Az NB I. A 5. fordulójának fővárosi mérkőzésén két 1-3-as mérleggel álló csapat, a Honvéd és a Kecskemét csapott össze a Ludovika Arénában.

Lassan vették fel a ritmust a játékosok, közel két perc elteltével Karahodzsics kezdte a pontgyártást a büntetőből, Bazsó saroktriplájával fordított a Honvéd. A folytatásban felváltva estek a kosarak, Kucsera és Djokovics is betalált távolról, Brown 2+1-es akcióját követően Lawrence négy pontjával fordítottak a lilamezesek (11-12). Filipovic tört meg hosszú hazai gólcsendet a festékből, Henry gyorsindításos közelijével már a rekordbajnok állt jobban, de csak Bogues büntetőiig (15-15). Wittmann ismét előhúzta a cilinderből védjegyét, az emberről dobott hárompontost, de Kopácsi is eredményes volt kintről, 18-18-cal zárult az első játékrész.

Marko Sinik betörésével ismét vezetett a KTE, Reizinger nagyot zsákolt a túloldalon, Karahodzsics egy ziccert váltott két pontra, továbbra is több volt a rontott támadás, mint a sikeres akció. Reizinger trojkájával a 15. percben fordított a Honvéd, de azonnal érkezett a válasz Siniktől (24-26). Ekkor időt kért Jovanovics mester, ami hatásosnak bizonyult, hiszen pillanatok alatt fordított együttese: Brown verte meg emberét egy az egyben, aztán Reizinger dobhatott kettőt. Hiába egyenlített Lawrence, a hazaiak fiatal játékosa újra előnyhöz juttatta csapatát, ezúttal a periméterről, aztán kiosztott egy gólpasszt is Brownnak, így először alakult ki ötpontos különbség a mérkőzésen, nem is maradt el a vendég időkérés (33-28). Ez sem használt, a Brown-Reizinger duóval nem tudtak mit kezdeni hátul a kecskemétiek. A második Forray-eligazítás hatására sem javult a lila-fehérek játéka, Peringer első kosarával tíz pont fölé kúszott a diferencia, Bogues közelije pedig már időn túli volt – Reizinger extrájával jelentős előnyre tett szert a nagyszünetre a BHSE (39-28).

Filipovic triplájával indult a harmadik etap, Djokovics is bevágott egy hármast, a KTE három perc alatt egyetlen okos Kucsera-duplát tudott felmutatni (45-30). Lawrence harcolt ki sportszerűtlen hibát Peringeren, a két büntető után Wittmann távolija szintén célba ért, az amerikai center két ziccert is feltett, Zlatko Jovanovics szakította meg a hírösvárosiak 9-0-s rohamát. Az időkérést rossz dobások követték, Bogues szerezte a következő kosarat védője szorításában, ezzel 45-41-re hozta fel övéit a 28. percben. Brown kettőből eggyel zárt a büntetővonalnál, Tóth Barna kezéből kicsúszott a labda. Peringer fontos ziccerét két szabaddobással annulálta Dramicsanin, Brown hárompontosát Henry toldotta meg kétszer egy egységgel, ezzel visszaállította a kétszámjegyű különbséget, és a negyedvégi büntetőzésből is a fővárosiak jöttek ki jobban (55-44).

Nagy lendülettel indították a csapatok a záró felvonást, a hazai tábor Peringer és Brown, a kecskeméti Lawrence és Wittmann pontjainak tapsolhatott. Kevesebb, mint hét perccel a vége előtt Kopácsi használta ki, hogy üresen maradt a sarokban (64-49). Forrai időkérése után Dramicsanin távoli kettesével zárkózott a Kecskemét, Lawrence és Karahodzsics faragta tovább a különbséget, de a Honvéd jól büntetőzött, így nem engedte látótávolságon belül riválisát, Brown távoli találatával pedig végképp eldőlt a találkozó az utolsó négy percbe lépve (72-55). Hiába próbált visszakapaszkodni a KTE, a végjátékban már csak a különbség mértéke volt a kérdés. A Honvéd lepörgette volna az órát, de Bogues egy zsákolással még felbőszítette a hazai drukkereket az utolsó másodpercekben, ám a lényegen ez már nem változtatott: a Honvéd tudta megszerezni második győzelmét a bajnokságban (79-67).

Fotó: BHSE

10 hozzászólás

10
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Nemmindegy?TadamJonMarillionKtopi Recent comment authors
Tadam
Olvasó

Kis Muki! Gratulálok.
Szép munka volt.?
Így tovább, van benned potenciál.

redmiller
Olvasó

Elmúlt években a sosem adom fel, harcolok volt ránk jellemző! A Honvédnál nagyobb csapatok ellen is felálltunk!
Ma lélektelen, feladott játék! Ez NEM Kecskemét!
Ez szégyen…

Marillion
Olvasó

Pedig megszoktunk már egy évről évre mindig massziv és szimpatikus Kecskeméti csapatot! üsd a dobot csinálj rendet…

Ktopi
Olvasó

A mai meccs eredményétől függetlenül lenne két kérdésem:
Milyen munka folyt az Akadémián az utóbbi 4-5 évben, ha Ivkovic a legjobb fiatal játékosunk?

Sinik egészen biztosan egy remek srác, aki jól illeszkedik a családias hangulatba, meg minden, de kérdezte -e tőle valaki, hogy tud-e kosarazni?

Hajra Kecskemet!

Nemmindegy?
Olvasó

Tömjük a zsebünket Ivkovics módra ???? Ivkovics gyerek nagy karrier ???

redmiller
Olvasó

Gratulálok a Honvédnak! Megérdemelt győzelem, akár nagyobb arányban is!
Akarat nélküli, gyenge játék! Totál félamatőr csapat voltunk ma! Ezzel B-be se nyerünk! Itt nem rúgnak pár embert tökön, komoly bajok lesznek!
Végig boxoltam ma 90 percet, 70 perc lábazás és a 40 percből 35-öt végig doboltam, ezek meg beleszarnak! Jóval öregebb vagyok náluk….

Egyetlen pozitív dolog volt a meccsen, Wittmann Kriszti! Többi katasztrófa…

redmiller
Olvasó

Wittmann Krisz!
Átírta a telefon… ?

Nemmindegy?
Olvasó

Wittmann nyuger

Jon
Olvasó

Ez a Honvéd sem az a Honvéd, amelyik az előző években volt. Pár csapatnak fog kellemetlen meglepetést okozni.

redmiller
Olvasó

Az lehet, de mi a korábbi években az Alba, a Falco, a Körmend, a Szolnok ellen voltunk képesek felállni! Csupán a sosem adom fel miatt… Tegnap ez nem volt….

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés