Connect with us
Hirdetés

Utánpótlás

A két akadémista célja a felnőtt válogatottság

Tózer-Nemes Boglárka és Sinka-Pálinkás Szofi is hozzájárult az EYOF-bronzéremhez.:

:

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról két játékos kapott meghívót az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) készülő U16-os magyar válogatottba. Tózer-Nemes Boglárka és Sinka-Pálinkás Szofi a felkészülés során bizonyították, hogy kitűnő képzést kaptak a kecskeméti akadémián, mert mindketten az utazó keretbe kerültek, majd az óriási sikert elért, bronzérmes csapat tagjaként hozzájárultak a szenzációs szerepléshez.

Tózer-Nemes Boglárka 7 éve kezdett kosárlabdázni a Mercedes-Benz Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A Bányai Júlia Gimnázium 10. évfolyamát kezdi szeptemberben. Korábban is volt már korosztályos válogatott. Boglárka 16 éves lett, ezért a szezon végén elbúcsúzott az Akadémiától és ősztől a Kecskeméti Kosárlabda Club játékosa lesz.

– Amikor megkaptam a behívómat a válogatottba, nagyon boldog voltam, mert tudtam, hogy az EYOF más, mint egy vb vagy Eb. Nagyon vártam, hogy ott legyünk és extrán sikerült, mert senki nem számított arra, hogy sikerül dobogóra állnunk. Sikerült a maximumot kihozni magunkból, hatalmas boldogságot jelentett a bronzérem megszerzése – emlékezett vissza az eddigi kosárlabda karrierjének egyik legfontosabb eseményére.

Boglárka az Akadémiára úgy tekint, mint második otthonára, ahol megtanulta azt, hogy csak sok munkával, fegyelemmel és kitartással lehet sikert elérni.

– Minden nap itt voltam, nagyon sokat edzettem, itt vannak a barátaim. Minden segítséget megkaptam ahhoz, hogy korosztályos válogatott lehessek, hogy fejlődjek. Az Akadémia vezetése mindent elkövetett, hogy jó sportoló és a társaira figyelő igazi csapatember legyek. Óriási köszönet ezért. Nagyon szorosan kötődőm az Akadémiához, éppen ezért nagyon nehéz volt a búcsú, fájó szívvel megyek tovább – fűzte hozzá.

Boglárka meghívót kapott a Portugáliában rendezendő U16-os Európa bajnokságon szereplő válogatott keretébe. Természetesen az a célja, hogy bekerüljön az utazó keretbe.

Terveivel kapcsolatban kiemelte, hogy szeretne egy jó NB I-es csapatba meghatározó játékossá válni, majd a felnőtt válogatott keretébe bekerülni és ott stabilan játszani.

– Természetesen egy külföldi ajánlatot sem utasítanék el, ha az szolgálná, hogy minél jobb játékossá váljak – fűzte hozzá.

Elmondta, hogy a rengeteg edzés, utazás és mérkőzések mellett nem egyszerű a tanulásra is koncentrálni. A tanulásban is a sport közelében szeretne maradni, ezért a gimnázium elvégzése után a Testnevelési Egyetemre szeretne felvételizni.

Sinka-Pálinkás Szofi korábban családjával Cegléden élt, ahol kézilabdázni kezdett. Hét évvel ezelőtt Kecskemétre költöztek. Egy edzésre elkísérte testvérét a kosárlabda akadémiára és beállt az edzésre.

– Nagyon megtetszett ez a sportág és végérvényesen az Akadémián ragadtam. Nekem az Akadémia olyan, mintha a második otthonom lenne. Az időm nagy részét itt töltöm, amikor csak ráérek. Nagyon nagy támogatást kaptam az Akadémiától szakmai szempontból és emberi oldalról is. Rengeteg élményt adott nekem. Nagyon sok mindenben számíthatok az Akadémiára, minden lehetőséget biztosít ahhoz, hogy fejlődjek, ennek nagyon örülök és hálás vagyok érte – mesélte el azt, hogyan lett kosaras.

Nagyon boldog volt, amikor megkapta a meghívót az U16-os magyar válogatottba, amely a besztercebányai EYOF-ra készült.

– Öt hét volt a felkészülési idő és utána utaztunk Szlovákiába az EYOF-ra. Nagyot kellett küzdeni először azért, hogy bekerüljek az utazó keretbe. Amikor megtudtam, hogy utazok, mérhetetlenül büszke voltam magamra is és a mögöttem álló, engem támogató emberekre, az Akadémia vezetőjére, Ivkovicné Béres Tímeára, aki végig támogatott és Halmai Gábor edzőmnek is sokat köszönhetek. Egy önmagam elé kitűzött nagy célt elértem a válogatottsággal, az már csak hab volt a tortán, hogy végig játszottam és viszonylag sok játékperccel hozzá tudtam járulni a csapat sikeréhez és egy ilyen nagy eseményen bronzérmes csapat tagja lehettem. Nekem ez volt az első válogatottságom, nagy megtiszteltetés volt számomra és büszkeség töltött el, hogy címeres mezben képviselhetem hazámat egy ilyen nagy eseményen. Hálás vagyok a válogatott szakmai stábjának – emlékezett vissza a válogatottba történt meghívásra.

Elmondta, hogy rövid távon az a célja, hogy az Akadémia csapatával országos döntőbe jusson és minél nagyobb mértékben hozzá tudjon járulni egy sikeres szerepléshez. Hosszú távon szeretne felnőtt válogatott kosárlabdázóvá válni.

– A Kecskeméti Református Gimnázium tanulója vagyok, a gimnázium befejezése után egyetemen szeretnék továbbtanulni. A továbbtanulásomnál is a sport fontos lesz, ezért vagy egy nagyobb egyetemi csapatban szeretnék játszani vagy az egyetem mellett egy jó NB I-es csapat tagjaként szeretném folytatni a sportpályafutásom – avatott be jövőbeni terveibe Szofi.

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés