Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Kecskemét tudatosan önzővé tette az Albát

Zollner reméli, többet már nem játszanak a Péccsel. Csirke viszont még legalább kétszer szeretne.:

:

Tegnap este két hazai győzelemmel indult a 16. forduló a férfi élvonalban: a Kecskemét könnyedén, a Körmend kicsit nehezebben győzte le ellenfelét. Íme az edzői nyilatkozatok helyszínen lévő kollégánk és a kosarsport.hu segítségével:

KTE-Duna Aszfalt – Alba Fehérvár 94-79 (24-27, 26-20, 22-8, 22-24)

Forray Gábor, a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője: Nem is a mérkőssel foglalkoznék a legelején, természetesen gratulálok a csapatomnak, köszönöm a nézőknek. Az ügyvezetőnket megműtötték és a feleségem édesapját is, nekik ajánlja a csapat a győzelmet, remélem, hogy minél hamarabb újra velünk lesznek a csarnokban. Az Alba Fehérvárnak is jár a dicséret, az első félidőben 70 százalékkal dobták a triplákat. Az első félidőben is mindig ott voltunk, ahol kellett védekezésben, csak az agresszivitás, mindig egy pár centi hiányzott, és az Alba ezt ki is használta. Az első félidőben 50 pontot dobtunk, de mégsem voltam megelégedve a támadójátékunkkal, nem volt elég gyors. A második félidőben változtattunk, agresszívebb lett a védekezésünk, és kollektíven támadtunk, gyorssabban járattuk a labdát. Ennek eredményeképpen feljavult a dobószázalékunk, mivel sok üres dobási lehetőségünk alakult ki. Kijjebb szorítottuk az Albát, nem tudta a saját ritmusát játszani, nyomást tettünk rájuk, hogy önzők legyenek, egyéni dobásokat vállaljanak, és nem mentünk bele a rohanásba, ami nekünk nem fekszik. Nem tíz-tizenöt pontos hátrányból kellett visszajönnünk most, mint ahogy eddig sokszor, hanem egálról.
A Kecskemét egy jó dobószázalékú csapat, ezt tudtuk már korábban is, de most végre kiszakadt a zsák, így lett ennyire fölényes a győzelem. Eddig mindig izgalmas meccseket játszottunk, most nem gondoltam, hogy ilyen könnyen nyerünk. Megyünk tovább, holnap 10-kor edzés.

Jesus Ramirez, az Alba Fehérvár vezetőedzője: Gratulálok a kecskeméti csapatnak és edzőjének, nagyszerűen játszottak. A védekezésben ejtett hibáinkat azonnal megbüntették, és valami elképesztő százalékkal dobtak. Igaz, ha megnézzük a statisztikát, mi sem dobtunk rosszul. A csapatomnak sokkal agresszívabban, energikusabban kellett volna játszania, ennél sokkal jobbnak kell lenünk a jövőben.

Egis Körmend – Pécsi VSK-Veolia 86-77 (25-23, 23-18, 22-15, 16-21)

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Először is köszönöm. Másodszor pedig remélem, hogy nem fogunk többször találkozni a Péccsel a jövőben, mert nagyon jól játszottak és nagyon kemény csapatuk van. Nagyon jól fel voltak készítve és nagy erőfeszítésekre kényszerítettek minket. A mérkőzés előtt tudtuk, hogy a rotációjuk szűk és nehéz lesz számukra végig ebben a tempóban játszani, de nagyon jól megoldották ezt a helyzetet. Jó védekezéssel és különösen nagyszerű lepattanózással. Nekünk csak öt támadólepattanónk volt, ez nagyon rossz, és nem azért, mert rosszul játszottunk volna, hanem az ellenfél nagyszerű kizárásai és lepattanózása miatt. Úgy gondolom, hogy eléggé fáradtak vagyunk, legfőképpen a mérkőzés végére lettünk azok. Nagyon keményen dolgoztunk egész héten, és az elmúlt időszak eléggé kimerítő volt. Remélem, hogy ez a sok munka segíteni fog nekünk a jövőben.

Csirke Ferenc, a Pécsi VSK-Veolia vezetőedzője: Gratulálok a Körmendnek, úgy érzem, hogy megérdemelten nyert. Nem értem sokszor, hogy miért nem játszunk minden mérkőzésen, főleg idegenben így. Ilyen harcossággal és elánnal. Ilyen védekezéssel nem találkozunk sehol, ilyen agresszív védekezés sehol sincs. Ez ellen az agresszív védekezés ellen is ott tudtunk lenni. Másfél perccel a vége előtt hat pontos hátránynál is mi támadtunk. A vereség ellenére büszke vagyok a fiúkra, mert mindent megtettek, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Öt támadólepattanón tartottuk a Körmendet, ami nagy szó az előző mérkőzésekhez képest. Több lepattanót szedtünk, több asszisztunk volt, azt tudom mondani, hogy nüanszokon múlt. Egy kicsit a hárompontos dobásaink százaléka gyenge volt ahhoz, hogy idegenben tudjunk mérkőzést nyerni. Még egyszer gratulálok a Körmendnek, sok sikert nekik a továbbiakban. Remélem, hogy tudunk még velük két mérkőzést játszani az idén minimum. Ez azt jelenti, hogy egy helyen leszünk a középszakaszban.

Fotó: Réti Attila

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés