Connect with us
Hirdetés

Bajnokság

A Kecskemét ellen javított a Kaposvár

Szinte végig vezettek a somogyiak.

Kaposvári KK – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77-61 (25-22, 19-10, 17-16, 16-13)

Bajnokság, 14. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Praksch Péter Árpád, Kapitány Gellért, Lengyel Ádám József (Bognár Tibor)

Kaposvár: Hilliard 20/3, Plézer -, Price 13/3, Martin 15/3, Csorvási 8. Cserék: Paár 2, Krnjajszki 5/3, Puska -, Ford 14, Bogdán -, Hajduk -.

Kecskemét: Pollard 20/6, Jaramaz 5, Milutinovics 10/3, Dramicsanin 7, Kiss 4. Cserék: Lukács -, Wittmann 8/6, Kucsera 3/3, Fazekas 2, Tóth -, Ivkovic 2, Kőházi -.

Martin már rögtön a első támadásból betalált a triplavonalon túlról, Kiss egy támadólepattanó utáni közelivel válaszolt (3-2). Több eladott labda is becsúszott az első percekben, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól (5-5). Hilliard és Csorvási kosaraira Pollard és Milutinovics válaszolt, 10-10 volt az állás a negyed derekán. Felváltva jöttek a kosarak, majd Martin centerezését követően úgy tűnt, hogy meglép a KKK, ám jött Dramicsanin 2+1-es akciója (16-16). Innen kétszer is jó ritmusban támadtak a hazaiak, amire nem tudott válaszolni a KTE, időt is kértek a vendégek (20-16). A hátralevő időben egy pontot tudott faragni a hátrányából a Kecskemét, 25-22-vel zárták az első negyedet a felek.

A második felvonást is Martin kosara nyitotta, amire ezúttal is Kiss közelije érkezett. Többek hibáztak a vendégek, kezdtek ellépni a somogyiak, főleg a Martin-Hilliard-Ford trió pontjaira építve (31-25). Price is elkezdte szórni a pontokat és hiába találtak be elvétve a vendégek is, Ford zsákolását követően átlépte a tízet a különbség (40-29). Tovább nyomtak a somogyiak, akik tizenkét pontos előnnyel mehettek a nagyszünetre. 44-32.

A fordulás után sem apadt el a hazai lendület, 6-2-vel indított a Kaposvár és erre érdemben nem is tudott reagálni a Kecskemét, magabiztosan vezettek Hilliardék, közepes iramban zajlott a találkozó (50-36). Wittmann sarokhármasával feljöttek egy kicsit a vendégek, időt is kért Nikola Lazics (57-44). Próbált kapaszkodni a KTE, a lehetőség is megvolt rá, hogy bejöjjenek tíz alá a vendégek, de végül jobban zárta ezt a felvonást is a KKK. 61-48.

Egy gyors kosárváltás után Pollard dobott egy trojkát, ezzel feljött tízre a Kecskemét, majd Wittmann fejezett be egy gyorsindítást, nyílttá vált a meccs (63-55). Ekkor jött Martin és Price, akik visszaállították a kétszámjegyű különbséget a felek között. Jaramaz csak az egyik büntetpjét dobta be, míg a túloldalon Krnjajszki szlalomozott végig a védőkön, amire ezúttal már nem tudott válaszolni a Kecskemét (69-56). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, a Kaposvári KK végig vezetve győzte le a Kecskemétet, így három vesztes találkozó után tudott javítani. 77-61.

Fotó: delfinek.hu

12 hozzászólás

12
Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
CsippaAllenIversonKováts ImreKPSVRKKKapos Kk fan Recent comment authors
Csippa
Olvasó

Itt mi a mutató az edző csere óta?

KKK72
Olvasó

Gratulálok a csapatnak és persze Lazics mesternek ! Nagyon kellett a csapatnak meg a szurkolóknak is ez a győzelem. Ha csak az arcokat néztem a pályán akkor láttam, hogy győzni akarnak.Pl.Borisz nem dobott sok pontot de nem volt eladott labdája és csinált 10 Val pontot. Nagyon teteszett, hogy Lazics mester 15:42 percet adott Beninek és puska is több mint 13 percet kapott, ja és végén behozta a többi fiatalt is, persze akkor már a zsákban volt a győzelem. Ami viszont nem tetszett, hogy Beniék közül dobásra senki nem vállalkozott egy-egy elhibázott dobás után. Márk viszont elindul és befejezte amit akart… Olvass tovább »

KPSVRKK
Olvasó

Gratulálok a csapatunknak, tényleg nagyon kellett!
A szokásos meccsen belüli hullámzás megint megvolt. Csapatjáték esetén jók vagyunk, streetball-bukó.
Csóri végre azt csinálja amit várunk tőle, ha elindul, csak faulttal lehet megállítani és jól büntetőzik.
Menjünk neki a Zetének rendesen, ne nálunk kapjanak vérszemet, hajrá Kaposvár!

KAPITÁNY?

Kováts Imre
Olvasó

Igen, KPSVRKK, itt van a kutya elásva

KKK72
Olvasó

Kapitány ? A játékvezetésről csak annyit, hogy elég sok furcsa itéletük volt mindkét oldalon de Cilike attrakciója után egy “üde színfolt” volt a mérkőzésen a hibáikkal együtt.
Remélem Cilike maga fogja kérni, hogy ne küldjék többet Kaposvárra .

redmiller
Olvasó

Gratulálok a Kaposvárnak! Megérdemelten nyertek egy borzalmas színvonalú meccsen! Mi nyomokban játszottunk kosárlabdát és erőltettük a harmasokat, amik egyáltalán nem ment…. Teljesen elképzelés nélkül játszottunk… Védekezésünk az első félidőben közel nulla volt… Legalább abból volt valami a második félidőben….

Mi ma másodosztályú szinten játszottunk…

Kaposkosár KKK
Olvasó

Red grat a szurkolásért a dobolásért , jó látni ilyen embert aki , akik élnek halnak a csapatukért bár nálunk is több ilyen ember lenne!!
Jó utat haza fele vigyázzatok magatokra és további sok sikert a csapatodnak!

redmiller
Olvasó

Köszönöm szépen!

Rubik75
Olvasó

Kellett ez a győzelem mint egy falat kenyér.A Zte-t csütörtökön megkell verni.Tudom nem a mi 4 légiósunk a bajnokság legjobbja,de ma is látszott hogyha ők játszanak akkor reális esély van a győzelemre,ha valaki kiesik közülük akkor kuka.Jó lenne ha végre teljes csapattal kitudnánk állni.Tudom Roli nem volt húzóember idén de hiányzik a pályáról.

KKK72
Olvasó

Hát én meg úgylátom, hogy a légiósok Rolival nem hajlandók játszani. Ma a légiósok Roli nélkül hoztak egy aránylag elfogadható szintet ami eddig hiányzott részükkről.. Abban egyetértünk, hogy egy jó Roli hiányzik a csapatból, de az a Roli aki az edzésról már akkor távozik amikor az utólsó labda még le sem pattant a gyűrűról az nem hiszem Jöhetnek a minuszok !

Rubik75
Olvasó

Szomorú ha ez így van.De elhiszem neked

AllenIverson
Olvasó

Sajnos egyet kell h értsek.Ronca ebbe az évbe kb annyira van hasznára a csapatnak mint,süketnek karácsonyra fülhallgatót venni!Lássuk be,eljárt felette az idő.Tudom magyar játékos meg kaposvári nevelés,de én nagyon remélem hogy jövőre felhagy az aktív kosárlabdával,legalábbis kaposváron mindenképp.Ma valahogy nem éreztem azt h nincs a pályán,bár az elmúlt meccsek alatt mikor fent volt akkor is ugyan ez volt az érzésem.Szerethetjük meg tisztelhetjük,de azzal a csapat semmivel se fog előrébb lépni!
Viszont Csóri a mai teljesítményével nálam hatalmasat lépett előre.
Szép volt fiúk!

Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés