Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Kecskemét megrángatta a DEAC bajszát

Már a 17. fordulóból is lejátszottak egy mérkőzést.

DEAC – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 67-59 (22-11, 17-20, 13-16, 15-12)

Bajnokság, 17. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok,
Győrffy P. A.., Tözsér D., dr. Mészáros B.

DEAC: Moody 9/6, Somogyi 6/3, Drenovac 11, Hines 7/3, Tóth 13 . Cserék: Polyák 17/15, Molnár D. -, Molnár M. 4, Bognár -, Asszú -, Kovács -.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Wittmann 13/6, Thomas 7, Kucsera -, Djeraszimovics 9/3, Karahodzsics 4. Cserék: Lewis -, Dramicsanin 13, Horti 4, Pesakovic 9/3.

Somogyi és Moody tripláival, jól kezdte a mérkőzést a DEAC, az első négy percben Karahodzicson kívül senki nem dobott pontot a vendégeknél, 10-2-re elhúztak a hazaiak. Ekkor Wittmann vette hátára a csapatot, dobott egy triplát, adott egy gólpasszt Hortinak, három pontra olvadt a debreceni előny. Kovács Adrián csapat gyorsan rendezte sorait, Moody és Molnár pontjai után ismét tíz volt közte. A játék képe ezt követően sem változott, a hazaiak nagyon jól dobtak, míg a Kecskemét játékában sok volt a pontatlanság. 22-11.

Tóth Ádám büntetőivel kezdődött a második negyed, a center csak az egyiket értékesítette. Az olló egyre jobban nyílt, a hazaiak közel 50%-al dobtak és 13 perc alatt, 4 triplánál jártak. A KTE derekasan küzdött, de Somogyiék őrizték 10 pont feletti előnyüket, továbbra is nagyon jó hatékonysággal dobtak, azonnal visszavertek minden kecskeméti próbálkozást. Tóth Ádám különösen jól játszott, legtöbbször csak szabálytalanul tudták megállítani a palánk alatt, de vonalról is négyből hármat bedobott. Húsz perc alatt már 9 pontnál járt. A negyed végeredménye: 39-31 lett.

Küzdelmes percekkel kezdődött a második félidő. Váradi Kornél csapata egy percig sem adta fel a mérkőzést, igyekezet szorosan védekezni, több bravúr pontot is szereztek, de a dobószázalékuk nem javult, így minden erőfeszítés ellenére nem tudták utolérni a hazaiakat, akiknél – Tóth mellett – Drenovác, Moody és Polyák is nagyon jó hatékonysággal dobott. 52-47.

A DEAC jobban kezdte az utolsó negyedet, Polyák nagyon ponterősen kosarazott. 57-48 volt az eredményjelzőn, amikor Váradi Kornél időt kért. Változás azonban nem történt a játékban, a Kecskemét mindössze 1 pontot dobott öt perc alatt, így úgy tűnt el is dőlt a mérkőzés, de KTE valahonnan még merített erőt. Pesakovic kosara után már Kovács Adrián kért időt, három perc volt hátra, 61-56 volt az eredményjelzőn. Polyák hármasával azonban a lényegi kérdések eldőltek.

A Kecskemét megrángatta a DEAC bajszát, és időnként jól is játszott, de összességben megérdemelt hazai siker született.

13 hozzászólás

13
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
7 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
moldi56Gecse J. MárióSajkaBall don't lieBlack Cat86 Recent comment authors
Gecse J. Márió
Olvasó

Polyák Jolly Joker lett ebben az idényben… mikor ég a ház, bevág gyorsan 2-3 trojkát.

Black Cat86
Olvasó

Szép volt fiúk!!Bízom benn szerdán Kecskeméten is sikerül a győzelem.Nagyon nehéz lesz, a Kecskemét ma is bizonyította,hogy masszív csapat.Polyák Lacinak és Tóth Ádámnak külön gratuláció a 67 pontunkból 30-at ketten vállaltak.

dball
Olvasó

Polyák triplái vittek minket. Szèp volt fiúk! Kecsó továbbra is számomra az egyik legkorrektebb banda, jár a gratuláció oda is. Ennyi hibával azonban egyik oldal sem dolgozhat, méltatlan a kerethez. Kecskeméten ideje elgondolkozni kicsit a fiatalításon.
Szerdán is hasonlóan kiélezett meccset!
Hajrá Debrecen!

redmiller
Olvasó

Először is köszönöm a debrecenieknek a dobverőt!
Előre aláírtam volna ezt az eredményt, de a meccset látva inkább bosszankodom!

Végre működőt a védekezés, de Polyákról elfeledkeztünk….
Támadásaink sokszor túl lettek variálva! Palánk alól, ziccerben továbbadni…. Mint a fociválogatott 15-20 éve! Mindig tovább passz, hiába van gólhelyzet…
66 mezőnykísérlettel meg kellett volna nyerni! Kerek 20-szal több rádobásunk volt… Ebből 48 mezőnypont…

dball
Olvasó

Köszönjük a korrekt hozzáállást! Szerdán innen folytatjuk.

Vadkakas
Olvasó

Respect hogy Kecskemétről ott voltak a szurkolók, Debrecenben miért nincs 20, nem a telefonját nyomkodó, nem fotel huszár aki kimenne a meccsre és szurkolna egy top4-be pályázó csapatnak? Békés ez a színházi előadás, de KELLENEK a túlfűtött szurkolók. Nem is tudom, hogy NB1A-ban hol van még ekkora csend…

Hajrá DEAC!

moldi56
Olvasó

Ezért írtam jóval korábban,hogy Debrecenben nincs hagyománya a kosárlabdának,ott inkább a LOKI dominál.Nálunk Szolnokon élünk-halunk ezért a játékért,bár az az igazság már itt sem az igazi.Akkor voltunk a csúcson,amikor Debrecenben volt Final-Four,azt hiszem 2012-ben.Akkor a fél város a FŐNIX-ben volt,köztük én is.

Ball don't lie
Olvasó

“Előre aláírtam volna ezt az eredményt, de a meccset látva inkább bosszankodom!”

???
Előre aláírtad volna, hogy kikapunk?

Sajka
Olvasó

33 %-os dobóteljesítménnyel igen ritkán lehet meccset nyerni.

redmiller
Olvasó

20-szal több dobásunk, mint a Debrecennek! 5 még bemegy, nyerünk!

Vadkakas
Olvasó

Először is bravó, a győzelemért jár a gratuláció!!!

Ma azért nyertünk, mert a Kecskemét még gyengébben dobott mint mi…

Volt egy rakás eladott labda, lepattanózásban megvertek minket… egyes szakaszaiban a meccsnek mintha elvesztettük volna a koncentrációt.

Polyáknak ma jár a csoki, hiszen jól dobott, harcolt védekezésben, sokszor besegített a gyenge oldalon. Azonban kell vki, aki az ellenfél irányítóját megfogja nálunk mert ma Wittman, ill. a Paksból Kovács Á nagyon tudta bontani a védelmünket.

Fejlődni tovább és ha vhogy lemegy ez a bajnokság a végén tudunk majd örülni. Kecskemétnek további sikereket.

Hajrá DEAC!

Ktopi
Olvasó

Ismét jól kűzdöttünk es komoly erőfeszítésre késztettük a Debrecent . Viszont gyakorlatilag esélyünk sem volt a győzelemre. Ha egy idegenbeli meccsen 21 hármasból 4 esik be, akkor nincs miről beszélni . Es még egy fontos dolog . Azt hittem, hogy nekünk kedvező lesz a “fiatal-szabály” , de ez az első 3 meccs alapján messze-messze nincs igy 🙁 Grat a DEAC-nak! Hajra Kecskemet !

Pbask
Olvasó

Mandics azért behúzta.

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés