Connect with us
Hirdetés

Felkészülési mérkőzés

A második meccset már az Alba nyerte, Vojvoda remekelt

Kétszer is megmérkőztek a Debrecennel.

Alba Fehérvár-DEAC 76-74 (21-31, 19-14, 22-14, 14-15)

Felkészülési mérkőzés
Székesfehérvár

Alba Fehérvár: Turner 12/3, Vojvoda 18/9, Markovic 12, Stacy 12, Omenaka 2. Cserék: Takács Martin 12/6, Ahmad 8, Lukács -, Takács M. -.

DEAC: Moody 14/12, Somogyi 8/3, Guyton 9/3, Hines -, Tóth 17. Cserék: Polyák 2, Molnár M. 8, Drenovac 16/3, Molnár D. -, Asszú -, Kovács Á -.

Pénteken este 74-62-re nyert a Debrecen a Gáz utcában, szombaton délután ismét összecsaptak a felek. Moody hármasával kezdődött a derbi, Vojvoda gyorsan egyenlített, Guyton is hintett egy triplát, Vojvoda erre is felelt kintről. Rövid gólcsendet követően Somogyi duplájával ismét vezetett a DEAC, Turner távoli kosarával már nálunk volt a szűk előny, 8-7. Nem sokáig örülhettünk, ismét a hajdúságiak voltak kedvezőbb helyzetben, Somogyi sikeres megoldásainak köszönhetően, aztán Vojvoda vezérletével fordítottunk. Hátvédünk leült kicsit pihenni, a túloldalon Molnár Márton szerzett két duplát, egalizáltak a vendégek, 16-16. Turner volt eredményes betörés után, közben szabálytalankodtak vele szemben, a joggal megítélt büntetőt is értékesítette. Később Guyton kapta el a ritmust, előbb saját palánkjánál szedett lepattanót, majd a túloldalon dobott hármast a sarokból, Forray Gábor időt kért, az első negyed vége előtt egy perccel, 19-27. A vendégek a folytatásban két duplát szereztek, mi egyet, tíz percet követően 21-31 állt a táblán – tudósít az Alba honlapja.

Omenaka Godwin nem dobta be büntetőit, Davis igen, közelebb jöttünk, szakvezetőnk feszesebb védekezést kért játékosaitól. Tóth Ádám dupláira Takács Martin válaszolt, aztán többször hibáztunk, igaz, a DEAC is pontatlanul fejezte be akcióit, nem nőtt a különbség. Markovic középtávolról köszönt be, Godwin is megszerezte első pontjait, zárkóztunk, 36-39. A büntetők értékesítése nem ment nekünk, Guyton hármasa után Forray Gábor időt kért, sikerült kicsit rendezni a sorokat, félidőben 40-45-öt mutatott az eredményjelző.

Tóth Ádám pontjaival meglépett a debreceni egylet, később ő is hibázott, egy büntetőt, de így is tízre nőtt a különbség, 40-50. Tóth később javított, a mezőnyben elsőként elérte a 15 pontot, Vojvoda hozott közelebb bennünket, majd Drenovac ügyeskedett, tartották a jelentős különbséget a vendégek. Ahmad és Markovic köszönt be többször, négy pontra jöttünk, 53-57. Stacy hármasa után időt kért Kovács Adrián szakvezető, kisvártatva már vezettünk, Vojvoda és Takács Martin sikeres megoldásaival, három negyed után 62-59 állt a kivetítőn. Markovic pontjaival tovább hízott az előnyünk, majd egy pontra jöttek a vendégek, Forray időt kért, 66-65. A fiúk bátran vállalkoztak, de a triplák kiperdültek mindkét oldalon, aztán elléptünk, ám gyorsan egalizáltak a gyorsan éledő látogatók, 70-70. Vojvoda labdája a gyűrűben landolt, Ahmad blokkolt, Turner betörés után köszönt be, vezetettünk, de a következő akciónál egyenlített a Debrecen. A zárás előtt nyolc másodperccel Forray időt kért, 74-74. Az utolsó akció a miénk volt, Turner pontos átadása nyomán Ahmad ziccere a gyűrűben landolt, azonnal meg is szólalt a duda, 76-74-re nyertünk, izgalmas összecsapáson.

5 hozzászólás

5
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
nyolcmegnyolcorszagalamaMendezVadkakas Recent comment authors
orszagalama
Olvasó

Hajrá Fehérvár!! Sikerült visszavágni! Reméljük hamar kiegészül a keret és mindenki harcra kész lesz. Gyerünk fiúk!!

Mendez
Olvasó

Na hál’isten Vojci lubickolhatott egy kicsit a gyerekmedencében.
Jár neki a keksz.

orszagalama
Olvasó

Fejezd már be te állat. Te kisstílű pöcs! Mint az óvodás hülye gyerek olyan vagy.

nyolcmegnyolc
Olvasó

Megártott a meccs dömping?

Vadkakas
Olvasó

Jó lesz ez.

Hajrá DEAC!

HIRDETÉS

Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

Hirdetés

Hírek

Hirdetés

Facebook