Connect with us
Hirdetés

Magyar válogatott

A keret: Sztojan Ivkovics elmondta, kiket hív be a válogatottba

Akik elsumákolják a munkát, az összetartást, azok nem kerülhetnek a felnőttek közé – mondta a kapitány.

  •   :

:

Ivkovics Sztojan, a magyar férfi kosárlabda-válogatottnál felmondási idejét töltő, de ott egyben szerződéshosszabbítás előtt is álló szövetségi kapitány azzal a kerettel tervez az augusztusi edzőtáborra, amelyre februárban, a legutóbbi tétmérkőzések során számított – írja az MTI.

Az 54 éves szakember az M1 aktuális csatornán csütörtökön kifejtette: találkozott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének  elnökével és főtitkárával – akiket az elnökség hatalmazott fel a tárgyalásokra Ivkoviccsal -, és szerződésének meghosszabbításával kapcsolatban kétfajta lehetőséget lát.

“Aláírunk egy olyan szerződést, ami korábban volt, vagy aláírunk egy ahhoz hasonlót, amibe belekerülnek kikötések” – mondta.
Ivkovics 2013 februárjában váltotta Rátgéber Lászlót a szakvezetői poszton, s irányításával a magyar válogatott 2017-ben – 1999 után először – kijutott az Eb-re, amelyet a 15. helyen zárt Isztambulban. Idén, az év elején Ivkovics leült a Kaposvár kispadjára, amire szövetségi kapitányként nem lett volna lehetősége. Ezért posztjáról lemondott, az MKOSZ pedig azzal a feltétellel fogadta el azt, hogy számít a munkájára a felmondási ideje alatt.

Kecskeméten készül a csapat

A kapitány elmondta: a válogatottnál hónapok óta nem volt lehetőségük közös edzést tartani, és mivel az egész csapatra úgy tekint, mint egy kis családra, már nagyon várják, hogy újra együtt tudjanak edzeni, miként azt is, hogy újra találkozzanak egymással.

“Augusztus 2. és 9. között Kecskeméten rendezünk edzőtábort, amelynek irányításával kapcsolatosan az én részemről nagyobb gondok nem lehetnek. Szinte egészében azokra a játékosokra számítok, akik februárban is a csapatot alkották. Plusz az U20-as korosztályból próbálom beépíteni a tehetségeket, akik négy-öt év múlva lesznek, lehetnek a felnőtt válogatott tagjai” – nyilatkozta.

Kiemelte: a fiatalok esetében azért is fontos a felnőttekkel végzett közös munka, hogy lássák és megtapasztalják, mihez tartsák magukat a magasabb szinten.

“Akik elsumákolják a munkát, az összetartást, azok nem kerülhetnek a felnőttek közé” – mondta.

Régen volt egymást követő két Eb-n a válogatott

A nemzeti csapat jelenleg a 2021-ről 2022-re halasztott kontinenstorna selejtezőjében érdekelt Ausztriával, Ukrajnával és Szlovéniával egy csoportban, melyet két forduló után hibátlan teljesítménnyel vezet: februárban a favorit Szlovéniát hazai pályán, majd Ukrajnát idegenben verte. Ivkovics hozzátette: ősszel fontos meccsek várnak a válogatottra, amely az osztrákokhoz, majd a szlovénokhoz látogat.

“Régen volt egymást követő két Eb-n a magyar férfiválogatott, ezt a célt szeretnénk most elérni” – hangsúlyozta.
A válogatott kulcsemberével, a Barcelonában légióskodó Hanga Ádámmal kapcsolatban kifejtette: a játékos mindig a kerettel van, igaz, olykor csak lélekben.

“Nekünk kell kitaposni az utat, hogy annak végén, majd az Eb-n már velünk együtt lehessen” – közölte.
Ivkovics mostani, kecskeméti szerepvállalásával kapcsolatban kifejtette: az akadémia U18-as csapatának szakmai munkáját irányítja majd a jövőben, és leginkább arra kíváncsi, hogy miért érnek későn a magyar kosarasok, azon hogy tud változtatni, azt miként lehet meggyorsítani.

Ennek a korosztálynak a tagjaira, 18-19 évesen már komoly bajnokságokban, komoly feladatokat lehet rábízni. Itthon viszont ez elcsúszik négy-öt évvel, akár 22-23 éves korig is

– közölte.

  •   
6 hozzászólás

6
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
GézukaKareem Abdul-JabbarSomogy011Magdi anyus Recent comment authors
Somogy011
Olvasó

Jaj és mi lesz a Kapováron ígért 3 èves tervvel és a felvett sok millióval ?

Kareem Abdul-Jabbar
Olvasó

Sok kaposvári bekajálta a 3 éves tervet, merthogy “Sztole, Sztole”. Az istenített General Manager meg mesterien zsebre vágta a milliókat, és odébb állt. Azt se mondta, hogy ezer medvebocs cucikáim :))

Magdi anyus
Olvasó

Cuci Sztoji, az vagy te.

Magdi anyus
Olvasó

Ja és a Vilikémet igazán leültethetnéd a kispadra mint másodedző!

Magdi anyus
Olvasó

Sztojcikám, nagy francos vagy te! Bezzeg az én Gézumat még mindig nem hívtad be a válogatottba. Pedig a Hortinál jobb.

Gézuka
Olvasó

Köszi Anyus!

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés