Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A második félidőben nagyot ment, és nyert a DEAC

A végén pedig volt lehetősége a Paksnak.

  •   

Atomerőmű SE - DEAC 74-75 (22-15, 20-20, 15-23, 17-17)

Bajnokság, 18. forduló
ASE Sportcsarnok
V.: Benczur T., Tóth C., Török R. (Farkas Z.)

Paks: Evans 16/3, Faust 9/3, Coleman 8/3, Lóránt 10/3, Putney 8/3. Csere: Kovács 9/3, Kis -, Velkey -, Jackson 14.

DEAC: Moody 10/6, Polyák 7/3, Manigat 8/3, Drenovac 8/6, Tóth Á. 14. Csere: Somogyi 7/3, Harrison 9/3, Bognár 12/3, Omenaka -.

A férfi élvonal 18. fordulójának zárómérkőzésén a tabellán harmadik Paks látta vendégül a hetedik Debrecent.

Kobe Bryant tiszteletére mindkét csapat lejáratta az első huszonnégy másodpercet. Putney 2+1-es akciójával indult meg a pontgyártás, majd a hazai center zsákolhatott egy eladott labda után. Manigat triplájával zárkóztak a vendégek, de Faust egyből betalált. Polyák is sikeresen kísérletezett a triplavonalon túlról, egyre jött fel a DEAC, sőt, az ő kettesével fordított is (7-8). Egy hosszabb gólcsend után belelendültek a felek, három perccel a negyed vége előtt kettővel mentek a vendégek. Evans zsákolásával egyenlített, Faust triplájával pedig át is vette a vezetést a Paks (8. perc: 16-15). Innen futott még egy 6-0-át az ASE, hétpontos előnnyel zárta a felvonást. 22-15.

A második játékrészt is a hazaiak kezdték jobban Jackson kosara után már tízzel mentek, időt is kért Kovács Adrián (29-19). Innen Harrison és Tóth révén zárkóztak a vendégek, de Evans és Jackson visszaállította a tízpontos különbséget. Bognár büntetői következtek, majd Dzunics kért időt a negyed derekánál. Bognár ezúttal faulttal együtt küldte a gyűrűbe a labdát, így már csak öt volt közte. Ekkor jött Putney hármasa, és Evans kettese, közte pedig újra tíz. Ebből egy triplával még sikerült faragni a fekete-mezeseknek, 42-35-tel mentek a csapatok a nagyszünetre.

Nagyot robbantott a fordulás után a vendég csapat, 8-2-t futottak, így volt egy is közte. Bognár és Tóth ponterős játékával egyenlített is a Debrecen, sőt, Harrison középtávolijával fordított is. Braniszlav Dzunics kért időt, jogosan, hiszen hét perc alatt nyolc pontot dobtak a fiai. Jacskon és Evans gyorsan visszavette a vezetést, amire még Faust is rápakolt kettőt, ezúttal Kovács Adrián hívta magához az övéit. Moody lépett előre, két triplát is bedobott egymás után, megint a Debrecennél volt az előny, ami maradt is a negyed végére. 57-58.

Továbbra is jó lendülettel játszott a DEAC, a záró felvonásban volt, hogy öt ponttal is vezetett. Ekkor érkezett Kovács hármasa, amivel felléptek kettőre a hazaiak, de egy eladott labda után Harrison négyre növelte a differenciát. Evans kapott egy blokkot, ami után Polyák is ziccerezhetett, 64-70-nél kértek időt a hazaiak, három és fél perc volt vissza ekkor. Lóránt zárkózott, de Coleman triplája kimaradt, Harrison büntetett egy triplával (66-73). Polyák kapott egy sportszerűtlent, Coleman csak az egyik büntetőt dobta be, de Jackson az ezt követő labdabirtoklásból eredményes tudott lenni (69-73). Ötvenhárom másodperccel a vége előtt a hazaiak támadhattak, amikor Lóránt hármasa került a gyűrűbe, egy volt közte, időt kértek a vendégek. Moody betörése közben szabálytalankodtak, az irányító mindkét büntetőjét bedobta. A túloldalon Evans volt hibátlan, huszonnégy másodperccel a vége előtt eggyel ment a Debrecen (74-75). Moody eladta a labdát, de a gyűrű közvetlen közeléből nem tudott betalálni Coleman, így a második félődőben nagyot futva nyert a DEAC. 74-75.

Fotó: deac.hu

 

 

  •   
20 hozzászólás

20
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
12 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
17 Comment authors
dballKreMaestro.44Benibenderrylredmiller Recent comment authors
dball
Olvasó

Nem sok babér termett tegnap a debreceni csapatoknak. A DEAC viszont elképesztő nagy vigasz volt. Szép volt srácok, hatalmas győzelem!
Ui.: Kérném szépen a debreceni károgókat, akik eddig azt hajtották, hogy micsoda hulladék egy csapatunk van az edzőtől a játékosokon át. 🙂

derryl
Olvasó

Azt hiszem, ez a forduló mindent vitt, az ASE tette fel az i-re a pontot. Vannak véletlenek? Ha ezeket a meccseket valki megjátszotta így….!

Beniben
Olvasó

Csak hármat…de már bánom, hogy ilyen kis téttel…😱🤓

derryl
Olvasó

Sajnálom, hogy nem robbantottad a bankot!

Modus operandi
Olvasó

Gratulálok Debrecenbe! Külön gratulálok Ádinak! Nagyon hiányzik az Olajból!
CSAK AZ OLAJKA!

LaBe
Olvasó

Nem hiszem el hogy pont ilyenkos nyer a a Pécs is meg a DEAC is idegenben. Ráadásul ilyen szoros meccsen.

Igyvan
Vendég
Igyvan

Azért ez nem semmi..
Meg szerencse nem raktam meg mixen a mai meccseket..

pbask
Vendég
pbask

MI FOLYIK ITT KÉREM SZÉPEN? 😀
Gratula DEACnak,jön Miló,keményen beleszólhatnak ők is a végelszámolásban.

Leonidasz
Olvasó

Elbasztuk, nem kicsit, nagyon.

Vadkakas
Olvasó

Az igen! Bravó!
Itt is pesszimista (mint pl Szolnok ellen) voltam, mert legendásan nem tudunk idegenben nyerni, de most úgy tűnik megmozdult valami… (új edzői team?)
Csak így tovább!
Hajrá DEAC!

vaino
Olvasó

Nagyszerű győzelem, Hajrá DEAC!!! 🙂

Red ball
Olvasó

Grat a Debrecennek!
Nem emlékszem még olyan fordulóra, amikor az összes meccs meglepetés volt.

Csapajev
Vendég
Csapajev

Az első öt cumizott…. Eléggé érdekes forduló volt ez…. 🙂

Feffo
Vendég
Feffo

Abból 4 otthon ez sem gyakori.

dball
Olvasó

Enyhén fejezted ki magad. Érdekes a köbön 😀
Mit mondjak? Minden büszkeséget félretéve mégsem a mi győzelmünk volt számomra a legmeglepőbb, hanem a Pécs győzelme Körmenden. A piros-feketék igazi oroszlánbarlangban küzdenek, az ellenfelek réme. Az OSE otthon bárkire veszélyes lehet, ami pedig a Berényt illeti…ideje volt már nyerniük. A Szeged ellen talán várható is volt.
Ezért szép a magyar kosár. Minden lehet és mindennek az ellenkezője is.

Expert
Olvasó

Hát, ez is LOL. Mi kell még a Paksnak a döntőhöz (vagy a felsőházhoz)? Pedig minden versenytárs megtett mindent.

Paks II
Olvasó

Remélem megendgeded hogy egy költői kérdésre válaszoljak, Legsürgősebben játék kellene pár figura taktika,az kell nekünk sürgősen.

redmiller
Olvasó

Ott van Dzunics!🤣

KreMaestro.44
Olvasó

2009. 2013. 2017. 3-mal több bajnoki cím Bánénál, mint a Hírös Vá’osban. És akkor a Magyar Kupákat meg sem említettem. Jó, tudom, az a fránya költségvetés. Más érved úgy sincs…

redmiller
Olvasó

Most mi van???🤔
Ti reklámtok játékot, taktikát, pár figurát… 😁
Nem Dzunics a csapat edzője? Csak díszlet? 😲😲😲

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés