Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Körmend nyerte a dobópárbajt a Ludovika Arénában

Nagyot küzdött, de nem tudta utolérni ellenfelét a Honvéd.

Budapesti Honvéd SE - Egis Körmend 87-96 (27-29, 19-24, 23-25, 18-18)

Bajnokság, 7. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
V.: Földházi Tamás Péter, Szilágyi Bálint, Sörlei Attila (Balogh László György)

Honvéd: Djokovics 9/9, Brown 23, Hajdu 7/3, Henry 20/6, Peringer -. Cs: Filipovic 16, Reizinger 7/3, Kopácsi 2, Bazsó 3/3.

Körmend: Doktor 9/6, Cook 26/12, Takács -, Durázi 14, Tolbert 11. Cs: Morgan 12/3, Djogo 15/3, Ferencz 6/6, Kiss 3/3, Schmera -.

Az NB I. A 7. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén a rekordbajnok Budapesti Honvéd fogadta az első vidéki aranyérmest, az Egis Körmendet – a vasiak az 1987-es fináléban éppen a fővárosi piros-fehéreket verték. A BHSE 2-4-es mérleggel a 11., míg a legutóbbi három meccsét elveszítő MTE 3-3-as mutatóval a 7. pozícióból várhatta az összecsapást, melyet az M4 Sport is műsorára tűzött. A helyszíni nézőszámra biztosan nem volt negatív hatással a tévéközvetítés, szépen megtöltötték a nézők a részükre megnyitott szektorokat.

Kiváló hangulatban, nagy iramban kezdődött a találkozó, Cook egymás után két hármast küldött a helyére, Hajdu betörésével és az ex-körmendi Henry pontjaival kapaszkodtak a hazaiak (6-7). Tolbert zsákolt nagyot, de Filipovic és Brown révén már a vendéglátók álltak jobban, ám nem sokáig, mert Doktor behintett egy triplát. Gyorsan összegyűjtötték négy csapathibájukat a vendégek, korábbi játékosuk büntetett is a vonalról (12-12). Az ellenállhatatlanul játszó Cook révén ismét magukhoz ragadták az irányítást a vasiak, Kiss Mátyás teljesen tisztán dobhatott kintről, be is talált, ekkor időt kért Jovanovic mester (14-19). Hatott az eligazítás, a Brown-Filipovic kettős dupláival 22-22-nél utolérték ellenfelüket a piros-fehérek, Morgan trojkáját visszadobta Reizinger, Filipovic középtávolija már hazai vezetést jelentett, de Kocsis Tamás időkérését és Morgan 2+1-es akcióját követően mégis a piros-feketéknél volt a minimális előny egy negyed után (27-29).

Ferencz és Cook révén két hárompontossal nyitotta a második etapot a Körmend – az első tíz távoli MTE-kísérletből nyolc célba ért, Tolbert egymás után kétszer zsákolt, tízet számolt az eksztázisban tomboló vendégtábor a házigazdákra, Zlatko Jovanovic magához szólította övéit (29-39). Ilija Djokovics fontos hármassal jelentkezett, kissé megtorpantak támadásban a felek, Henry büntetőivel zárkózott tovább a budapesti gárda, Kopácsi kihasználta, hogy lassan rendeződtek vissza a pirosmezesek, ez érthető módon nem tetszett a körmendiek vezetőedzőjének (36-39). Morgan ziccerével és Doktor hármasával ismét egy kis levegőhöz jutott a Kocsis-legénység, a túloldalon Henry volt szemfüles a palánk alatt, de támadóoldalon légiósai révén kompenzálta védekezésbeli hibáit az MTE, Djogo triplájával alig több, mint tizennyolc perc alatt ötven pont fölé jutottak a látogatók (42-51). A játékrész hajrájában a szabaddobásoké volt a főszerep, 46-53 állt a táblán a nagyszünetben. A vendégek a 6,75-ön kívülről és belülről is 67%-kal céloztak az első félidőben, ugyanakkor a fővárosiak már nyolc támadólepattanónál jártak a mindössze két körmendivel szemben.

A fordulás után is folytatódott a lüktető játék, Durázi húzta be Morgan labdáját, Ferencz a sarokból emelt a gyűrűbe, Brown és Djokovics révén javított triplamutatóján a Honvéd (54-62). A BHSE amerikai kisembere bravúrral, faulttal együtt, estében dobott be egy közelit, vendég oldalon Durázi volt eredményes kétszer a festékből, a mérkőzés ezen periódusában (is) több volt a sikeres akció, mint a rontott. A negyed derekán Djokovics csent labdát, aztán visszalépős trojkát küldött a helyére, Kocsis kérte ki először harmadik idejét a mérkőzésen (62-69). Durázi tett vissza bravúrral egy gyűrűről felpattanó labdát Filipovic szorításában, aztán a plusz egyet is hozzátette, Djogo, illetve Brown állt csapata élére, Henry kiosztott egy sapkát Tolbertnek. Reizinger labdaszerzéséből Hajdu szerzett könnyű kosarat, ezzel alakult ki a 69-78-as negyedvégi eredmény.

Morgan kettese vezette fel a záró felvonást, Bazsó első kosara egy tripla volt, Tolbert zsákolását követően felrobbant a vendégszektor (72-83). Henry hozta vissza tízen belülre övéit, büntetőkkel növelte előnyét a vasi alakulat, a reklamáló Jovanovic a kiállítás sorsára jutott (74-86). Cook leblokkolta Filipovicot, de egy büntetővel és egy pöcivel javított a magasember, aki korábban Körmenden is megfordult. Djogo faulttal együtt küldött a helyére egy floatert, ám a túloldalon Henry gyorsan bevágott egy távolit, ezzel jelezve, hogy még korántsem dőlt el a találkozó. Durázi Krisztofer állt csapata élére, kiharcolt egy támadóhibát, blokkolt, majd egy középtávolival fejezte be az ellentámadást, kevesebb mint öt perc maradt az órán, Dragan Alekszics időt kért (80-91). Filipovic a körmendi palánk alatt begyűjtötte ötödik személyi hibáját, Henry kidobta a labdát a pályáról, Cook büntetett, ám a szívós piros-fehérek Henry és Brown révén 1:55-tel a vége előtt visszakapaszkodtak mínusz kilencre (84-93). Kocsis Tamás instrukcióit követően aztán Durázi ismét betalált a gyűrű alól, Bazsó középtávolija pedig lejött, ezzel végleg eldőlt a csata. A végeredményt Hajdu állította be a periméterről, egy felfokozott hangulatú, pontgazdag mérkőzésen szinte végig vezetve nyerte meg az “oroszlános rangadót” az Egis Körmend, ugyanakkor a Honvédnak sincs oka szégyenkezni – jó mérkőzést láthatott a Ludovika Aréna közönsége. A nagyszünetig sokkal pontosabban célzott a Kocsis-legénység, de a palánkok alatt inkább a BHSE akarata érvényesült, a folytatásban fordult a kocka: visszaesett a vendégek kinti dobószázaléka, a második félidőben csak egyszer találtak be kintről, ugyanakkor megfordították a lepattanócsatát. A hazaiak 87 pontjából 59-et a Brown-Henry-Filipovic trió szerzett, míg az MTE nyerőembere eleinte egyértelműen Cook volt, a hajrában viszont már Durázi és Djogo volt a két leghasznosabb körmendi.

Fotó: BHSE

19 hozzászólás

19
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
12 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Milivojnick19WestChampiSzertárosKeller Ákos Cicája Recent comment authors
nick19
Olvasó

Ami (aki) tetszett:
1. Triplaeső az I. félidőben.
2. Durázi Krisztofer játéka a II. félidőben.
3. A versenybírói asztalnál helyet foglaló szőke szépség …….. mindkét félidőben 🙂

Szertáros
Olvasó

Örömmel hallottam, hogy mindkét tábor szívmelengedő szavakkal emlegette együtt a falco, a sopron, és a zte csapatát….Így kell ezt gyerekek, úgy látszik a fővárosban is tudják, hogy ityeg a fityeg…

33goldmedals
Olvasó

Egy újabb üldözési mániás…
A Falco és a Sopron hazai oldalról legkevésbé sem került szóba!
Nincs is okunk rá.
Ne keverd a szart légyszives!

Kirilenko
Olvasó

Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, nem volt fék : Carter.

Már többször le szerettem volna írni, hogy a Honvédnek nem 33 aranya van, hanem kb. 29 cca.
Szereztek bajnoki címet Honvéd-Tungsram néven is, stb.. Feloszlott pesti csapatok egyesültek,így tudtak csak egy csapatra való játékosokat összeverbuválni.
Ez olyan lett volna, hogy mi egyesülünk a zetével ZMTE néven, aztán 20 évig bajnokok vagyunk anno….
Hja, meg a katonaság!!! Aki jó játékos volt, kapta a behívót a Honvédba.

nick19
Olvasó

Szerintem nem úgy volt, hogy feloszlott mindkét csapat, és egy új (3.) csapat alakult Tungsram-Honvéd néven. Valószínűleg úgy volt – jogi szempontból -, hogy a Honvéd működött tovább és a Tungsram volt a beolvadó csapat. Ezért számolják azokat az eredményeket is a Honvéd eredményeihez.

Born2Ball
Olvasó

Az ország legtisztességesebb csapata, a Honvéd ellen ilyen bírói ítéleteket hozni felháborító!

Cibona
Olvasó

Grat. Kormendnek simán nyertek egy jo kormend mindig a magyar kosárlabda érdeke ! Azt remelem akivel játszottak ma azok kiesnek… hat 30-40 éve ha egy honved edzo reklamált akkor igaza volt és kész…akkor ha egy bíró kiállított honved edzőt 3 hónapot nem fújt …szerencsére ma nincs így .. egyébként szimpatikus csapat a játékosok nem tehetnek a klub ocsmány múltjáról.

33goldmedals
Olvasó

Kurva unalmas és ostoba vagy cibona. Mondjuk anyád se tehet róla, hogy ez hazug férget hozott a világra…

Vulcano
Olvasó

Igazad van.
Mindenki tudja, hogy teljesen sportszerűen, fair play szerint, az egypárt támogatása, állami nyomás illetve fenyegetések nélkül szereztétek a rekord 33 bajnoki címeteket.

Cibona
Olvasó

Faj az igazság látom mert nem ismerd a csapatod múltját. Mi a hazugság abban hogy sok bajnokságot nem tisztességesen nyertetek meg ? Ismerd előbb meg a csapatod múltját akkor vadaskodj látszik anyád nem tanított meg értelmes eszmecserére te sötét bunkó…

33goldmedals
Olvasó

Meccsről-meccsre másról sem szólnak a nívós hozzászólásaid, mint a csapatom pocskondiázásáról. És nég te mered számon kérni az értelmes párbeszédet. ????????????
50 éves ügyeket hozol fel egy 2023-as Honvéd-Körmend meccs kapcsán. Van egyfajta erős üldözési mániád, úgyhogy rádférne egy pszichológus. Ja, amúgy te meg nyomorult, sértett büdös bunkó vagy.
Gondolom utálsz minden ma élő németet, mert ugye a nácik. A japánokat Pearl Harbour miatt, az amcsiknál ott van Hirosima, a köcsög osztrákokat meg 1848 miatt. Ennyit az érteles párbeszédről…

Milivoj
Olvasó

A fővárosiakon kívül kevesen szeretik a Honvédot, de akkor is egy tradicionális csapat, akinek helye van a legmagasabb osztályban, én még mondjuk egy Baját és egy Dombóvárt is szívesen látnék…, ráadásul 3 légióssal és fiatal magyarokkal szimpatikusan küzdenek…, tényleg, ki lett Báder utódja?

Cibona
Olvasó

Hmm.. nemet vagyok pontosabban Szász..nagyszüleim Brassobol jottek el Trianon után..…bar pesti lévén szerintem nem tudod mi a Szász mi az a Brassó meg Trianon… .. magyarországi nemet nemzetiséghez tartozom…nemet az anyanyelvem..úgy ahogy pld. Erdelyben a magyarok kikérik maguknak hogy ok románok…mondjuk engem nem sértenek meg a rokonaim németben ha magyarnak mondanak mert én örülök hogy itt elek…es külföldön ha kérdezik milyen vagyok magyarnak mondom magam ..na de ezt csak azért írom mert írtad utálom biztos a németeket…bár neked lehet én román vagyok mert a pestiek 90% a a székelyeket is romanozza.. eleg nagy hülyeségeket írtál japánoktól meg amcsikról olvasd vissza…a… Olvass tovább »

Pontaz
Olvasó

Fejtsd már ki a véleményed… 🙂

Keller Ákos Cicája
Olvasó

Cibona, Vulcano. Foglalkozzatok a csapatotokkal, ne a Honvéddal meg velünk. Az ocsmány múlt meg az egypárt támogatás kissé kétélű fegyver tőletek, falcotól főleg… 🙂
Nyugat-Magyarország a miénk

Vulcano
Olvasó

Igen minket olyannyira támogatam a pártállam, hogy a fő szponzorunk az ellenzéki önkormányzat, a BL meccseinket előbb közvetíti egy cseh sportcsatorna mint a százmilliárdból működő közmédia, az MKOSZ fideszes elnöke pedig még csak az aranyérmeket sem hajlandó átadni a csapatunknak.
Ha a két vasi csapat közül valaki “párt” csapat, azok inkább ti vagytok Bebessel a hátatok mögött bocsika.
Három vasi döntőből meg 3 a miénk lett, szóval elég bajosan tietek nyugat Magyarország.

WestChampi
Olvasó

Tátott szájjal a faszerdőbe.. 😀 Mondjuk szegénynek épkézláb kommentje nem volt fennállása alatt, ez is igy tipik egybites komment, se eleje se vége

Zezekosarak
Olvasó

Gratula szomszédok! Center nélkül is jobbak voltatok. A bírókat nem értem, nagyon a Honvéd, azaz a fiatalok ellen fújtak. Nem kellett volna, úgy is nyert volna az MTE.

HajraSzeged
Olvasó

Jó meccs volt!
De nekem Jenő volt a kedvencem!????

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés