Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A kosárlabdázás napját ünneplik szombaton

NBA-bajnok vendég is érkezik.:

:

Szombaton 9 órától több mint 20 pályán ismét megrendezik a Magyar Kosárlabdázás Napját a Hősök terén, benne a Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupát is.

– A magyar kosárlabdasport napját 2012 óta kötjük össze az utcai kosárlabda nagy szezonzárójával – mondta a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke. – Sportágunk azóta igen jelentős változáson ment át, az igazolt sportolóink száma közel ötszörösére, majdnem százezerre emelkedett, női utánpótlásunk a kontinens élvonalában van, a fiúknál pedig az a célunk, hogy az A-csoport szintjére minél hamarabb eljussanak.

Az elnök hozzátette: az idén nyolcvan esztendős szövetség, valamint a sportág valamennyi szereplője joggal lehet büszke a magyar kosárlabda múltjára és jelenére.

– A sportágunk megújult, megerősödött, válogatott és klubszinten is szép eredményeket tudunk fölmutatni. A Sopron Euroliga-győzelméből, a férfi és a női válogatott szerepléséből erőt kell merítenünk a folytatásra, a minőségi szakmai munka további erősítésére.

– A szombati nap középpontjában a 30. streetball challenge hagyományos döntője áll – mondta Kucsera József, a rendezvény főszervezője. – A sorozatra több mint 750 csapat, háromezer játékos nevezett, a döntőben az állomások legjobbjai mérhetik össze tudásukat.

A programot a szokásos dobóversenyek, valamint 3×3-as mérkőzések színesítik, utóbbiban korosztályos és szenior csapatok mellett speciális olimpikonok is pályára lépnek, illetve lesz kerekesszékes torna is.

A centerpályán rendezik meg a Junior NBA országos döntőjét, melyre NBA-bajnok vendég is érkezik a holland Francisco Elson személyében.

A Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupára 13 órától kerül sor, szlovén, amerikai és magyar csapatok részvételével. A show keretében az akrobatikus kosárlabdázók két kategóriában mérkőznek meg.

A nap házigazdája Fegyverneky Zsófia, ötszörös magyar bajnok, Euroliga-győztes válogatott kosárlabdázó lesz.

Fotó és forrás: MKOSZ

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés