Connect with us

Bajnokság

Hozta a kötelezőt a Sopron

Bár a második félidőben nagyot küzdött a Jászberény, mínusz harmincról nem tudott felállni.

Sopron KC - Jászberényi KSE 92-83 (22-17, 34-9, 16-31, 20-26)

Bajnokság, 2. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
V.: Benczur T., Minár L., Szilágyi B.

Sopron: Dillard 20/12, Thompson 26/3, Sitku -, Takács 3/3, Wideman 18, Csere: Csataljai -, Schöll 2, Borisov 15/3, Jogela 8/3, Halász -.

Jászberény: Penn 18/9, Donaldson 24/12, Katona 3/3, Radukics 11/3, Milicsevics 5/3, Csere: Filipovics 6, Füzi -, Brbaklics 16/6, Czirbus -, Ruják -.

A mérkőzés első kosarát a Sopron játékosa, Thompson szerezte, de kis időn belül a vendégektől Radukics egyenlített. A negyed feléig Thompson szerezte a pontokat a hazai csapatnak, míg a másik oldalról Penn, Wideman és Katona is betalált, így 11-8 lett az állás. A fennmaradó 5 percben a hazaiaknál Borisov, Wideman és Thompson játszott eredményesen. A vendégeknél Brbaklics egy triplával segítette az övéit felzárkózni, mellette még Donaldson volt aktívabb és szerzett több kosarat, így a negyed vége 22-17 lett a hazaiak javára.

A második játékrészben a hazai csapatból Dillard jól kezdett, majd ezt a lendületet megtartotta a Sopron, mivel Jogéla, Borisov és Schöll is sorra betalált. A vendég együttes elvétve talált csak a gyűrűbe, így a második játékrész felére jelentős fölényre tett szert a hazai csapat, 41-23 lett az eredmény. Dillard triplájával és Wideman sikeres közelijével, valamint Thompson jól befejezett támadásainak köszönhetően tovább növelte előnyét Kosztasz Flevarakisz gárdája, amely a nagyszerű védekezése miatt csak 3 pontot kapott a negyed második felében, így 56-26 –ra vezetett a félidőben.

A szünet után Radukics zsákolásával folytatódott a mérkőzés. A harmadik felvonás feléig Donaldson triplájával és további kosaraival, Milicsevics sikeres találataival elkezdték csökkenteni a különbséget a jászberényiek, de a hazaiak Borisov, Takács és Thompson pontjaival tartották az előnyüket, ezáltal 63-42 volt az állás a negyed közepén. Thompson továbbra is jól célzott, de Penn is sikeresen dobott egy távolit, valamint Brbaklics is segítette a Jászberényt a hátrány ledolgozásában. A negyed vége felé Donaldson és Wideman is eredményes volt, 72-57 lett a harmadik tíz perc vége.

Az utolsó etap a Jászberény kosarával kezdődött. Dillard sikeres közeli és távoli találataival próbált ellépni a hazai csapat, de Donaldson, Radukics és Brbaklics sikeres támadásainak köszönhetően 82-70 volt az eredmény a negyed közepén. Bár a továbbiakban próbálkozott becsülettel a JKSE, a mérkőzés első felében összeszedett harmincpontos hátrányát nem tudta ledolgozni, hozta a kötelezőt a Sopron.

Fotó: Wölfinger Béla

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
DennisTupen69jb17gulyasszabolcs00jancsi10 Recent comment authors
Tupen69
Olvasó

Dillard első félidei játéka végre elfogadható volt! Szerintem Kostas szép lassan össze fogja rakni ezt a csapatot. rendet tesz a fejekben és össze fog állni a játékunk! Láthatóan meccsről meccsre jobbak vagyunk! Joginak kell még megtalálnia önmagát! Supival és a sérült fiatalokkal ez még jobb lesz! Thompson egyelőre jobb mint tavaly számomra! Milos és Wideman hozza amit kell! Ha Dillard képes lesz 30percig úgy játszani mint az első félidőben és Jogela újra a régi lesz itthon nem nagyon fogunk meccset veszteni! Csak így tovább mint az első félidőben! Hajrá Sopron

jb17
Olvasó

Nagyszünetben -30nál bennem is megfogalmazódott, hogy ebben a szezonban is max a vírus menthet meg minket a kieséstől… de aztán jött a második félidő és azért ha nem is sikerült megfordítani a meccset, ettől függetlenül szépen visszatudtak jönni.
Nem gondolnám, hogy idegenben egy elég jó Soprontól 9 ponttal kikapni szégyelnivaló dolog lenne..de hát az előttem lévő néhány okos hozzászólásából ítélve az.. ezer hála, hogy felvilágosítottatok 🥳
Azért majd a “nagy” csapatokra kíváncsi leszek mint fognak Sopronban alkotni.🙂

gulyasszabolcs00
Olvasó

Nagy kár azért a gyalázatos második negyedért… Legalább a 12,5-es hendivel jött egy kis pénz a házhoz. 😀

Hajrá, Berény! 💙

Dennis
Olvasó

Szabolcs, hogy lesz ebből felsőház?

gulyasszabolcs00
Olvasó

Természetesen sehogy, soha senki sehol nem is említette, hogy ez lenne a cél.
Ahogy látom, egy bolond százat csinál alapon veszik át sokan, hogy bárki is előre pozícionálta volna a Berényt, miközben mindenki tudja, hogy a maximális cél az alsóház elkerülése lehet.

Dennis
Olvasó

Ennek kb. annyi realitása van, mint a Kecsónak az 1-4.

jancsi10
Olvasó

Sok magyar pont volt mindkét oldalon az a lényeg

MAFCdrukker
Olvasó

A statisztikában Katona 3/3 a 3 helyett. A Sopron szerintem egyáltalán nem lesz gyenge, otthon véleményem szerint az ellenfelek többségét meg fogja verni. A jászberényi első félidő ettől függetlenül nagyon gyenge.

greyeminent
Olvasó

Ez a berényi csapat (vagy mi…) ugyanolyan SEMMI, mint a tavalyi. No, hátha megint megmenti őket a fébeszakadó szezon. Másban nem reménykedhetnek. Szponzort nem kellett volna elvadalni…Lenne pénz normális játékosra.

Aranyalba
Olvasó

Tisztelt BB1, ha a negyedek eredményét összeadom 5tel több berényi pont jön ki.

hp12
Olvasó

Öngyilkos taktika -30-as első félidőt produkálni, majd hajtani az egyenlítésért…

MIELE
Olvasó

Majdnem elbalfaszkodtuk ezt is! 9 maradt azért a 30 ból. Dillárd kezdte elönzőzni a 4ik negyed elején, aztán észbe kapott hála isten. Lényeg a győzelem! Hajrá SKC!

SárgaPárna
Olvasó

Szépszemű!
Most még altattok, vagy ez az a sokra hivatott Jászberény?

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés