Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

A klubvezetők szerint minden várakozást felülmúlt a Székely-csapat

Füzy rossz jós maradna, Szabó eddig mindig szerencsét hozott, Miskolcon pedig abban bíznak, hogy 1980 után újra ott leszünk az olimpián.:

:

Szenzációs sikert ért el a női magyar kosárlabda-válogatott, miután az elvárásokat túlteljesítve, már két csoportmérkőzés után bebiztosította a helyét a legjobb nyolc között. A csoportgyőztes magyarokra a negyeddöntőben Nagy-Britannia vár. Az eddigi szereplés apropóján honlapunk a hazai élcsapatok vezetőinek véleményére volt kíváncsi.

Fűzy András eddig rossz jósnak bizonyult

A CMB CARGO UNI Győr elnöke, Fűzy András nem gondolta, hogy ilyen eredményre is képes lehet a magyar válogatott. Előzetesen maximum a legjobb nyolc közé várta a csapatot.

– Hála Istennek, személyesen is jelen tudtam lenni, és meg tudtam nézni a csoportmérkőzéseket – mondta Fűzy András a BB1.hu-nak. – Azt gondolom, hogy a magyar válogatott az eddigieket mindenben felülmúlta, és itt nemcsak az eredményességre gondolok, hanem arra is, hogy csapatként milyen egységesen tud játszani. Kellemes meglepetés a játékosok teljesítménye is. Őszintén szólva én előzetesen nem számítottam ilyen jó eredményre. Amikor az Eb előtt megkérdeztek, akkor is azt nyilatkoztam, hogy a papírformának megfelelően a legjobb tizenkettőig el fog jutni a csapat, egy ki-ki meccsen pedig beverekedheti magát a legjobb nyolc közé. Álmomban sem gondoltam volna, hogy a második csoportkör után már a legjobb nyolc között lesz a csapat. Nem lesz könnyű mérkőzés a britek elleni. Televízión tudtam csak követni a britek játékát, három meghatározó játékosuk van, mindegyik Euroligában edződik. Nagyon fontos lesz, hogy őket hogyan tudjuk kikapcsolni. Ugyanaz a lelkesedés kell a játékosoktól, mint az eddigiek során. Nagyon fontos, hogy a saját játékunkra koncentráljunk. Eddig nem bizonyultam jó jósnak. Korábban azt jósoltam, hogy maximum, némi szerencsével a legjobb nyolc közé juthatunk, most azt mondom, hogy remélhetőleg a továbbiakban sem leszek jó jós, és sikerül még felülmúlni az eddigieket.

Nagy siker küszöbén a magyar válogatott (Fotó: fiba.basketball)

Szabó Gergő mindig szerencsét hozott

Az Atomerőmű KSC Szekszárd klubigazgatója, Szabó Gergő szerint már eddig is nagy meglepetést okozott a magyar válogatott, de a legjobb négy közé jutás még legalább ekkora bravúr lenne.

– Titkon reméltem, hogy képes lehet jó eredményre a magyar csapat – mondta Szabó Gergő a BB1.hu-nak. – Azt vártam, hogy a csoportból tovább tudunk jutni, de arra nem számítottam, hogy elsőként, az utolsó meccstől függetlenül megyünk tovább. Ez egy óriási meglepetés. Ugyanekkora bravúr lenne az is, ha a legjobb négy közé jutnánk. Szerintem minden esélyünk megvan rá. A magyar kosárlabda történetében hatalmas dolog lenne, főleg ilyen fiatal csapattal. Van esélyünk a britek ellen, de figyelnünk kell rájuk. Jó eredményeket értek el eddig ők is. Van három extra játékosuk, de azt gondolom, hogy a mi csapatunk az alapján, amit eddig mutatott mind védekezésben, mind támadásban, képes lehet arra, hogy legyőzze Nagy-Britanniát. Holnap ismét ott leszek a helyszínen. Eddig azokat a meccseinket, amiket élőben láttam, megnyertük. Remélem, hogy szerencsét hozok megint a csapatnak.

Holnap a britek várnak a mieinkre (Fotó: fiba.basketball)

Szabó Tamás újra DVTK-játékosokat szeretne látni az olimpián

Az Aluinvent DVTK ügyvezetője, Szabó Tamás számított a válogatott jó szereplésére. Szerinte az olimpia sem lenne elérhetetlen, és akkor 1980 után újra diósgyőri játékosokat is láthatnának az ötkarikás játékokon.

– Én vártam a jó szereplést a csapattól – mondta Szabó Tamás a BB1.hu-nak. – Arra én sem feltétlenül számítottam, hogy már az első két csoportmeccs után ott leszünk a legjobb nyolc között. Minden ideálisan alakult. Volt egy kis szerencsénk is, úgy érzem, hogy már nekünk is kijárt ebből. Nem szabad lebecsülni az angolokat, erről a montenegrói csapat tudna mesélni. Megmutatták az erejüket. Ha hagyjuk őket játszani, akkor nehéz dolgunk lesz. Fontos lesz egy nagyon szoros védekezés, képesnek érzem a társaságot arra, hogy ez sikerüljön. Jól együtt vannak a lányok, egységesek, ez egyértelmű. Meg kell ragadni az esélyt. Fontos lenne, hogy ott legyünk az olimpiai-selejtezőn. Ott pedig megint reális esélyünk lehetne, hogy kiharcoljuk azt a sikert, amire már 1980 óta nem volt példa. Ez számunkra azért különösen kellemes emlék, mert két játékosa is ott volt akkor a DVTK-nak, Medgyesi és Winter személyében.

Címlapfotó: fiba.basketball

2 hozzászólás

2
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
ldd Recent comment authors
ldd
Olvasó

Aki teheti jöjjön Belgrádba !

ldd
Olvasó

Nagyon kevesen voltunk …

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés