Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A második is sima volt! Fél lábbal a négy között a Falco

Az Egis Körmend becsülettel küzdött, de nem tudta megnehezíteni Perlék dolgát.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 80-97 (15-23, 19-21, 20-24, 26-29)

Bajnokság, playoff, 2. mérkőzés
Körmend Városi Sportcsarnok
Papp P., Frányó P., Minár L. B.

Egis Körmend: Ireland 12/6, Thames 20/12, Mócsán -, Simons 11/3, Taylor 19. Cserék: Durázi 4, Ferencz 6/6, Takács 6, Tóth N. -, Németh -, Balogh M. 2.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 11, Benke 19/15, Doktor ,Bruinsma 14/3, Keller 9. Cserék: Perl 20, Barac 14, Anderson 10/3, Doktor -, Dancsecs -, Kovács B. -.

Meglehetősen idegesen kezdtek a csapatok, rengeteg volt a hiba, a találkozó első kosarára kér percet kellett várni, Ireland dobott be egy tempót. A másik oldalon Brunisma dobott be egy büntetőt a kettőből, Váradi duplájával viszont már átvette a vezetést a Falco. Benke triplája után 2-6 volt a táblán, a Falco válogatottja két büntetőt is bedobott. A másik oldalon Simons szerzett kosarat. A tízet viszont a Falco érte el először, Váradi büntetőivel. A körmendiek Perl betörése után kértek időt, 6-14 volt a táblán. Taylor duplájára Benke válaszolt triplával, már kilenc volt közte. Ireland triplája jókor jött a hazaiaknak, de Benke – egy szenzációs támadás után – azonnal válaszolt rá, szintén hármassal. Taylor jól büntetőzött, Ferencz bravúrtriplát dobott. Ötre zárkózott a Körmend. A negyed csattanója Benke nevéhez fűződik, újabb tripla szottyant a körmendi gyűrűbe. 15-23.

A Falco tízre növelte előnyét, sőt Anderson büntetőjével már át is lépte a lélektanilag fontos határt. Durázi szerezte meg első kosarát, Barac válaszolt rá, majd szintén ő nyitotta tovább az ollót, időt kért az Egis Körmend. Perl kosarával lett tizenöt pont a Falco előnye. A szombathelyiek a játék minden elemében jobbak voltak ebben a periódusban, a Körmend rosszul dobott, akadozott Ferenczék támadójátéka. A Falco sokszor már azt is megengedte magának, hogy cifrázza a játékot. Igaz Barac zseniális kosarára, Ferencz triplával tudott válaszolni. A negyed utolsó kosarát Taylor szerezte, szép zsákolás volt. 34-44.

Thames triplájával kezdődött, Bruinsma duplájával folytatódott a második félidő. Takács kosarával 39-46-ra zárkózott a Körmend. A Falco azonban gyorsan magára talált, Keller zsákolását követően ismét tízzel vezettek. Perl nyitotta tovább az ollót, Thames triplával válaszolt. Benke is betalált, ismét tíz volt közte, Bruinsma triplája után pedig már talpra ugrott az egész szombathelyi kispad. Thames kosarára, Váradi azonnal, Keller kicsivel később válaszolt. Időt kért a Körmend. A Körmend derekasan küzdött, de Antonisz Konsztantinidesz csapatában nem volt meg az átütőerő, ahhoz, hogy komoly veszélyt jelentsenek a sárga-feketékre. 52-67.

Az utolsó negyedben is a Falco akarata érvényesült, a piros-feketék időkérésekkel próbálták felrázni a csapatot, de a szombathelyiek, a magabiztos előny tudatában, remekül kosaraztak, a győzelmük nem forgott veszélyben. A húszpontos határt Barac kosarával lépték át. Az Egis Körmend azonban az utolsó pillanatig küzdött, hogy ne legyen csúfos vereség a vége, így egy kicsit tudtak kozmetikázni az eredményen. 80-97.

A párharc állása 2-0 Gasper Okorn csapatának, nagyot léptek a legjobb négy közé.

Fotó: Vágvölgyi Bálint/ugytudjuk.hu

68 hozzászólás

68
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
22 Comment threads
46 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
36 Comment authors
JR.BenitezMendezBozicBordenMarillion Recent comment authors
JR.Benitez
Olvasó

Lehet szidni a kopaszt hogy zsarnok, meg diktatúra van. De az már fáj nézni hogy mennyire nincs semmi játéka a Körmendnek. Ne csak a légiósokat szidjátok. Fepu, Mócsán, Durázi. Hétről hétre istenitve vannak.plusz az istenitett fiatalok. A 2 szidott embert nem említettem. Németh és Tóth. Na ha ez jogos, akkor 4 közepes légióssal is jobbnak kellene lenni. Ez annyira nem olcsó csapat ám igy edző és játékos cserékkel. Tegnap úgy nyertünk simán hogy volt 4 hazai tripla ami tanácstalanság után csak úgy ráhányva…. És bement. Van baj szomszédban, de nem mindenért a kopasz a felelős.

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Mindenben egyetértek, azt leszámítva, hogy nem Fütyi elvtárs a felelős. Ha nem ő, akkor ki ? Mindenben ő dönt…

JR.Benitez
Olvasó

Nem csak ő..

balldontlie
Olvasó

Persze, sok más ember is hozzátett az egészhez, de sajnos nyílt titok, hogy nincs olyan döntés, ami nem megy át Bebes leokézása nélkül. Döntések, a teljesség igénye nélkül: Zsiga 3 év, edzői papírokkal nem rendelkező huszonéves másodedzők, rookie irányító rossz pedigrével eltitkolt sérüléssel érkezik és nem cseréljük, sír a szerkezet egy fizikális négyesért: Simons jön, Thames túlpörög és túl nagy rajta a nyomás: hozunk egy kifejezetten buta irányítót, nyílt titok az edzőcsere és már nem lehet elbagatellizálni annak szükségességét: megvárjuk, hogy az új edző már ne tudjon belenyúlni a keretbe… stb stb és ez csak a felszín. Konkrétan a légiósokba… Olvass tovább »

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

“Buta irányító” ???!!!! Kicsoda???!!!! Ireland?? Na, ne már ! Ha ő nem lett volna, akkor most a Kaposvár meg a Zete ellen mehetnének a “rangadók”. Az egyetlen kosaras az egész körmendi keretben, akinek (támadó)játéka, kosárral veszélyes megmozdulása, egyáltalán bárminemű piaci értéke van, talán Taylor mellett. Bármelyik csapat edzöjeként szívesen látnám, már csak a hozzáállása miatt is. Szöges ellentétben a fantasztikus körmendi magyar játékosokkal, akik-hangsúlyozom- együtt nem érnek lassan egy játékost. 🙁 olvastam egyébként a bckormenden, hogy azok a szemét statgyáros légiósok elveszik a lehetőséget a magyarok elől…. nos, ha az a cél, hogy szórakoztató legyen a vendégkönyv, akkor jó úton… Olvass tovább »

balldontlie
Olvasó

Jó, fogalmazhattam volna árnyaltabban is, ez igaz 🙂 De a többi a lényeg ennél a threadnél. (Vendégkönyvből hsz-t kiemelni és azt kollektív véleményként eladni nem volt szokásod eddig)

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Eztán sem lesz. Bocs, ha félreérthetően fogalmaztam!!

mte7
Olvasó

Sima volt,persze h sima volt..gyengék vagyunk mint támadásban,mint védekezésben..
Amikor ettől a Jászberénytől hazai pályán kikaptunk,na akkor főtt nekünk le a kávé,akkor megmutattuk,h mire számíthatunk a továbbiakban…de mindig az edző,edzők mennek ők a hibásak..de vannak vezetők,játékosok akik lapítanak a vereségek után..a szurkoló mindig optimista,várja a csodát,szezon előtt vesz három bérletet,lát két mérkőzést,több mint százért…

Ui.:2-0,még mindig lehetne 2-3.
Az U-csapat szereplése,gyógyír
a sebekre..őnekik nagy gratula…

zetekosarak
Olvasó

Jobb sajnos a Falco, a magyar bajnokságban a legjobb. Ui: Mócsánt szívesen átvesszük…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Csak a korábbi hozzászólásomat tudnám megismételni. Itt is most csak egy dolgot emelnék ki: Körmenden NEM a légiósokat kéne ezerrel fikázni… Hanem elgondolkodni a szakmán… elgondolkodni, hogy mire fel kapnak – nem kevés – fizetést a magyar kedvencek. Lassan már ott tartunk, hogy heten nem érnek egy játékost!

pirosf
Olvasó

Reális eredmény.
Pénteken…akarom mondani jövőre visszavágunk! 🙂

Praenoricum
Olvasó

Gratulálok a Falconak a győzelemhez. Pénteken le kell zárni ezt a párharcot. Ebben a helyzetben mindkét csapatnak ez az érdeke. Így Körmenden több idő lesz rendet tenni, A Falco meg készülhet a következő ellenfélre. Amikor a ciprusi, azt mondta úgy kell játszani, mint a döntőben, akkor nem gondoltam, hogy a két évvel ezelőtti döntőre gondol.

donnarumma
Olvasó

Sztem jol kuzdott az Mte, teljesen vállalhatoan jatszottak.Ennyivel jobb jelenleg a Falco

Borden
Olvasó

1,2 milliárdból, ebben nem tudom benne van-e a karácsonyi ajándékotok is, szóval ennyi pénzből nem nehéz levenni a legfelső polcról bárkit. Nem tudom a később érkező d…kóros zsoldos qvát ki fizeti, mindegy is. Igyekeztem kifinomultan közölni, hogy feneketlen a pénztárca nálatok, de remélem ez jövöre már nem így lesz. De ettől függetlenül a mi dilettantimizmusumk okán 2-0 nektek, meg az, hogy egyáltalán most kell(ett) játszanunk veletek. Hogy a Williams helyett nem egy benga zsiráfgondozót hoztunk a festékbe, hogy sokáig nem jött helyette senki, majd jött Simmons, aki ugye…. Na itt főtt le nekünk a kávé erre a szezonra. Ellenkező esetben,… Olvass tovább »

Bozic
Olvasó

SŐT!! Az az 1.2 milliárd az valójában 5.5 mrd.
Megvettünk mindenkit IS!
Jövőre Anderson helyett Doncic jön és ha Bruinsma nem marad, LeBron papa érkezik helyette.

Marillion
Olvasó

Na ez a különbség emberileg…te okádsz a csapatomra…én meg várom vissza az elitbe a csapatodat…tudod én még tudom,hogy ki hozta be a Megyébe az élvonalbeli kosárlabdát…Igen nálunk van pénz kimagasló eredményekhez arra alkalmas játékoskeretre…és nagyon bizom benne hogy még jó pár évig élvezhetjük ezt a szintet….

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Részemről respect irányodba, lényegében valamennyi hozzászólásod okán. Sokan eltanulhatnák a szemléletedet és hozzáállásodat, Körmenden, Szolnokon, Oroszlányban, Fehérváron és Szombathelyen is!

Mendez
Olvasó

Ezt jó, hogy leírtad Borden kolléga mert így biztosan tudjuk, hogy mennyire is fáj ez Neked, hogy évek óta már-már hagyományszerűen kapjátok a söprűt a Falcotól. ???

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Ő legalább nem játssza meg itt az intelligenset, mint páran közületek. Nem rád gondoltam(te nem tudod megjátszani sem), hanem az ilyen lájtbringör, meg kádé-félékre… akik amúgy sokkal durvábbakat írnak le, aminek ráadásul köze nincs a sporthoz, meg a másik csapat utálatához. De az ilyen pondrók jópofiznak legjobban, ha egy szolnokival találkoznak a való életben. Akkor valahogy elmarad a tiszázás-árvizezés…

Mendez
Olvasó

Már megint nyomod itt az ostoba kitalált történeteidet.
Jópofizni egy buckásnak hát persze.???
Fújd csak tovább szépen azt a bizonyost te ?️‍?

donnarumma
Olvasó

Én 2000 ben 2 hétig rakodtam katonaként a homokzsákokat-Szolnokon is…

donnarumma
Olvasó

Jól van?

vasipasi
Olvasó

Valaki megtudja nekem mondani, hogy miben lettünk jobbak amióta Zsiga elment??? Ha az arányokat nézzük is ezerszer lehangolóbb kép azóta, a Zsigával aratott győzelmeknek köszönhetően vagyunk a nyolcban is.
Nem sírom vissza, csak ez is bizonyítja, hogy micsoda dilettáns döntések születnek nálunk.

Pbask
Olvasó

Ezért írtam már a ciprusi leigazolása után, hogy nem értem, én nem tartom jó edzőnek, utoljára se alkotott maradandót.
Plusz én úgy látom, az ígéretes Mócsán a kezei alatt szépen le lett építve.
Ez van, én így látom.

balldontlie
Olvasó

“Mócsán a kezei alatt szépen le lett építve.”
Knézy Jenő tutulta ezt egész meccsen a múltkor, miközben előtte Bálint 3 hétig nem edzett sérülés miatt.

Pbask
Olvasó

Helyzet nincs rá, egy épkézláb figura, egész egyszerűen el van bújtatva.
Evan is sérülés miatt kihagyott közel másfél hónapot, majd a következő meccseken ott folytatta, ahol abbahagyta.
Vészmegoldásnak jó volt a ciprusi, de én hasonló játékra emlékszem akkor is, mikor itt volt pár éve.

balldontlie
Olvasó

Ja hát kijátszott helyzetünk csak Durázira volt ma is, de rá is csak azért, mert ha ő volt a pályán, akkor Bruinsma nem lépett ki 😀 Felesleges sajnos ilyen aspektusokból elemezni ezt a párharcot vagy bárki felett pálcát törni. Pénteken vége 🙂

donnarumma
Olvasó

Evan ott folytatta? 3 meccsen keresztül nem találta el a gyűrűt…

Pbask
Olvasó

Szolnok ellen tért vissza, ahol nem kapott sok időt, de abban kis időben jó volt. (14 pont – 19 VAL) 17 perc alatt. Utána Körmend ellen játszott, 19 pont, 23 val. Végül Alba ellen zártuk az alapszakaszt. 23 pont, 32 val. Utána jött a kupa, Pécs ellen, ugye az ő teljesítményét nem kell bemutatni, mikor triplát triplára halmozott. 26 pont, 39 VAL. Szolnok elődöntőnél 14 pont, 28 val. Debrecen ellen volt egy rosszabb meccse, meg az első Körmend ellenin. De mivel sérülése utáni számok,statisztikák megkérdőjelezhetetlenek, és a gyengébb teljesítménye nem is ezután, hanem 5 lejátszott meccs után jött elő, kimerem… Olvass tovább »

donnarumma
Olvasó

A sérülése elött nem volt ekkora hullámvolgye, hogy 3 meccsen betlizzen zsinórban.
Tehát NEM úgy folytatta, ahogy elötte abbahagyta..Elötte 20 meccs 18 jó 2 gyengébb a sérülése óta 4jó 3gyenge-szerintem ez nem ugyanaz

Vulcano
Olvasó

Ezentúl akkor Bruinsma lesz a bűnbak?

donnarumma
Olvasó

Ezt miből kombináltad ki?

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Attól még, hogy egy magát “sportriporternek” hazudó, okádék szintig elfogult ripacs állítja ezt, még lehet is benne (legalább részben) igazság. Hogy miért, azt nem tudni, de Mócsán tényleg egyre gyengébbeket hoz. Vonalra pl. nem is emlékszem a részéről…

SárgaPárna
Olvasó

Amíg a Bebes nem üldözött el mindenkit ilyen edző, mint ez a ciprusi kb. 20 volt, aki meg jobb volt nála 15.
De hát így működik ez, ha hülye vagyok valamihez és mellé még akaratos is, akkor elüldözök mindenkit, megveszek, vagy megfélemlítek és máris én leszek a legokosabb…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Totálisan igaz.

Redbid
Olvasó

Nem látod a fától az erdőt 🙂
Persze jó nagy darab az a kopasz f@sz, valahol érthető. 🙂

Tehát télleg, valóban ő a különbség, nem is a “százmillákért” felépített “kedvenc csapatod” abból fakadó minőségi különbsége, előnye! 🙂
6-8ig bárkivel ugyanez lett volna, és nem azért mert ők is annyira gyengék volnának, hanem ti annyira kiemelkedtek a mezőnyből!!

Marillion
Olvasó

Az utolsó EDZŐ körmenden Teo Csizmics volt….de neki még használhatóbb játékos kerete is volt…Falco szúrkolóként is remélem visszatér majd a Kőrmend arra a szintre amivel Vas megyében színvonalra vitte ezt a sportágat! Remélem a köv. mérkőzésen lezárjuk a párharcot….és tudunk kicsit pihenni a következő körökre! HAJRÁ FALCO!!!!

Marillion
Olvasó

Teo Csizmics…neki a kis újjában volt az edzői szakma…és mellé egy használhatóbb játékoskeret…és tele a nézőtér…ami a játékosoknak is + adrenalin…

IstiPisti
Olvasó

Nagyon kellene kutakodni , hogy mikor játszottunk ennyire elgondolás nélkül , lelketlenül , ráadásul bűn gyengén .
Nagyon szomorú ez .
MTE

Sajka
Olvasó

A Körmend az idén nagyon mellényúlt az edzőkkel és a légiósokkal is. Ez a Konsztantinidesz sem jobb az elődjénél. Belenéztem ebbe a meccsbe, meg a múltkoriba is. Szerkezetileg is gyengék, a Falcó más kategória most. Az egy Taylor a palánk alatt…aztán semmi. Tóth Norbert vajon mire kapja – a hírek szerint nem kevés – bérét?? Az alsó poszton a rastahajú Ireland és Thames is a statot fényezi most már a jövő idényre gondolva, nem csapatjátékosok. Ferencet négyes poszton használni vicc. Azt hiszem, hogy Körmenden nem különösebben bánják, hogy szombaton vége lesz számukra a bajnokságnak. Aztán jövőre újra kell gombolni nekik… Olvass tovább »

SárgaPárna
Olvasó

Igaz, hogy pénteken este Motoros viszi ki a bécsi reptérre a körmendi légiósokat meg a szigetország legjobb edzőjét? 🙂 🙂
Amúgy imádom a Mindigót, hallatszik a tébolyult nyöszörgés a körmendi VIP-ből! 🙂
És engedjétek meg, hogy Mócsán mai, nemzetközi szintjéhez is gratuláljak!

piros710321
Olvasó

A COVID legyen veled, te kis pöcs!

SárgaPárna
Olvasó

Tehetetlenség, düh, primitívség? Azért ezt a hozzászólást mégsem kérte tőled a tébolyult gazdád…
De elnézem neked, megbocsájtok faszkalap.

SzhelY
Olvasó

Apád is az mert legyártott

Csippa
Olvasó

te irsz primitivségről, azért ez több, mint vicces, mondom ezt úgy, h egyik csapat szurkolója sem vok 😉

2lee14
Olvasó

Szép volt fiúk!??

Kendeffy Botond
Olvasó

A jobb, gazdagabb csapat nyert simán. Gratula a sárgáknak! Mi csak egy jobb jövő szezonban reménykedhetünk.

crazybasket
Olvasó

-Hatalmas gratuláció, nem hittem volna, hogy ez ilyen sima lesz, azthittem ma jobban fog kaparni a körmend! Le a kalappal srácok!!!??
-Mindenesetre én aztgondolom, hogy ha ma van egy Delas a körmendben, ezt a meccset behúzzák..
-“A holnapi találkozót úgy fogjuk fel, mintha egy döntő, végső ütközet lenne…”
Tehát akkor ma is bajnokok lettünk a ciprusi szerint a “szentélyben”!?

KD
Olvasó

Én megjósoltam…..Pénteken továbbjutunk. Hajrá Falco!

CSAK AZ MTE
Olvasó

Gratula a Falconak és a normális szurkolóknak! Ez az év, a Ti évetek!
Csak az MTE!

BL menetelés
Olvasó

Ez IS!!!!!

CSAK AZ MTE
Olvasó

Böff, böff, böff!

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

CSAK AZ MTE hozzászólása és gratulációja a NORMÁLIS szurkolóknak szólt. Megint eltévesztetted a házszámot. 🙁

Balázs
Olvasó

Köszönjük! Bízzunk benne, hogy élőben is lesz lehetőségünk a szurkolásra!

BL menetelés
Olvasó

körmEND!!FEPU,FEPU! Egy CSAPAT VAN VAS Megyében hej hej! Mi vagyunk a CINEGÉK ti meg a verebek!

CSAK AZ MTE
Olvasó

Na pont az ilyen idiótákra nincs szükség! Sajnos az ilyen hülyegyerekek járatják le a Falco táborát! Sajnálom, hogy miattad és társaid miatt ítélik meg a szombathelyi szurkolókat!

BL menetelés
Olvasó

Miattad meg a körmEND-it!Most puncsoltok meg hajrá Vas megye. meg kussoltok máskor meg végig a FALCO ellen szurkoltok Gangeszpartiak. De megnyugtatlak mi hasonlóképpen vagyunk veletek parasztok! Ugorj el a tescóba még tudsz venni seprűt. Lassan szép kis gyűjteményetek lesz belőle!

CSAK AZ MTE
Olvasó

Kisfiam! Nagy a szád, én nem bújok nevek mögé mint Te. Ha nem tetszik a kritika, gyere és keress Körmenden az állomáson lévő vendéglátó egységben! Tudod, ott ahol a normális szurkolókat szolgálom ki meccsek előtt, után! Te biztos nem voltál köztük! Szerintem csak egy fotel huszár vagy, akinek itt nagy a szája! A gond, hogy magadból indulsz ki!

SzhelY
Olvasó

Gyökér majd 4 év után mikor elapad a gempa mehetsz nézni megint a kombinátot a kiscsarnokba butus

kormendinekjo
Olvasó

Hajrá Körmend! Csak az MTE!

csakakörmend
Olvasó

A neved hát..manapság nem olyan jó az..sajnos..lesz ez még jobb is..talán egyszer..ha a tudjuk ki nem kotnyeleskedik a szakmába..?

Yellowblack
Olvasó

Feput ne bántsuk neki kijár a tisztelet. Hajrá Falco

Marillion
Olvasó

Ritka sportszerű és emberileg…is abszolút szerethető személyisége van még ellenfél szúrkolójaként is Ferencz Csabának….őt nem kell ide fel emlegetni,ne bántsd…..

hopehely
Olvasó

Szlovén STREETBALL helyett ciprusi?

Hmafino1
Olvasó

Nem megsértve a Körmend csapatát, de nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

mte7
Olvasó

Szép volt fiúk!!!!!
Nagy gratula!!!!!
????

Petike97
Olvasó

Nem gondoltam volna,hogy ilyen sima lesz.Szép volt srácok.így kell ezt.nagy formában vagyunk.Meglesz az a 3-0.Falco??

tortajanos
Olvasó

Az eredmény alakulása
https://kepkuldes.com/image/9ZUwKc

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés