Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Körmend nyerte a Göcsej Kupát

A Sopront is legyőzték a piros-feketék.

Egis Körmend - Sopron KC 88-79 (25-22, 20-24, 26-13, 17-20)

Forest Hungary 51. Kosárlabda Göcsej Kupa
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok

Körmend: Takács 2, Mócsán 22/15, Thames 8/6, Williams 17/6, Taylor 16/3. Csere: Oroszi -, Mosely 9, Durázi 5/3, Németh 2, Tóth 5, Ferencz 2.

Sopron: Dillard 8, Thompson 22/9, Takács 2, Sitku 4, Wideman 8. Csere: Werner 3, Supola 5/3, Bagó -, Fazekas 3/3, Borisov 8, Jogela 16/6.

A Körmend és a Sopron nézett farkasszemet egymással a Forest Hungary Kosárlabda Göcsej Kupa zárómeccsén, ahol Halász is melegített, így mindkét csapat teljes kerettel állhatott fel.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első negyedben; izgalmas, jó színvonalú meccset láthatott a közönség, melynek jelentős része a vasi kisvárosból érkezett. A tegnap keveset játszó Williams volt a piros-feketék pontfelelőse az első tíz perc során, 8 egységig jutott. 25-24 állt az eredményjelzőn 10 perc játék után.

Két magyar triplának tapsolhatott a publikum egymás után: Supola, majd Durázi volt eredményes, 33-nál ismét egálm vol az állás. Szorított védekezésén az SKC, meg is léptek 5 ponttal a Flevarakis-tanítványok. A ponterősen és nagy kedvvel játszó Mócsán Bálint előbb egy szép tempóval, majd egy trojkával vétette észre magát. A félidő végét Thompson dudaszavas ziccere jelentette, egy ponttal a soproniaknál volt az előny a nagyszünetre.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

45-46-ról folytatódott a játék, a Sopron számára hamarosan baljóslatúan, ugyanis pontfelelőse, Thompson megkapta 4. faultját.  Mócsán Bálint nagyon elkapta a fonalat, három perc alatt 3 triplát süllyesztett el, a körmendi hívek legnagyobb örömére. A túloldalon Jogela és Borisov igyekezett tartani a lelket az SKC-ben, ám így is kilencpontos előnyre tett szert az MTE. Dillard és Williams szólalkozott össze a negyed végén, ám nem lett komolyabb baj a dologból. A 9 pontot szerző Mócsán vezérletével 71-59-re vezetett a vasi csapat. A kezdőként pályára lépő fiatal magyar ígéret 22 pontot tett a közösbe – közte 5 triplával – és 4 lepattanóra is futotta erejéből 25 percnyi játék alatt.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

A visszatérő Thompson hármasával és Borisov tempójával igyekezett meccsben maradni az SKC, ám időközben Bagó bokája ment ki. A remek napot kifogó Williams nagy kedvvel játszott, a Körmend pedig rutinosan tartotta tíz pont körüli előnyét. Mosely kosara zárta az összecsapást, 88-79 lett a végeredmény, így a Körmend nyerte a Göcsej Kupát. A ZTE lett a második, a Sopron pedig 3. helyen végzett.

Fotó és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
9 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
MendezkrszzetomeeRedbidGecse J. Márió Recent comment authors
krsz
Olvasó

Amióta elkezdték az idei csapatot összerakni, azóta nyomják a soproniak, hogy simán 8-ba, de akár még 4-be is juthatnak. Az edző egyenesen egy isten szerintük. Eközben a centerposzt és az irányítóposzt is k..va gyenge, eredmény nincs, a kezdő ötöst sem igazán értem.

sopronfan
Vendég
sopronfan

Pont ez a lényeg 😉 Szezont figyeld majd. Idén nagyon jók leszünk.

Mendez
Olvasó

Ha kamuDillard helyett hoztok egy épkézláb irányítót akkor akár a 8 is meglehet.

krsz
Olvasó

Mi a lényeg? A felkészülésnek nem az kellene, hogy a lényege legyen, hogy lendületbe jöjjenek és önbizalmat szerezzenek a játékosok? Örülök, hogy lelkes vagy, biztos hiszel a soproni Mágusnak is, aki csak altatja a népet, de rajtatok még a vírus sem söpört végig.

sopronfan
Vendég
sopronfan

Az egészen furcsa kezdőnek is az a lényege, hogy nem fedett fel Kostas még minden kártyát. Nem ez edzőmeccseket kell megnyerni. Dillard és magára talál majd amikorra kell, vagy váltunk időben.

SárgaPárna
Olvasó

Majd jön a bajnokság és Mócsánból szlovén/koszovói válogatott lesz, stabil 3 pontos átlaggal és az, egy nyolcért küzdő csapatban nagyon kevés.

Redbid
Olvasó

Micsoda előrelátás, immár évek óta 🙂
Hé ez itt nem a f@szerdő, ahol te tátott szájjal közlekedsz, mert tudod, hogy csak idő kérdése mikor akadsz bele

Amúgy meg BLmenetelés csapatod tömött lelátók előtt fergeteges győzelmet aratott, sírd már tele ott a cikket!!

sopronfan
Vendég
sopronfan

Krasznain talán már jobb játékot produkálunk és végre láthatjuk itthon is hogy hol tartunk.

zetomee
Olvasó

Én ma láttam először a csapatot, állítólag ez volt a legjobb meccs. Hát szerintem a center kuka, az irányítónk meg kamuzik valami sérülésről. Rossz a mozgása és minden játékmegszakításnál nyújt, húzza alábát.
Finoman fogalmazok: hagy magának fejlődési lehetőséget az idény kezdetéig.
De ebben a gazdasági helyzetben úgyis a nyakunkon marad.
Kívánom hogy cáfoljanak rám és jó idényünk legyenk.

Gecse J. Márió
Olvasó

Azon gondolkodom, hogy vajon Mócsán Bálint jó ember-e ?

Prophet
Olvasó

Mocsán mielőtt kiment Amerikába azelőtt is szép teljesítményt hozott, képzett okos játékos nagyon jól járt vele a Körmend!
A Sopronnak ahogy lehetett is rá számítani nem jött be az irányító, veszi el a lehetőséget Fazekas és Supola elől. Emellett Takács helye az NB1/A-ban évek óta rejtély.
Sitku kellemes meglepetés.

sopronfan
Vendég
sopronfan

Nincs ebben olyan nagy rejtély.

SárgaPárna
Olvasó

Majd a bajnokságban….

Redbid
Olvasó

Majd ott, talán 🙂
Ha már itt nem ment

Nusy
Olvasó

Szép volt fiúk!!!

hp12
Olvasó

Szerintem Mócsán leigazolása a szezon egyik legjobb húzása lehet a Körmend részéről.

Mária Nosztra
Olvasó

Ha nem is a legjobb, de valóban jó húzásnak tűnik. Nem vagyok Körmend-fan, de a magyar kosárlabdának nagyon kellenének a jó játékosok.

darius96
Olvasó

Jól számolom, hogy eddig az összes felkészülési meccsnek vereség lett a vége? Remélem a szezon nem valami hasonló lesz.

sobis
Olvasó

Az elmult években a legerősebb felkészülési ellenfelünk az Oberwart volt kb.
Most szoros meccsek azzal a csapattal idegenben aki ellen a legfontosabb az otthoni győzelem… talán ez értékesebb lesz…

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés