Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

“A magyar egy nagyon erős liga”

Mitchell Smith rájátszásba jutna a Zalaegerszeggel.:

:

A Zalakerámia ZTE KK új magasembere, Mitchell Smith legutóbb Finnországban játszott. A 24 éves, 208 cm magas kosaras a gárda másik amerikai játékosához, D’Mitrik Trice-hoz hasonlóan az előző szezonban kezdte meg európai karrierjét. Mitchell Smith a svéd, majd a finn liga után igazolt ZTE-hez, a klub honlapja készített vele interjút.

Korán eldőlt, hogy kosárlabdázó leszel?

– A szüleim is kosárlabdával foglalkoztak, emiatt mindig is komoly szinten akartam ezzel foglalkozni. Eleinte a baseballt jobban szerettem, mint a kosárlabdát, viszont ahogy egyre inkább nőttem, tudatosult bennem, hogy a kosárlabdával szeretnék komolyabban foglalkozni a magasságom miatt. Ekkor körülbelül nyolc-kilenc éves lehettem.

Az előző szezonban Svédországban kezdted meg az európai karriered, majd Finnországba igazoltál. Mennyire volt nehéz megszoknod az európai kosárlabda stílust?

– Eleinte nehéz volt, emiatt sokat néztem az európai kosárlabda mérkőzéseket. Az elején kicsit furcsa volt ez a teljesen más stílus, de az idő előrehaladtával egyre könnyebben sikerült alkalmazkodnom hozzá.

Miben látod a kettő közötti különbséget?

– A legtöbb amerikai játékos egyéni kosárlabdát játszik, leggyakrabban egy az egy ellen próbálja megoldani a dolgokat a pályán, míg az európai kosárlabda sokkal inkább alapoz a csapatra, a játékok során mindenki labdához jut, ez a stílus pedig sokkal jobban tetszik nekem. Néha itt is szükség van arra a mérkőzéseken, hogy egyénileg kell megoldanunk a különböző játékhelyzeteket, de csapatként játszva sokkal egyszerűbb érvényesülni és megnyerni a mérkőzéseket.

Miért igazoltál el szezon közben Finnországba?

– Újonc voltam, nagyon fiatal. Az akkori edzőmnek már megvolt a kialakított csapata, amiben kevés játéklehetőséget szánt nekem, így kevésbé tudtam neki bizonyítani. Úgy éreztem, hogy valami újra van szükségem, ahol meg tudom magam mutatni, ezért is döntöttem akkor a távozás mellett.

Mit tartasz a pályán legfőbb erősségeidnek?

– Azt gondolom, hogy nagyon atletikus játékos vagyok, gyors játékosnak tartanak a pályán, aki védekezésben is hasznos tud lenni. Jó százalékkal dobok, a lepattanókat is szeretem megszerezni, szóval megpróbálok lehetőség szerint a legtöbbféleképpen segíteni a csapatomnak. A pályán az a legfontosabb, hogy minél több dolgot megvalósítsunk abból, amelyet az edzői stáb kér tőlünk a győzelem érdekében. Emellett mindig is a csapat érdekeit tartottam szem előtt. Az egyéni statisztikámnál sokkal fontosabb nekem az, hogy a csapattársaim is sikeresek legyenek a pályán. A pályán kívül pedig a jó csapatkémia szerintem a legfontosabb, hiszen enélkül nehéz csapatként jó eredményt elérni.

Miért választottad csapatunkat az idei nyáron?

– Rengeteget beszéltem az edzővel arról, hogy milyen stílusú kosárlabdát szeretne a csapattal játszatni, tetszett az is, hogy fontos szerepet szán nekem.

Jordan Barnettel egy egyetemre jártál, aki az előző szezonban az egyik legkiemelkedőbb játékosunk volt. Beszéltél vele a csapatról, városról, az itteni körülményekről, mielőtt meghoztad a döntésed?

– Természetesen, amint megtudtam, hogy a csapatban játszott, egyből megkerestem. Nagyon jól érezte magát itt és ő is csak megerősített abban, hogy ez egy nagyon jó hely lehet a fejlődésem szempontjából. Neki is nagyban köszönhető, hogy végül aláírtam a csapathoz. A magyar egy nagyon erős liga, így nem túl egyszerű érvényesülni ebben a bajnokságban, de igyekszem minél jobban megfelelni az elvárásoknak. Mindig is szerettem a kihívásokat, teljesíteni a céljaimat, ezért úgy gondolom, hogy ebben a bajnokságban rengeteget fejlődhetek.

Sikerült eleget pihenned a nyáron?

– Korábban hazaértem, ezért volt pár hét, amíg a pihenésé volt a főszerep. Ezt követően viszont nagyon sok labdás és labda nélküli edzésen vettem részt. Egyéni képzéseken is részt vettem, hiszen szerettem volna minél jobb állapotba kerülni a felkészülés kezdetére.

A szabadidődben mit szeretsz csinálni?

– Szeretem videójátékokat, rengeteget Netflixezek, sok sorozatot nézek általában. De szeretem a természetet, sok időt tölteni a szabadban. Sétálni és felfedezni a várost.

Melyek akkor az első benyomások és hogy tetszik a város?

– Amikor megérkeztem, mindenki örömmel fogadott, a csapattársaimmal is rengeteget beszélgetünk, ami nagyon fontos szempont ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Sok időm még nem volt teljesen felfedezni a várost, de amit eddig láttam belőle, az nagyon tetszik. Rengeteg olyan hely van, ahol jókat lehet enni vagy ahova be tudunk ülni a csapattársakkal beszélgetni. Úgy érzem, hogy jó döntés volt a csapathoz aláírnom és ide érkeznem.

Van bármilyen hobbid?

– Nagyon szeretem a zenét, volt már néhány beat, amit én készítettem el, de hogy őszinte legyek, nem tetszettek annyira. Szóval ezen a téren még rengeteget kell fejlődnöm. Ez az, amivel még szívesen foglalkozni szoktam.

Mesélj az előttünk álló szezonról, milyen céljaid vannak?

– Egyénileg rengeteget szeretnék fejlődni az előző szezonomhoz képest. Fejleszteni szeretném a külső dobásaimat, jobb százalékkal szeretném értékesíteni a büntetőket, de lepattanózásban is van még hova fejlődnöm. Csapatként pedig nagyon szeretném, hogy ha bejutnánk a play off-ba, ami, ha jól tudom, akkor az utóbbi pár évben nem sikerült.

Fotó és forrás: ztekosar.hu

1 Hozzászólás

1
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
bbzte Recent comment authors
bbzte
Olvasó

Mi történt a kezével?…erről sincs semmi info…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés