Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A második játéknapon is kikapott a korosztályos válogatott a debreceni BL-ben

14 ponttal nyert a Tenerife.

Team Debrecen – Lenovo Tenerife 50-64 (11-23, 16-14, 11-13, 12-14)

Youth Basketball Champions League, 2. játéknap.
Debrecen, Oláh Gábor Aréna
Játékvezetők: Edgard Ceccarelli (Franciaország), Carmelo De La Rosa Alvarez (Puerto Rico), Mbaye Seye (Szenegál)

Team Debrecen: Kékesi Kolos 9/2, Lukácsi Gábor 12/3, Rosta Péter 5, Tallós Levente 8/2, Angyal Medárd 3. Csere: Márkus Balázs 3/1, Hanzély Viktor -, Flasár Zalán 6, Keller Bendegúz -, Szemerédi Levente Béla -, Mezőfi Márk 3, Szita Márton 1.

Tenerife: Pablo Grima Lorenzo 2, Noah Norgaard 22/2, Sergio Garcia Morales 5/1, Babel Yitu Lipasi 6, Mohamed Sangare 14. Csere: Oscar Peña Lopez -, Jose Antonio Oramas Martel 7/2, David Delgado Saura 3/1, Alejandro Guerra Lozano -, Rafael Rodriguez Galvan 5/1, Jorge Garcia Garcia -, ivan Benjamin Esteban Glader -.

A mérkőzést Norgaard két pontosa után Lukácsi triplájával kezdtük meg. Mindkét csapat lassan kezdett, a negyed feléig mindössze 3 kosár született. A mieink a keddi meccshez hasonlóan jól kezdtek, többet birtokoltuk a labdát és jobban is küzdöttünk érte. Jól is játszottunk ebben a szakaszban, viszont helyzeteinket nem tudtuk értékesíteni. Az utolsó 4 percben jötta fordulópont, itt négy gyors akció következett, melyből spanyol ellenfelünk 2-őt a vonalon kívülről tudott átjuttatni a gyűrűn, 11 pont hátrányba kerültünk. Hosszú idő után Kékesi tudott ismét magyar kosarat szerezni a 8. percben, erre nem sokkal később Garcia válaszolt egy trojkával. A negyed hajrájában a csapatok büntetőkből szereztek pontokat, 12 pontos hátránnyal vonultuk le 10 perc után. (11-23)

A második játékrész jól indult. Lukács kontakt ziccere után, Kékesi távolról szerezett 3 pontot, ezzel 6 pont már csak a különbség, a vendégek időt kértek. Nem sokkal ezután bedobtuk a második triplát is, ismét Lukácsi volt eredményes. 1 perccel később Sangare tudott hosszú idő után ismét pontot szerezni a Tenerifének. A negyed felénél még mindig közel volt a válogatottunk a vezetés átvételéhez. Rosta tudta 4 ponton belül tartani a hazai gárdát, de sajnos ez nem sokáig maradt így. Sangare büntetői és Martel 3 pontosa ismét nagy előnyt adott a spanyoloknak. A félidő előtt 1 perccel Flasártudott egy 2+1-et véghez vinni, ezt Norgaard nem hagyta annyiban, ő is egy duplát dobott. A duda előtt még Rodriguezis betalált közelről, így 10 pontos hátránnyal mentünk a pihenőre. (27-37)

A 3. negyed elején Norgaard tudott a csendesebb második játékrész után ismét szép játékból pontot szerezni. Rodriguezmegint betalált, ezúttal messziről, 15 pontra növelte az előnyüket. Az első sikeres magyar kísérletet Lukácsi vitte véghez a 3. percben, ellenfeléhez hasonlóan a vonalon kívülről talált be és eközben szabálytalankodtak is ellene, így +1-et is dobhatott (30-42). Ezután a csapatok két percig büntetőkből voltak eredményesek, a meccs következő akciópontjára az 5. percig kellett várni, ezt ismét Norgaard szolgáltatta. Pethő Ákos időt kért, de ez nem sokat segített, falt nélkül nem tudtuk megállítani az ellenfelet. Szerencsénkre a vonalról több dobást is kihagytak. Sangare Norgaard rosszul sikerült 3-as kisérletét tudta leszedni a palánkunk mellől, ő pedig már nem hibázott, 16 ponttal vezetett a Tenerife (31-47). Csaptunk a 3. és a 8. perc között bár jól támadott, nem tudott pontot szerezni. Ezt a sorozatot Szita Márton szakította meg egy sikeres büntetővel, következő befejezett akciónkból pedig 3 pontot hoztunk össze.Kékesi dobta be a negyed utolsó befejezett helyzetét. (35-50)

Elkezdődött az utolsó 10 perc. Az első játékból Sangareegyből meg is szerzi csapata 52. pontját, őt Lipasi követi, aki keményen bezsákolja a labdát, a magyarok mestere egyből időt kér. Kétszer hibázott a válogatott a timeout után és az ellenfél az egyik hibát könyörtelenül kihasználta. Rosta lépéshibája miatt vették el tőlünk a labdát, ebből Martel tudott messziről profitálni. Ezután Lukácsi adta el a labdát, ezt a kontrát viszont Pablo Grima kihagyta. Márkus Balázs fedésből zörgette meg a hálót, mindezt 3 pontot érő részről tette, 13 pont a különbség (44-57). Nemsokkal később a másik oldalon hatalmas hibát láthattunk, Norgaard rossznak tűnő ziccerét Lipasi próbálja meg visszahelyezni, az azonban így is kipattan. A spanyoloknak ez után már nem kellett sokatidegeskedniük, Sangare fél perccel később ismét betalál. 3 percen keresztül csak 2 büntető halad át a hálón, a csendet Delgado törte meg egy trojkával. A magyar védelem továbbra is jól működött, az utolsó 3 percben ellenfelünk 1 alkalommal volt csak eredményes. A mérkőzés végéig még pár büntetőt tudtunk értékesíteni, így végül 14 ponttal maradtunk alul. (50-64)

Tudósítás: Harcsa Zsombor

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
HajráMagyarKosárlabdaNamár Recent comment authors
Namár
Olvasó

Most akkor ez debreceni csapat vagy korosztályos válogatott?

HajráMagyarKosárlabda
Olvasó

A válogatottunk játszik Debrecen néven

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés