Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A körmendi ügyvezető örül Tóth érkezésének, a középszakasz viszont számára értelmetlen

A szezon előtt is tárgyaltak a válogatott centerrel, de most elsőre nem őt szerették volna leigazolni. Person egy véletlennek köszönhetően került látókörbe.

  •   :

:

Négyhetes szünet után szombaton folytatódik az alapszakasz a férfi bajnokságban. Az Egis Körmend két új játékossal – a válogatott Tóth Norberttel és az amerikai újonc Wesley Personnal – vág neki a szezon hátralévő részének.

– Nem árulok el titkot azzal, hogy elsőre nem Tóth Norbit szerettük volna leigazolni. Amikor az ügynöke megkeresett, hogy szabad lesz, türelmet kértem, mert folyamatban voltak a tárgyalások Keller Ákossal. Miután az a megegyezés kútba esett, azonnal felvettem a kapcsolatot Norbi menedzserével, és elég hamar meg is egyeztünk – mondta a Vas Népének Hajba Ádám, a körmendi klub ügyvezetője. – Igazából már a szezon előtt is tárgyaltunk vele, de akkor nem jött létre a megállapodás. Egy magyar válogatott leigazolása bármelyik klubnak komoly erősítést jelent, függetlenül attól, hogy jó páran lenézőek a válogatott játékosokkal kapcsolatban a válogatási elvek miatt. Norbi elsődleges feladata a Taylor–Varnado páros tehermentesítése lesz. Az edző pedig ezt úgy oldja meg, hogy a fiataljaink játékpercei ne sérüljenek emiatt. Én örülök, hogy Norbi visszatért, hiszen személyében egy, az öltözőben is karizmatikus játékos csatlakozott hozzánk.

Az ügyvezető Wesley Person igazolásával kapcsolatban azt mondta, kivártak, nem akartak mindenáron belenyúlni a csapatba.

– Sajnálom Erjon távozását, mert csupaszív játékos volt. Wesley Person egy véletlennek köszönhetően került a látókörbe, és úgy láttuk, hogy egyezik az elképzelésünk. Fontos tudni, hogy az első gondolatunk az volt, hogy hatodik légiósnak fogjuk hozni, azonban ez további kiadásokat jelentett volna – csak a licencdíj 6 millió forint hatodik játékos esetén – aminek teljes fedezetét nem láttuk biztosítottnak, ezért döntöttünk inkább a csere mellett. Bízom benne, hogy a szezon végére beigazolódik, hogy jó döntést hoztunk.

Hajba Ádám a megyei napilapnak kiemelte, hogy a szezon előtt a legjobb nyolc közé várták a csapatot, most viszont ez már csalódás lenne. Már a legjobb négy közé szeretne kerülni a körmendi együttes.

– Nemsokára vége az alapszakasznak, majd jön a Magyar Kupa és a számomra értelmetlen középszakasz is, amivel ismételten sikerül nagyon hosszúra – június végéig – nyújtani a bajnokságot. Hogy mi ott leszünk-e a végén? Nagyon remélem, de ez azért egy soktényezős egyenlet. Lásd a tavalyi bajnoki döntőt. Szerintem Delassal a sorainkban azért jóval nehezebb lehetett volna a győztes dolga. Most is maximálisan felkészülve és koncentrálva megyünk neki az előttünk álló sorozatnak, meglátjuk, ez mire lesz elég.

Matthias Zollner vezetőedző bizakodó a jövőt illetően. A német szakember Tóth Norbert leigazolását nagy előrelépésnek tekinti, hiszen a válogatott játékos négyes és ötös poszton besegíthet az amerikai magasembereknek. Wesley Person pedig Frank Turnert helyettesítheti.

– Úgy láttam, hogy egyes és ötös poszton erősítenünk kell, ennek megfelelően hoztunk játékosokat. Látszott, hogy Frankre és Travisre is nagyon sok feladat hárul, ezt nem lehet sokáig bírni, pláne nem kiélezett szituációkban és egyre nagyobb tét mellett. Két edzőmeccset játszottunk a szünetben, ezeken inkább fiataljaink szerepeltek. Azt gondolom, a mélyebb rotáció ad egyfajta biztonságérzetet, de jósolni nem akarok a szereplésünket illetően. Szerintem saját magunk legyőzése a legfontosabb, hiszen az ellenfelekre nem vagyunk befolyással – mondta a vaol.hu-nak a tréner.

fotó: vaol.hu

  •   
38 hozzászólás

38
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
11 Comment threads
27 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
moldi56lddSMBGodemperorjozsi67 Recent comment authors
ldd
Olvasó

Azért valaki nézzen már utána…
A szolnoki ABA ligás évek előtt is volt közép szakasz!
Aki bírta, bírta…
Aki nem az lemaradt.

moldi56
Olvasó

1991-ben (de lehet később is) amikor először nyertünk bajnokságot az utolsó bajnoki meccs április 11.-én volt.Még utána voltak kupameccsek és május elején gyakorlatilag vége lett a bajnokságnak.Egészen szeptember végéig.Szerintem ez sem volt jó.

Downtown
Vendég
Downtown

Jó a LÉGKŐŐŐŐŐŐŐŐR 😀

SárgaPárna
Olvasó

Látom ismét velem foglalkoztok!!!!

basketbull
Olvasó

Ha már az életben senki, legalább mi nyújtsunk vigaszt… 🙂

jozsi67
Olvasó

Vajon miért érzed magad ennyire alsóbbrendű embernek a körmendi szurkolókkal szemben ? Minden hozzászólásodból ez jön le. Borzasztó dolog ám az irgység. Mert feltételezem, ezzel a tulajdonsággal is meg lehetsz áldva. Piszkosul fáj neked hogy a kosárlabdát Vas megyében alapvetően a Körmenddel azonosítják az országban, minden utóbbi szombathelyi siker ellenére is. Inkább ne szívd mellre, még pár évtized és lehet, meghaladjátok a Körmend sikereit. Minden benne van a pakliban. Más is.

Redbid
Olvasó

Kicsit lejjebb trágyában, opsz bocsánat spárgában, (bocs de ez a szín most valahogy nem ugrik be) megvan fossárgában a filko szurkerek gyöngyszemét, olvashatjuk, köszönjük az ismét szerényre sikerült hozzászólásokat.
Taps, taps

red-black01
Olvasó

Felvirradt ám valakinek a napja, hurrá Körmend-cikk vaaaan!!!
Csak ide írom, mert valakinél a sok-sok egyéb probléma mellett még van némi diszlexia is, de a remény hal meg utoljára:
“Szerintem Delassal a sorainkban azért jóval nehezebb lehetett volna a győztes dolga.”
Nem azt mondta hogy a Körmend nyert volna, butus.

3 perc alatt 3 hsz, bár szerintem a második-harmadik már felesleges volt, úgyis elballagtál az első írása közben 😉 .
Ugye neked van Emma nevű barátnőd, meg mellette egy másik is?

Downtown
Vendég
Downtown

neki barátnője?
neee…..vak? ostoba? 😀

red-black01
Olvasó

Hát hogy ne lenne.
Nézegeti a jobb kezét. Emma. Utána a balt. Emmegholnap.

SárgaPárna
Olvasó

Jah és ez a Delas sztori…. 🙂
Ezen is behalok, hogy mindig van mit hazudni maguknak. Mi lett volna a Delassal? Ugyanez….

Downtown
Vendég
Downtown

mi az a behalok? nem inkább kihalsz? 😀

Csezarro
Olvasó

Nem azert tart veletlenül a szezon junius vegeig, mert a valogatott miatt 1 honap szünetet tartottak?

SárgaPárna
Olvasó

Ne zavard össze a körmendieket…
Ők találták fel a kosárlabdát, és ha ők azt mondják, hogy nem volt a válogatott miatt egy hónap szünet, akkor nem volt…. 🙂
Amúgy meg ne vegyenek rá mérget, hogy nekik májusban nem lesz vége a bulinak. 🙂 🙂

Downtown
Vendég
Downtown

te meg a feltalálók városába jönnél meccsre, érthető 🙂

SárgaPárna
Olvasó

Nevetséges, hogy évek óta ezen a sír a Körmend, szerencsére nincs követőjük.
Az oka nem más, hogy erre fogy el a pénz, erre unják meg a légiósok a falusi levegőt, erre lesz teljesen elmebeteg a légkőr, itt pukkan ki a lufi…
1. Nem kell mesterségesen fújni a lufit
2. Jó, hogy nem a Körmend miatt négy hónapos szezon lesz…
3. Teljesen mindegy, hogy ez a kukker mit beszél, nem tényező

A Körmend amúgy egy kb. két hónapos bajnokságban lenne érdekelt, ott egész jók lennének, mint a Fülöp szigeteken… 🙂 🙂

Downtown
Vendég
Downtown

….mi az a LÉGKŐR szarospárni? 🙂

SMB
Olvasó

A Fülöp-szigeteken sem 2 hónapos a bajnokság, speciel teljesen képben vagyok az ottani viszonyokkal. Nagyon speciális rendszer, ez igaz, de minden évben megrendeznek 3 sorozatot (4-4 hónap időtartammal): a Philippine Cup nyitja az évadot, aztán jön a Commissioners Cup, végül a Governors Cup. Az elsőben kizárólag filippínó állampolgársággal rendelkező játékosok szerepelhetnek, a másik kettőben lehet csapatonként 1 (!) légiós, akit viszont – ha szükséges – többször is lecserélhetnek sorozat közben is. Áltálában ezeket a helyeket behemót amerikai 4-5-ös játékosokra lövik el a csapatok, hiszen érthető okokból hiánycikk ott a magasember, Fajardón kívül igazi klasszis nincs is (talán még Aguilar és… Olvass tovább »

ldd
Olvasó

Ugye nem gondolja senki, hogy az lenne a követendő…

basketbull
Olvasó

Nem hiszem, hogy erre reflektált. Inkább arra, hogy a Főtéri Kutyaszarsöprögető megint nagyot akart mondani két virtuális seggkinyalatás között, csak nem jött neki össze 😀 😀

Sajka
Olvasó

Igaza van abban, hogy a középszakasz totál felesleges. Ezt annak idején a Szolnok Adria-ligás szereplése miatt alakították ki, de ez már évek óta okafogyottá vált.
Az első öt csapat egy hosszú alapszakasz után az egymás elleni meccseken kicsontozza magát és sérülések, fáradtság után jutnak el a rájátszásig, ahol újra kéne pörögni nekik. Ráadásul a csapatok kasszáját is megterheli plusz egy hónap kiadással, és még azt is nézni kéne, hogy júniusban a légiósok már fejben otthon vannak.
Szóval a M(ká)osz átgondolhatná ezt, de mit is várunk egy impotens bagázstól….

Redbid
Olvasó

A középszakasz helyett, vissza lehetne térni a régi Magyar Kupa lebonyolítási rendszerhez, ahol még jobban előtérbe lehetne, kellene helyezni a magyar játékosok szerepeltetését!

Boban
Olvasó

Nálunk sokkal komolyabb bajnokságokban is ez a kuparendszer van. Nem véletlenül. Engem valahogy nem vonzana túlságosan egy Falco-Bonyhád kupameccs, ahol lenne közte vagy 50…

Madison
Olvasó

Maximálisan egyetértek, sokkal izgalmasabb volt a régi MK, legnagyobb kedvencem volt! Persze, most nagy gáz lenne, ahogy a B csoportos csapatok sorra ejtenék ki a A-sokat, inkább legyen a blama helyett egy semmitérő középszakasz…

MásikVégétFújdMeg
Olvasó

Totál igazad van !!!

pirosf
Olvasó

Valóban teljesen értelmetlen a középszakasz. Lépjenek már fel ellene közösen a klubok! Inkább tartson 4 győzelemig a rájátszásban egy párharc!

Boban
Olvasó

Én ezt sem tartom jó megoldásnak, mert akkor meg nagyon rövid a szezon.
Át lehetne venni az MLSZ-től, hogy háromszor játsszon mindenki, mindenkivel.
Ezen esetben ki lehetne tényleg hagyni a középszakaszt, és akár 4 győztes meccsig is mehetne a PO.

Sajka
Olvasó

Októbertől – május végéig miért nem elég??? Miért kell még júniusban is tolni a meccseket, plusz egy hónappal növelni a csapatok kiadásait??
A “háromszor játsszon mindenki , mindenkivel” esetben a harmadik meccsen ki lenne a pályaválasztó??
Régen sokkal izgalmasabbak voltak a rájátszások, mert volt, hogy a 6-7-5. helyről lett bajnok egy csapat. Most ilyen kizárt…..

derryl
Olvasó

Megmondom ószintén, én szívesebben nézném még augusztusban is a kosár meccseket, mint a fos focit! Tudom, ez marhaság, de így van. Szerintem is felesleges a közép, én levenném a csapatok számát 10-re, négyfordulós alapszakasszal, a kevés használható magyar több időt játszana, lehetne kevesebb légiós! Ez csak egy vélemény!

B0nyi
Olvasó

A hozzaszolasod masodik felevel teljesen egyetertek. Anno 12 csapat Volt, aztan vmi MKOSZ-es adminisztracios baki miatt nem eshetett ki a kieso es a feljutonak is helyet kellett adni. Ezt oldottak meg ugy, hogy akkor legyen 14 csapat. A kozepszakasz meg ugye a Szolnok adria-ligas kotelezettsegei miatt lett bevezetve. Alapszakaszt ok akkor nem is jatszottak. (hogy ez fair volt vagy sem, ne menjunk bele, irrelevans) No, ehhez kepest a 14 csapat 4 meccsel hosszabb alapszakaszt jelent, a kozepszakasz hossza ettol mar lenyegeben fuggetlen. Utobbinak lete viszont szerintem mar nem szukseges, hisz nincs olyan csapat, amelyik nemzetkozi szereplese ezt indokolna. OK, kicsit… Olvass tovább »

Csezarro
Olvasó

Azert kell tolni juniusban, mert a valogatott miatt 1 honapra leallt a bajnoksag.

Boban
Olvasó

Pontosan úgy oldanák meg, mint az MLSZ-ben. Sorsolással, és mivel egy teljes kör még +13 meccs lenne, ezért maximum 1 db meccsel játszanál otthon kevesebbet, mint idegenben.

Bilbao
Olvasó

Ez kivételesen nem az MKOSZ hülyesége. A legtöbb klub igényli a középszakaszt…

Redbid
Olvasó

Bár a tényeket nem ismerem, de a cikkben közvetített megszólalás alapján én ebben azért nem lennék olyan biztos!

Borden
Olvasó

Ezt mégis honnan vetted? Én pont fordítva tudom! Azt sem hiszem, hogy néhány tehetősebb klub kivételével, “a legtöbb klub igényli” , hogy ilyen hosszú ideig fizesse mondjuk csak a légiósait, a hazai játékosokról nem is szólva. Óriási nagy baromság a középszakasz, remélem mihamarabb eltörlik. Csatlakozom egyik előttem szólóhoz, inkább legyen az elő és a döntő párharc négy nyert meccsig.

Mogyi19
Olvasó

Szalay Ferenc még ősszel egy podcastben elmondta, hogy a klubok többsége kérte, hogy maradjon a középszakasz. Plusz jegybevétel, több meccs, több lehetőség a “gyakorlásra”.

Godemperor
Olvasó

Hát ez így nehezen hihető. Először is a plusz jegybevétel meg sem közelíti a pluszban kifizetendő költségeket. Másodszor a bajnokság végén, a PO előtt, már elég fáradtan, netán kisebb sérülésekkel, nem hinném hogy annyira rajong bárki is a heti két meccses középszakaszért. Akinek meg “gyakorolni” kell közvetlenül a PO előtt, annak tök mindegy hogy van-e, vagy nincs.

Mogyi19
Olvasó

Egyet értek veled, sőt, abban az ominózis podcastben arról is szó volt, hogy ezzel a középszakasz meccsek kvázi edzőmeccsekké vannak silányítva. de hát ez van. sajna ezt kell szeretni. Hallgasd meg ha nem hiszed.

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés