Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“A második félidőben megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek”

Edzői nyilatkozatok vasárnapról.:

:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász 83-71 (25-15, 12-27, 25-15, 21-14)

Milos Konakov, Falco: Gratulálok a csapatomnak, remek meccset játszottunk. Tudtuk, milyen csapat a Szolnok, és hogy egy meccsen akár többször is védekezést vált. Felkészültünk erre, de nem reagáltunk jól rá. A második negyedben volt egy 18-0-ás rohanásuk, ahol nem találtuk a játékunkat. A második félidőben viszont már sokkal jobban játszottunk és megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Támadásban és védekezésben is jó kosárlabdát játszottunk. Most jön egy kis pihenő, majd dolgozunk tovább.

Gasper Potocnik, Szolnok: Gratulálok a Falconak, jó meccset játszottak. Volt egy jó második negyedünk, de amúgy a szombathelyiek akarata érvényesült. Dominálták a meccset. Ez egy jó erőfelmérő volt számunkra, megmutatta, hol tartunk. A Falco bírta erővel, azt a ritmust, amit a BL-ben szokott játszani. Gratulálok nekik, mi pedig motiváltan várjuk a folytatást.

Kometa Kaposvári KK – Naturtex-SZTE-Szedeák- 89-74 (23-21, 18-22, 27-21, 21-10)

Ivan Rudez, Kaposvár: Sok volt a sérült az ellenfelünknél, ezért teher nélkül játszhattak. Washington szerintem a legjobb egy az egy elleni játékos a ligában, s az első félidőben nehezen tudtuk tartani, de folyamatosan nyomás alá helyeztük. Emiatt elfáradt, kihagyott néhány dobást és voltak eladott labdái is. Elégedett vagyok a csapat második félidei koncentrációjával, pláne azért, mert mentálisan nehéz volt a meccs. Elégedett vagyok a fiatalok játékosokkal, például Halmai Dániellel is, hiszen nagy hatással volt a mérkőzésre. Lehet, hogy nem került a statisztikai lapra pont a neve mellé, de kiválóan védekezett, fontos lepattanókat szedett és jó döntéseket hozott. Nem volt egyszerű a hetünk, Hendlein Roland ugyanis sérült, minden egyes edzésen fájdalmai voltak. Ennek ellenére játszani akart, mint egy igazi vezér. Nagyon köszönjük az erőfeszítéseit, mert ő fontos az együttesünknek. A szezon első felét három-hárommal zártuk és optimistán tekintünk a jövőbe. A szurkolók ismét szenzációsak voltak, megérdemelték ezt a győzelmet ők is, hiszen így diadallal búcsúztunk a Kaposvár Arénától. De ahogy a nagy múltbéli sztorikat hallottam, a Körcsarnokban igazi katlant tudnak varázsolni a nézőink.

Simándi Árpád, Szeged: Harminc percen át jól teljesítettünk, bár nehéz úgy játszani, hogy ennyi a sérültünk. Igazság szerint öt felnőtt- és négy U23-as játékosunk volt, rájuk is nagyon büszke vagyunk. A negyedik negyed elején kicsit megzavarodtunk, pár eladott labda miatt kinyílt az olló, onnan már nem tudtunk visszajönni. A terv az volt, hogy próbáljuk minél közelebb maradni, s ha úgy alakul, akkor a végén megragadjuk a lehetőséget. Mindentől függetlenül dicséret illeti a játékosokat, most az a legfontosabb, hogy a sérültjeink meggyógyuljanak és újra teljes csapattal tudjunk dolgozni. Gratulálok a Kaposvárnak és további sok sikert kívánok nekik.

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Heindrich Recent comment authors
Heindrich
Olvasó

Nem tudtuk levédeni a Kárpátok – Michael Jordanját. Hajrá OLAJ!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés