Connect with us
Hirdetés

Kosárlabda

A Körmend halasztást kér, három játékosuk koronavírusos

Közleményt adott ki a klub.:

:

A vasiak közleményben tudatták, hogy három játékosuk is pozitív lett a bajnokság előtti kötelező tesztelésen.

Az Egis Kömend közleménye:

Három játékos tesztje pozitív lett csapatunknál

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy a bajnoki rajt előtt elvégzett tesztek közül három játékosunk esetében pozitív eredményt kaptunk. Valamennyien tünetmentesek, jól vannak. Klubunk az eredmények ismeretében a hatályban lévő szabályozásoknak megfelelően fog eljárni. Mivel a többiek is hatósági karanténba kerülnek, ezért szombaton csapatunk várhatóan nem fog tudni pályára lépni.

A fenti okok miatt kérvényezni fogjuk a mérkőzés elhalasztását.

A továbbiakról tájékoztatni fogjuk szurkolóinkat és a közvéleményt.

51 hozzászólás

51
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
15 Comment threads
36 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
32 Comment authors
Krisz...red-black01Hidegzuhanygulyasszabolcs00Sajka Recent comment authors
Krisz...
Olvasó

Lehet, hogy hülye kérdés, de ha olyan fontos a bajnokság, és hogy minél több meccs le legyen játszva, akkor a szövetség miért nem gondolt arra, hogyha X és Y csapatoknak elmarad a soron következő mérkőzése, mert az ellenfeleik nem tudnak kiállni ellenük, akkor X és Y miért nem játszik egymással az adott meccsnapon – míg eredeti ellenfeleik koronáznak otthon? Nyilván lenne belőle némi kavarodás, esetleg felkészülési problémák, hogy az adott csapat az eredeti ellenfele ellen készült az edzéseken, stb, de legalább lenne mérkőzés és a két csapat letudná az egymás elleni mérkőzésüket, amíg még biztosan van negatív tesztjük, és később… Olvass tovább »

gulyasszabolcs00
Olvasó

“Mivel a többiek is hatósági karanténba kerülnek, ezért szombaton csapatunk várhatóan nem fog tudni pályára lépni.” – Körmend.

“Akinek negatív volt a teszteredménye, azok a játékosok nincsenek karanténban” – ugyancsak Körmend.

Mindezt egy napon belül. ?

Ha az MKOSZ elfogadja ezt a halasztási kérelmet, akkor egyfelől komolytalan az egész, másfelől bármennyire is hiányzik a kosár, ezzel a mentalitással el kell engedni ezt a szezont is…

Hidegzuhany
Olvasó

+1

https://www.facebook.com/567941946745479/posts/1505504276322570/ . Ehhez pedig ezúton gratula Szépszemű !

red-black01
Olvasó

Azt azért tedd hozzá, hogy mert most van folyamatban a határozat: vagy igen – vagy nem.

Redbid
Olvasó

Lentebb idézve amit a bajnokság indításával kapcsolatban írtam, egyértelmű elutasítás mellett, de most is állom!! Csak úgy tűnik már késő!? Vagy okosan megpróbálunk időt nyerni, és úgy csináljuk ahogy van rá esély, és akkor lehet életben maradásról beszélni, vagy próbálkozunk és csak idő kérdése, hogy “meghal” minden!! Orvos ismerősünk mondta, most nagyon úgy tűnik a vírus foglya megállítani az országot!! “Szerintem hagyományos módon indítani a bajnokságot, ez így sajnos csak hamvában holt próbálkozás lehet, és ennek a jeleit láthatjuk is éppen! Sokan arról beszélnek ennek így semmi értelme. Ha komolyan vesszük, hogy a bajnokságnak menni kell, akkor csináljuk úgy ahogy… Olvass tovább »

Hamva-Kovács Kálmán
Olvasó

Úgy látom ki van éhezve már mindenki szeretett sportunkra. Várjuk már meg míg feldobják azt a narancsárga gömböt.
Ne egymást pocskondiázzuk ! Ha elkezdődött végre, majd fűzzünk a meccsekhez, eredményekhez, teljesítményekhez véleményeket. Szurkolói szemmel ellenfelek vagyunk, és nem ellenségek! Mindannyian elsősorban saját csapatunkért,- ez természetes-, de ezért a szép sportért a kosárlabdáért vagyunk itt, és a meccseken.

Korona, sérülés, isten tudja milyen kifogás csak kifogás.

Küzdeni, izzadni kell 4 X 10 percen keresztül, és lesz eredmény. Pozitív, vagy negatív, azt majd eldönti az a küzdelem, és Mi majd akkor ezen élvezkedhetünk.!!!

SárgaPárna
Olvasó

Csak egy kérdésem van, honnan tudta a Körmend, hogy a többiek is hatósági karanténba “fognak kerülni”? Ők írták így!
Utánajártam, megkérdeztem, ez egyáltalán nem törvényszerű, persze, ha egy csapatnak három kulcsjátékosa kidől vírus miatt, akkor lehet, hogy nagyon oda akar kerülni.

inmediasres
Olvasó

Szeretnélek informálni, hogy ma mérkőzést játszott a csapatod. Érdekes,hogy ahhoz a cikkhez nem írtál hozzászólást!

Redbid
Olvasó

Á az nem érdekli annyira mint a piros-feketék, láthatja bárki mennyire ide van kattanva 🙂
De legalább ezzel a komment-el is igazolta a szellemi szintjét!
Ekkora egy barmot 🙂

Aranyalba
Olvasó

Sajnos most igaza van, nem törvényszerű , hogy a negatív csapattársak karanténba kerüljenek .
Pl Sopronban is volt pár hete, de ez történt :
https://bball1.hu/sopronban-is-koronavirusos-az-egyik-jatekos/

Sajka
Olvasó

Az elsődleges kontaktok alapján helyeznek embereket karanténba. Részleteket nem ismerünk… Ha vírusosan edzett ez a három kosaras a többiekkel, akkor a többieknek elsődleges kontakt és 10 nap karantén és sportorvosi engedély visszavonása. Utána negatív tesztek és vége a karanténnak, majd jöhet újra a sportorvosi engedély. Ez pedig minimum két hét.

Redbid
Olvasó

Sajna a teljes tájékoztatás amit lentebb olvashatsz, nincs itt, na ez meg ennyire járt utána, vagyis csak a szokásos szarkeverés! Tehát ez alapján a Körmend sem tud még semmit, hogy pontosan mi is lesz, de lehet így is és úgy is, majd a határozatok tesznek pontot az ügy végére, ezért addig csak a valószínűsítés!! “Amennyiben a csapattársak és akár a stáb is karanténba kell, hogy vonuljon, akkor sajnos minden okunk megvan a halasztásra, és akkor az nem elfogadás kérdése. A “8 emberes” szabály sem ilyen egyszerű, hogy ha van 8 hadra fogható játékos, akkor ki kell állni. Le kellett adni… Olvass tovább »

Mendez
Olvasó

Tavaszra, amikor a lényegi kérdések eldőlnek talán már minden csapat teljes kerettel fog tudni felállni.
Viszont ha május-június környékén is Covidozni fogunk, akkor gyakorlatilag a 2021-2022-es szezon is kuka, mert melyik csapat fog akkor légióst ígazolni júliusban meg augusztusban???

Pbask
Olvasó

Ezt a részét is megértem. Az Albával az volt a bajom,hogy rég letelt a karantén,a betegek,de ők még húzták volna ebben a helyzetben.
3 újabb beteg,nem 1,nincs mit tenni. Én azért azt csinálnám,aki negatív (kétszer is),az játszon,aki pedig pozitiv az ülje ki,de ne húzzuk halasszuk. Ha mindig ez lesz,ebből a bajnokságból sok jó nem fog kikerülni.

És én sem értem..Fociban nincs ez,ez csak ránk lesz érvényes? (1 pozitiv,ülje ki az egész csapat 10 napot cimszóval)

Boban
Olvasó

A rég alatt a mai napot érted? Ha az Albának nem engedték, a Körmend se legyen kivétel. -3 fővel is megvan a 8 játékos.

peterzoltan
Olvasó

Hiába negatív, ha a teszt után vagy a teszt előtt 2nappal kontaktok voltak. Akkor már a negatív is lehet pozítiv. Ezt kellene megérteni. Ahhoz, hogy a negatív játszhasson a mintavétel előtt 3-4 nappal már nem szabad, hogy találkozzon a pozítivval, illetve a levétel és az eredmény között se találkozzanak. Nem tudom, hogy mi nem érthető?

vasipasi
Olvasó

Én az Alba esetében azt írtam, hogy ha velünk történik ilyen, akkor is a játékot fogom pártolni, tehát:
– hogy lehet az, hogy ha egy magyar NB I-es focicsapatban van egy vagy több vírusos, akkor őket kiemelik, a többiek meg mennek focizni, míg kosárban a masszőr is hatósági karantén alá kerül?
Van egy olyan szabály, ami a focival kivételt tesz? Kérlek magyarázzátok ezt el nekem.

WSreborn
Olvasó

Sajnos a focival ebben az országban mindig kivételt tesznek ezt már megszokhattuk

redmiller
Olvasó

Nem kiváltották 2 teszttel???
Viszont hétfőtől nem lehet…

mindegycsaknesárga
Vendég
mindegycsaknesárga

Várjuk ki a többi csapat tesztjét is. OSE-nél is van egy, de ő nem edzett velük, az megint egy más felállás.
Tudtommal kontaktoknak 10nap karantén (14ről). Régebben két negatív tesztel lehetett szabadulni. De ott mindenki kontakt most még a házból se léphet ki és csak egy teszt van. Kétlem, hogy szombatig lenne mindenkinek kettő.
Várjuk a következő híreket, ma, holnap több teszt eredménye kiderül.

Rickymartin
Vendég
Rickymartin

Az Albat idemosni?
Az Alba jatekosai oktober 1-el szabadulnak a karantenbol, teljesen jogos, hogy jatszanak, hisz a meccsnapon ok mar nem lesznek karantenban….

Sargaparna, Kormendlobbi….beteg vagy, mese nincs! Legalabb olvass utana mielott irogatsz.

Persze…te is ideges lehetsz, hisz jottel volna Kormendre meccsre, ahogy mindig ott vagy abban a bizonyos szektorban! Kiirjam a neved?

Pbask
Olvasó

De ha szereti a csapatot,mi a toszért baszogat titeket? O.o

Kendeffy Botond
Olvasó

Erre a pszichiátriai szó a szado-mazochizmus…

egismte1
Olvasó

Írd ki, ne szarozz

MTE444
Olvasó

Írjad ki!

Rouge
Olvasó

Az a legnagyobb cumi, ha egyszerre 3-4 játékos lesz pozitív, főleg ha kulcsjátékosokról van szó, hiszen így ezek a játékosok hat hétre kidőlnek. Ennél még az is sokkal jobb, ha a csapat minden tagja egyszerre betegszik le, hiszen akkor hat hét pihi, aztán hajrá. Ad abszurdum az is előfordulhat, hogy egy csapatnál a 12 játékos hármassával, egymást váltva fertőződik, ami azt jelenti, hogy legalább fél èvig szűk rotációval kell játszani, és ha ez a rájátszást is érinti, akkor annak a csapatnak annyi… Eljött a kiscsapatok ideje…egy kis szerencsével bárki lehet bajnok…és egy jó középcsapat is kieshet. Tisztelt MKOSZ! Azt javasolnám,… Olvass tovább »

Mária Nosztra
Olvasó

Páratlan számú csapattal mindig csak a baj van. Nem kell sem kiesőnek, sem feljutónak lennie. Az idei szezon úgysem a valós erőviszonyokat fogja tükrözni.

Mária Nosztra
Olvasó

20:0. Az élet és a bajnokság megy tovább.

Boban
Olvasó

Vagy kiáll a 9 egészséges.

Bazinga
Olvasó

Sajnos várható volt és várható lesz hamarosan mindenhol. Csak ismételni tudom magam, ennek így nem lesz semmi értelme, de előbb vagy utóbb, mindenki be fogja látni.

vasipasi
Olvasó

Csak ismételni tudom önmagam: akkor Magyarországon szűnjön meg a sportág, vagy jobb esetben térjen vissza a 20 évvel ezelőtti szintre?
Más országokban mennek a bajnokságok, más sportágakban mennek a bajnokságok Magyarországon is.
Ha nem lesz bajnokság, akkor a kosárlabdának kampó…

KiütöttükmintCziglerabúvárt
Olvasó

Bazinga!

Rendben, tegyük fel, hogy nincs értelme. De mi az alternatíva? Meddig álljanak meg a bajnokságok, mi az a dátum, amikor már biztosan nem lesznek fertőzések?

November eleje, december vége, március közepe? A klubok addig fizessék a játékosokat, az edzőket és az egyéb klubalkalmazottakat, vagy ők, a férfi és nő vonalon, első- másod és harmadosztályban együttvéve több ezren így jártak?

És ha így járnak a klubok és/vagy a játékosok, abból felépülne valaha a magyar kosárlabda?

Fáj a jelenlegi helyzet, igazságtalan a jelenlegi helyzet, gyakorlatilag valamelyest szerencsejátékká fajult a kosárlabda bajnokság.
De legalább megy és túlél.

royalka
Olvasó

Felesleges károgni. Ez a bajnokság így fog lemenni, a kézilabdánál is hasonló a helyzet. Sok halasztás, sok pótlás, de le fog menni. Ez a sportágunk érdeke.

Saliposz
Olvasó

Ebben az idényben a legfontosabb kérdés az lesz lement-e a meccs nem pedig, hogy mi lett az eredmény.
Nem a legerősebb csapat lesz a legjobb, hanem a legszerencsésebb, a koronavírustól legkevésbé érintett.
Szokjunk hozzá a gondolathoz.

SárgaPárna
Olvasó

Remélem sem a Szeged, sem az MKOSZ nem asszisztál ehhez a trükközéshez sem. Az Alba lobbi után a körmendi lobbit is illene visszaverni…

balldontlie
Olvasó

Tudod mit jelent a hatósági karantén meg az, hogy elsőszámú kontakt?

SárgaPárna
Olvasó

Elsőszámú kontakt akkor lett volna, ha kimertek állni. Nevezzük nevén: CUMI!
Az az elsőszámú kontakt. Az MKOSZ szabályai szerint játszanotok kell, meg ugye erkölcsileg is!

Rickymartin
Vendég
Rickymartin

Kevés volt a reggeli szafalade parna??

Az albat idemosni? az alba jatekosok oktober 1-el szabadulnak a karanténból!

Kormend lobbi? Agyadra megy a Kormend… ???

keves a szafalade manapsag ugy erzem….pedig szereted allitolag! ❤️

balldontlie
Olvasó

El nem hiszem, hogy ezt egy felnőtt(?) embernek el kell magyarázni: x napja levették a mintát, azóta ezek az emberek napi kétszer együtt edzettek, a fiatalok együtt is laknak. Lehet a 3 játékoson kívül AKKOR mindenki tiszta volt, de a vírusok nem úgy működnek, hogy akkor már az elmúlt napokban ne lehetett volna elkapni -> a csapat többi tagja a fertőzött játékosok első számú kontaktjai. Ha most mindtől levesszük a mintát és jön a negatív eredmény, akkor gondolom kikerülnek a HATÓSÁGI karanténból, a mostani 3 pedig hetekre off már így is.

SárgaPárna
Olvasó

Butuska, az MKOSZ szabályzata szerint 72 órával rajt előtt kell a teszt nem napokkal előtte, tehát a teszt vagy tegnapi, vagy csaltatok. 🙂 🙂 🙂

balldontlie
Olvasó

x = 1

nick19
Olvasó

Mindenki jobban járt volna, ha anyád nem asszisztál hozzád!

vasipasi
Olvasó

Miért nem különítik el őket, és a többiekkel lépünk pályára?

SárgaPárna
Olvasó

Gondolom mert kulcsjátékosok…

Godemperor
Olvasó

Az egész csapatot? Milyen többiekkel? Karanténban van mindenki.

vasipasi
Olvasó

De miért vannak karanténban, ha az ő tesztjük negatív?

Godemperor
Olvasó

Mert negatív teszt nem mentesít a karantén alól. Tudom hogy ez nem túl logikus, beszéld meg a Viktorral.

Naffalco
Olvasó

Hát en ugy tudom, hogy a negatív teszt mentesít a karantén alól. Pont ezzel szokott probléma lenni, hogy a karantén előbb lejár, minthogy megjön az eredmény. Igy aztan hiába szabadulhatnának az emberek egy negatív teszttel, alig nyernek rajta vmit.

Saliposz
Olvasó

Az új eljárásrend szerint ha kontakt személy vagy akkor járványügyi megfigyelés alá kerülsz. Ez alól nem mentesít a negatív PRC teszt. Csak ha külföldről jönnél haza mert akkor hatósági házi karanténba kerülnél. A kettő nem ugyanaz.
Javaslom átrágni ezt: https://index.hu/belfold/2020/09/29/gyanus_valoszinusitett_megerositett_koronavirus_eljarasrend/
Ebbe minden érthetően benne van, hogy most Coronavírus ügyben mi a mérvadó járványügyi szabályzás.

Naffalco
Olvasó

Akkor igy viszont semmi értelme az MKOSZ által hozott szabálynak, hiszen ahol csak 1 pozitív eset is előfordul, akkor ott úgyis az egesz csapat hatósági karanténba kerül. Hiába lenne akar 10 egészséges játékosuk is, nem lesz meccs.
Igy tényleg semmi értelme ennek az egésznek…

Saliposz
Olvasó

Ez a járványügytől függ kit tesznek járványügyi megfigyelés alá. Kit tekintenek szoros kontaktnak.
Nem biztos hogy az egész csapatot. Lásd OSE. Szinte minden eset más-más végeredmény ad ki a végén 🙂

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés