Connect with us
Hirdetés

B-csoport

A Kaszások és a Tiszaújváros játszik osztályozót a Piros-csoportért

Szombaton, Óbudán kezdődik az oda-visszavágós párharc.:

:

Szombaton megkezdődik a B-csoport 2023/24-es kiírásának utolsó párharca, a piros-csoportos 13. helyezett Óbudai Kaszások gárdája a Zöldben ezüstérmes Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK-val csap össze, a tét nem kisebb, mint hogy a következő idényt melyik csapat kezdheti magasabb osztályban. Az eddigi két osztályozó egyaránt osztályváltással zárult, 2022-ben a Megyeri Tigrisek győzték le a Pápát, tavaly a Budafok a Veszprémet. Az óbudaiak az alapszakasz 13. helyezettjeként óriási csatában maradtak alul a Salgótarjánnal szemben, aztán hátrányból fordítva verték a Budafokot; a borsodi sárga-kékek második kiemeltként a negyeddöntőben a Nagykőrös, az elődöntőben a SMAFC ellen jutottak tovább 2-0-lal, a fináléban három szoros meccsen maradtak alul a Dávid Kornél KA-val szemben.

NB I. B, osztályozó

Óbudai Kaszások – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

Gedei Tibor (Kaszások): Szezon közben érkeztem a Kaszásokhoz, amikor kineveztek, már szinte biztosnak tűnt, hogy playoutot kell játszanunk. Mégis mindent megtettünk, hogy ezt elkerüljük, talán egy kis szerencsével össze is jöhetett volna, de végül nem tudtunk az első tízbe kerülni az alapszakasz végén. Sokat kivett belőlünk a Salgótarján elleni párharc, hiszen 120 perc játék után egyetlen ponttal buktuk el a biztos bennmaradást, miközben rengeteg sérülés is sújtott minket. A Budafok elleni első meccsen kiütéses vereséget szenvedtünk hazai pályán, ezután mentálisan kellett összekapni a csapatot. A fiúk karakterét mutatja, hogy elképesztő szívvel és küzdeni akarással sikerült megfordítani a párharcot, így osztályozót játszhatunk a Zöld-csoport ezüstérmese ellen. Tiszteljük a Tiszaújvárost, tudjuk, hogy gyakorlatilag profi körülmények között rengeteget dolgoznak a hétköznapokban, olyan mély keretet sikerült összerakniuk, ami még a Piros-csoportban is ritka. Jól ismerjük őket, sok kinti dobással operálnak, elsősorban erre épül a játékuk, de belső poszton is minőségi játékosaik vannak. Igyekszünk maximálisan felkészülni belőlük, mindenképpen szeretnénk kiharcolni a bennmaradást!

Lekli József (Tiszaújváros): Egy elég jó szezon van mögöttünk, az év elején az volt a célunk, hogy döntőbe jussunk és kivívjuk a feljutást. Természetesen szerettünk volna bajnokként közvetlenül a Piros-csoportba kerülni, de sajnos ez nem jött össze. A döntőben a DKKA ellen három szoros mérkőzést játszottunk, ahol apróságok miatt nem sikerült egyszer sem győzelmet aratnunk, így maradt az osztályozó, ahol az Óbudai Kaszások ellen játszunk. Ellenfelünknek rutinos, sokat megélt játékosai vannak, akik próbálnak fizikális kosárlabdát játszani. Nekünk az lesz a feladatunk, hogy azt a gyors, agresszív kosárlabdát játsszuk támadásban és védekezésben egyaránt, amit a döntőben is képviseltünk. Úgy gondolom, hogy az idén elvégzett edzésmunkánknak köszönhetően végeztünk teljes mértékben egyenrangú félként küzdhetünk meg az óbudaiakkal, bízom a játékosaimban, képesek arra, hogy megnyerjék ezt a párharcot. Már nagyon várjuk a találkozót, és mindent meg fogunk tenni, hogy a 2024-2025 szezonban a Piros-csoportban játszhassunk!

A kuparendszerű párharc menetrendje:

  • március 18., szombat 16:45, Budapest, Óbudai Kaszások Kosárlabda Csarnok
  • március 21., kedd 18:00, Tiszaújváros, Sportcentrum, Játékcsarnok

Fotó: Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

Hozzászólások

Szólj hozzá!

Kérlek regisztrálj / jelentkezz be a hozzászóláshoz
Hirdetés

Legfrissebb

Hírek

Facebook

Hirdetés